– Ingen grunn til at ikke United skal jobbe hardest i ligaen

Solskjær snakket om hva som skal til for at United skal bli best igjen.

Ingen lag har vært bedre enn Manchester United etter at Solskjær kom inn, og derfor ble Ole Gunnar Solskjær på fredagens pressekonferanse spurt om dette er lag som potensielt på sikt kan kjempe om tittelen, og ikke bare topp fire.

– Vi har hatt 10-12 kamper nå? Dette er bare en del av en sesong, så vi trenger mer tid for å kunne utfordre, men selvsagt er det det denne klubben skal gjøre. Grunnlaget er her, så vi trenger bare å legge til noen egenskaper til stallen. Mot PSG løp vi totalt mer enn i noen annen kamp, og det er absolutt ingen grunn til hvorfor ikke Manchester United skal være det laget som jobber hardest i ligaen.

LES OGSÅ: Har merket en endring i garderoben

– Hvis dere spør Molde-spillerne hjemme så er det en av tingene jeg alltid krevde fra dem, den arbeidskapasiteten og formen, så vi må fortsette å jobbe med det, og neste sesong vet spillerne at hvis de ønsker å utfordre på toppen, så må de bli bedre hele tiden.

– Det er det en ser fra topplagene i ligaen. De løper mer enn oss, og det er egentlig ikke akseptabelt.

Solskjær hadde ingen problemer med å innrømme at det er et skille i Premier League mellom de to beste og resten.

– Ja, definitivt! Det er en topp to, og så kommer de neste fire, og vi må tette den luka. Jeg vet ikke helt hvor mange poeng vi er bak dem, men vi må gjøre det steg for steg.

Solskjær ble videre spurt om han tror dagens unggutter på vei opp kan være en slags Class of 2019 (en henvisning til Class of ’92, selvsagt), og han brukte også det spørsmålet til å snakke om verdien av hardt arbeid, og om hvordan Class of ’92-gjengen var mer enn bare enn talentfull gjeng.

– Jeg elsker å jobbe med lag som spiller ballen fremover, løper fremover, jager ballen og jobber hardere enn motstanderen. Den jobben Giggsy og Becks la ned på vingen… de stod ikke bare ute på kanten, fikk ballen og leverte den – de løp sokkene av seg.

– Når du spiller for Manchester United kan du ikke bare si «jeg er talentfull, jeg vil utføre min magi når jeg får ballen». Det er ikke nok. Det kommer ikke til å være nok hvis vi vil utfordre om å bryte inn blant topp to. 

– Vi vet at det alltid vil være spillere som kommer opp [fra akademiet], og når vi har hatt trenere på reservelaget som Warren [Joyce] som jeg jobbet med, og det var de hardeste treningsøktene og de tøffeste dagene du kan tenke deg. Men det er det de må komme seg gjennom, for hvis unggutta skal gå forbi førstelagsspillerne, så må de trene hardere enn noen andre.

– Dette vil igjen bety at førstelagsspillerne ser på dem og tenker «de er i bedre form enn meg og de jobber hardere enn meg. De kommer til å fra meg plassen min, jeg må heve meg», og det er det vi ønsker ved å få opp spillere fra akademiet, i tillegg til sannsynligvis en eller to signeringer også.

Solskjær la ikke skjul på at det er noe helt spesielt å kunne hjelpe en ung spiller opp og frem.

– Jeg elsker å trene spillere og å hjelpe de med å forbedre karrierene sine. Og når du er i en klubb som denne, så er det akkurat det du gjør. Det er hva sjefen [Ferguson] gjorde, hva Sir Matt gjorde, Louis, José…  Vi har alle gitt debuter til unge spillere, og jeg er sikker på at de er som meg med at de tenker «jeg ga ham debuten», eller «jeg jobbet med ham» [når de ser på spillere]. Da jeg så Paul Pogba vinne VM, så tenkte jeg på da jeg trente ham da han var 17. Nå er han verdensmester, og jeg trener ham igjen. Det er herlig å se hva spillerne du jobber med utretter.

Her kan dere lese hva Solskjær sa på den første delen av pressekonferansen, og her er flere sitater fra den lukkede delen.