POCHETTINO: Mourinho har godt overtak på argentineren.

Ingen hjelp fra Southampton

Tottenham havnet under, men slo knallhardt tilbake.

Premier League går for fullt i romjulen, og onsdag kveld var det igjen klar for kamp på balløya.

Onsdag kveld tok Southampton imot Tottenham på St.Marys, og med seier til hjemmelaget ville Tottenham bli stående med 33 poeng, like mye som United.

Slik kunne det også ha blitt, for Southampton tok en tidlig ledelse ved forsvarsgiganten Virgil van Dijk.

Etter det handlet det meste om gjestene fra London, og Dele Alli utlignet for Tottenham etter 25 minutter, etter en hodeduell med nevnte van Dijk.

Vondt kan som kjent fort bli verre, og fem minutter etter hvilen sendte Harry Kane spurvene i ledelsen. Samme mann fikk muligheten fra straffemerket like etter, men blåste ballen opp på tribunen.

Southamptons Nathan Redmond ble noe kontroversielt utvist i straffesituasjonen.

Son Heung-min noterte seg for nok et mål med fem minutter igjen på klokka, før Alli igjen kom på scoringslisten.

Kampen endte 1-4, og dermed er det fortsatt tre poeng opp til Tottenham på 5.plass.