– Ingen Moura-avtale

OPPDATERT 12.25 På sin pressekonferanse i Shanghai bekrefter Sir Alex interesse i Lucas Moura, men benekter at det er inngått noen kjøpsavtale.

– Vi har ikke kommet frem til enighet, men vi har vist vår interesse. Inntil en avtale er på plass kan vi imidlertid ikke si at han er vår, sa Ferguson til det fremmøtte pressekorpset på spillerhotellet.

– Til nå i sommer har vi sikret oss Kagawa og Powell – to spillere som etter vår mening har fantastisk potensial. For øyeblikket ser vi på muligheter til å hente inn flere spillere. Så vi ligger ikke uvirksomme på ryggen og slapper av. Vi forsøker hardt å skaffe oss flere spillere.

På spørsmål om Sir Alex på noe tidspunkt vurderte å hente inn en kontraktløs Didier Drogba, svarte manageren at «det ville uansett blitt hans avgjørelse».

– Han sa at han ville forlate Chelsea og ikke lenger spille i England. Så dermed var det bare å eliminere ham.

Vidic likevel ikke klar til sesongstarten?

Chris Smalling blir ute i ytterligere ti uker som følge av metatarsalskaden han pådro seg i forrige uke, uten at det synes å bekymre United-manageren i nevneverdig grad. Og det til tross for at det fortsatt råder noe usikkerhet rundt noen av de øvrige skadeofrene i forsvarsrekken:

– Det er ikke 100 % sikkert at Jonny Evans og Nemanja Vidic blir klare, røpet han, men valgte å se det hele fra den lyse siden:

– Johnny starter løpstrening i dag, mens Vida og Phil Jones trener for fullt fra i dag av. Og det er jo veldig positivt. Klarer vi å holde Rio unna skader, vil vi være godt dekket med Vida og Jones.

Om Darren Fletcher:

– Darren har et medisinsk problem som han prøver hardt å holde under kontroll. Vi forventer ham ikke tilbake med det første, men forhåpentligvis returnerer han på et eller annet tidspunkt.

Om trusselen fra Chelsea:

– Jeg tror eierne har fått entusiasmen tilbake. Men det forventes mer av dem nå som de har vunnet Champions League. Det var det troféet Roman ønsket seg, så nå har han brukt sommeren til å investere i laget igjen. Det blir en utfordring for oss som alltid har hatt respekt for Chelsea. Vi får bare vente og se hvor gode disse spillerne egentlig er.

Om kinesiske fans:

– Akkurat som vi regnet med er det kolossal entusiasme for Manchester United blant fansen her. Det er vi veldig glade for å oppleve.