– Kommer jeg til å gå bananas? Nei

Skal vi tro Mourinho selv, vil han feire omtrent slik som på dette bildet dersom United scorer på «Brua».

Søndag skrives det historie på Stamford Bridge, uansett utfall av kampen. For første gang er Jose Mourinho på «Brua» som trener for et annet engelsk lag enn Chelsea.

Det er imidlertid ikke første gang han returnerer til brua som trener for et annet lag. Som Inter-trener maktet han å slå ut de blå fra London på vei til CL-finalen, etter å ha vunnet 1-0 på sin tidligere hjemmebane.

Søndagens kamp vil han håndtere på samme vis, forteller han MUTV:

– Jeg må prøve å glemme at jeg møter min gamle klubb, og bare prøve å gjøre jobben, hvis dere skjønner? Jeg spilte der med Inter, og jeg prøvde å gjøre jobben min. Hvis du spør meg om jeg kommer til å feire som en gæren unge hvis vi scorer, er svaret nei. Jeg kommer til å ha jose2følelsesmessig kontroll, sier han.

Dobbeltsparken

Til tross for at begge periodene i London-klubben endte med sparken, den siste i desember 2015, kan portugiseren se tilbake på Chelsea-årene som svært suksessfulle.

Totalt ble det tre Premier League-titler, én FA Cup-pokal og tre ligacupseire. Selv om han aldri fikk æren av å løfte Champions League-trofeet for de blåkledde, var han nære, med tre semifinaler i Europas gjeveste klubbturnering.

LES OGSÅ: Mkhitaryan må trene mer

Selv om han fikk sparken kun syv måneder etter den siste Premier League-triumfen i mai 2015, hevder portugiseren det ikke finnes noe vondt blod mellom han og «The Blues» den dag i dag.

– Å bli sparket er en del av fotballen. Mange av de beste managerne i verden har opplevd å få sparken. Selvfølgelig finnes det unntak, men spesielt i moderne fotball kan det skje med hvem som helst. Hvis jeg var i en klubb og ikke ga alt jeg hadde, ville jeg nok følt det var annerledes, sier Mourinho til Sky Sports

“When I leave a club when in two different periods I gave titles and gave the fans some of the best moments that they have had then you leave with the feeling ‘I have done my job. ”

– Jose Mourinho

– Kan ikke slette meg fra historien

moupoolDa portugiseren fikk sparken sist, var Chelsea kun ett poeng over nedrykkssonen, men Mourinho tror fansen aldri mistet troen på «The Special One».

– Når folk snakket om at jeg skulle få sparken, sang de alltid navnet mitt. Jeg kunne gå hjem fra kamper uten å høre ett eneste vondt ord bli sagt til meg. De viste dag etter dag at de ville ha meg, men i en klubb av denne størrelsen, har ikke fansen noe makt.

LES OGSÅ: – En klubb som United må vinne

Han forteller imidlertid at han kommer til å håndtere det greit også hvis fansen mot formodning skulle komme med noen ukvemsord.

– Vil jeg reagere negativt dersom fansen har noe uoppgjort med meg? Nei. Jeg har modenheten til å styre den følelsen. Men, det Manchester United-fansen kan forvente fra meg er mer viktig nå, og det er at jeg skal spille mot Chelsea slik jeg spilte mot Fenerbahce, Liverpool og alle andre, sier han.

Han forteller likevel at det ikke er noen tvil om at han alltid vil være en del av gamleklubben.

– De kan ikke fjerne meg fra Chelsea-historien, selv om de ville. De hører til min historie også. 

– Korte avstander

pp
VIKTIGE KAMPER: Siden det er så mange av dem, blir de interne kampene mellom topplagene særlig viktige i årets sesong.

Ser man bort ifra betydningen av kampen for Mourinho personlig, blir oppgjøret på Stamford Bridge også en viktig
kamp i en periode der de fleste såkalte «topplagene» vinner kampene sine og United foreløpig står med to uavgjort på sine siste i serien.

Et tap eller en uavgjort betyr sannsynligvis at minst ett av lagene foran United rykker fra i toppen, samtidig som lagene bak tetter innpå.

– Det ser ut til at lagene som vinner tre kamper på rad umiddelbart er i topp tre eller fire, mens lag som bare får et par dårlige resultater ryker rett ut av topp fire, sier Mourinho.

– Håper jeg aldri trener Chelsea igjen

Mange har antatt at Mourinho har hatt et særegent forhold med Chelsea-eier Roman Abramovich, noe som kunne åpnet muligheten for en Chelsea-retur en gang i fremtiden. Portugiseren avslører imidlertid at dette ikke stemmer.

– Han var aldri min venn. Vi hadde alltid et vanlig eier/manager-forhold. Det var et respektfullt forhold, men du er ikke en venn, man er ikke tette med hverandre. Det er bare en person man har respekt for, sier Mourinho.

 

“»It doesn’t matter their reaction. I’ll be grateful always. We started so many happy moments, historical moments for the club. ”

– Jose Mourinho

Når han blir spurt om han noen gang kunne tenke seg å returnere til London-klubben, svarer Mourinho følgende:

– Jeg håper ikke det skjer, ærlig talt. Fordi jeg har lyst til å bli værende i United i mange, mange år. Det betyr at jeg sannsynligvis ikke vil se etter noen ny klubb i Premier League, så jeg håper det aldri skjer, sier han.