U19 avsluttet med to seire

OPPDATERT: Et ungt United-lag vant de to siste kampene, men ble bare nummer syv av åtte lag i Mercedes Benz Junior Cup.

Manchester United fikk en trøblete start på turneringen i Sindelfingen utenfor Stuttgart. Paul McGuinnes sine ungutter tapte tre og spilte én uavgjort på de første fire kampene tirsdag, men onsdag fikk Callum Gribbin og lagkameratene en viss revansj. Først ble Stuttgart slått 3-1 etter blant annet to scoringer av Gribbin, før United tok en knepen 1-0-seier i kampen om 7. plassen mot Guangzhou Evergrande.

Mercedes Benz Junior Cup er en «six-a-side»-turnering som avvikles i Sindelfingen, utenfor Stuttgart.

Ingen topplassering i år

Det ble tidlig klart at det kunne utelukkes en gjentakelse av fjorårssuksessen i Mercedez Benz Junior Cup. Da gikk Uniteds U19-lag helt til topps, mye takket være mannen som ble kåret til turneringens beste spiller, Joe Riley, og keeper Joel Pereiras tre redninger i den avgjørende straffesparkkonkurransen mot Stuttgart.

Manchester United Under-18s Squad Lineup 2011/12
PAUL McGUINNESS

Ingen av disse ble tatt med til Tyskland i år, og heller ingen andre av dem som var med på fjorårstriumfen.
Isteden har Paul McGuinness tatt med seg en særdeles ung 12-mannstropp som blant annet inkluderer turneringens tre yngste spillere – 15 år gamle Angel Gomes og de to 16-åringene Thomas Sang og Faustin Makela.
I tillegg består troppen av 17-åringene Tyrrell Warren, Callum Whelan, Indy Boonen, Callum Gribbin, Jake Kenyon og  Kayne Diedrick-Roberts, samt troppens tre eldste, 18-åringene Oliver Byrne og George Dorrington (begge keepere) og Josh Doughty.

Tirsdagens kamper:

(2 x 9 minutters omganger)

Hoffenheim 2-1 United
11. min.: 1-0 Bender
17. min.: 2-0 Bender
18. min.: 2-1 Gomes

Det unge United-laget gikk altså på tap i turneringens innledende kamp. Etter en målløs førsteomgang tok Hoffenheim ledelsen tidlig i andre, for siden å trygge den like før slutt. Da  hjalp det lite at turneringens yngstemann, Angel Gomes, reduserte til 2-1 idet det gjensto et halvt minutt av oppgjøret.

Brugge 1-1 United
3. min.: 0-1 Gribbin
9. min.: 1-1 Vanlandschoot

Siden United hadde tapt sin første kamp, og Brugge hadde beseiret Schalke, var dette en kamp United så avgjort hadde behov for å vinne. Og det åpnet så lovende da kaptein Callum Gribbin ga laget en tidlig ledelse, til tross for at det var Brugge som virket friskest i åpningen. Men belgierne skulle komme tilbake. De utliknet like før pausesignalet med det som skulle vise seg å bli kampens siste fulltreffer.

United 3-4 Schalke
9. min.: 0-1 Karakas
12. min.: 0-2 Karakas
14. min.: 1-2 Diedrick-Roberts
16. min.: 1-3 Plastic
17. min.: 2-3 Whelan
17. min.: 2-4 Karakas
18. min.: 3-4 Doughty

Manchester United v Queens Park Rangers - FA Youth Cup
Praktmål av CALLUM WHELAN

Det tok nesten en hel omgang før åpningsmålet i det som skulle bli dagens til da mest åpne og målrike kamp, og hvor United var lenger fra seieren enn sluttresultatet kan tyde på.
Schalke, som hadde tapt sine to innledende kamper, var gått opp i 2-0 før Kayne Diedrick-Roberts ga et visst rødt håp med sin redusering, men tyskerne svarte nærmest umiddelbart med ny scoring.
Det samme gjorde de etter at Callum Whelan banket inn 3-2, så Josh Doughtys tredje reduseringsmål helt på tampen ble ikke noe annet enn en mager trøst. United endte dermed sist i sin gruppe.

Rapid Wien 6-2 United

2. min.: 1-0 Küssler
5. min.: 2-0 Tüccar
7. min.: 3-0 Orascanin
10. min.: 4-0 Küssler
14. min.: 4-1 Gomes
15. min.: 4-2 Gribbin
16. min.: 5-2 Küssler
18. min.: 6-2 Küssler

Synlig utslitt etter tre kamper tidligere på ettermiddagen, var de unge United-spillerne fullstendig sjanseløse mot Rapid. 3-0 under til pause ble til 4-0 like etter, innen United våknet og slo tilbake to ganger ved Angel Gomes og Callum Gribbin. Nærmere kom imidlertid ikke Paul McGuinness’ gutter. For sikkerhets skyld hadde Rapid til overmål enda mer opp i ermet og lekte inn ytterligere to mål før det hele var over.

Onsdagens kamper:

Stuttgart 1-3 United

3.min: 1-0 Uygun
9.min: 1-1 Gribbin
9.min: 1-2 Gribbin
18.min: Diedrick-Roberts

United slet med å henge med hurtige Stuttgart-spillere i starten, og det var ikke ufortjent at tyskerne tok en tidlig ledelse. Men så viste kaptein Callum Gribbin vei. I løpet av ett minutt scoret han to og United hadde snudd kampen. Etter en jevn 2. omgang fikk Kayne Diedrick-Roberts æren av å sette inn det siste målet med kampens siste spark på ballen.

Guangzhou Evergrande 0 -1 United

11.min: 0-1 Gribbin

Den siste kampen for United var rett og slett en kamp om å unngå sisteplassen i turneringen. Callum Gribbin scoret det eneste målet i en kamp der begge lag virket slitne. Dermed ble United nummer 7 med statusen to seire, én uavgjort og tre tap.