– Jeg ønsket å spille

Javier Hernández skulle gjerne blitt i United, men ønsket å spille regelmessig.

Javier Hernández hadde noen gode år i United, men etter hvert var det ikke nok å være en superinnbytter for meksikaneren. Det var uansett aldri aktuelt å slå seg vrang.

– Det er enkelt å si at du ikke ønsker å trene, å twitre eller putte et bilde på Instagram fordi du ikke spiller, for å kjempe med manageren. Den enkle stien er for folk som ikke bryr seg. Noen folk kjemper på en dårlig måte, men det er ikke slik jeg ser verden. Det er hardere å være profesjonell, å være tålmodig, men det er slik jeg liker det, sier Hernández i et intervju med The Times.

Hernández har hatt suksess i Tyskland, og har blant annet blitt kåret til månedens spiller tre ganger på rad, men følger fortsatt med på United, og omtaler United-Stoke som «en god kamp», før han påpeker at det var de første målene i en førsteomgang på lenge. Men han gjør det klart at han måtte forlate klubben.

– Jeg var fornøyd der. Om treneren hadde fortalt meg at jeg ville være hans førstevalg, ville jeg aldri forlatt klubben. Men jeg ønsket å spille. Jeg satte laget først i tre år. (…) [Det var på tide] å fokusere på meg selv, å se på mine egne mål [for karrieren]. Fansen ønsket at jeg skulle bli, men de ønsket at jeg skulle bli som en back-up. Jeg ønsket ikke å vente mer.

– En av grunnene til at Sir Alex var den beste treneren i historien var fordi han visste hvordan han skulle styre en stor stall. Han visste hvordan han kunne få deg til å føle deg viktig selv om du ikke var nummer 1. Det er grunnen til at Ole [Gunnar Solskjær] var fornøyd. Jeg gjorde gode ting fra benken, og det var godt for meg på det tidspunktet, og godt for laget, men det ville vært feil på lang sikt.

fergusonhernandez (650 x 358)

SUPERINNBYTTER OG SUPERMANAGER: Ferguson fikk folk til å føle seg viktige selv om de ikke var førstevalg, ifølge Hernández.

Det virker heller ikke som om 27-åringen er spesielt bitter på Louis van Gaal. Han satte pris på nederlenderens ærlighet.

– Han var ærlig. I de første ukene [av sommeren], snakket han til meg og sa at han så for seg en god fremtid, at jeg ville få mer sjanser enn normalt. Det fikk meg til å føle at jeg ville få spille.

– Men så, etter starten av sesongen, fortalte han meg at han tenkte Wazza ville være hans førstevalg. Han sa at jeg ville være nummer 2, men at realiteten var at Rooney – om han ble skadet eller var ute av en eller annen grunn – ville spille når han kom tilbake [uansett hvor godt jeg hadde gjort det]. Det var 99% sikkert at jeg ikke ville bli førstevalg, det var klart. Det var hans tanke, og vi må respektere det. Vi bestemte oss for at om et godt tilbud kom, så ville jeg ta det.

Hele intervjuet kan leses her. Der snakker Hernández mer om det å forlate klubben, om å sitte på benken, om Solskjær, om Leverkusen, osv.