Ingen gjør flere endringer på laget

Skader og dårlige prestasjoner, eller handler det om å sende et signal?

«José Mourinho overrasker med dagens laguttak!»

Setningen over kunne vært en tittel på de aller fleste kampsakene vi har hatt her på united.no denne sesongen.

Et gjennomgående tema denne sesongen har vært at Uniteds startellevere varierer voldsomt, og det handler ikke alltid om skader.

Topper Premier League-statistikken

Det er hevet over enhver tvil at Mourinho fortsatt ikke har funnet sin beste startellever, ei heller den riktige balansen i laget han så sterkt ønsker seg.

Kanskje er det grunnen til at det er Manchester United som har gjort flest endringer på startelleveren sin denne sesongen med 46 (!) endringer så langt – og vi er ikke engang halvveis.

Senest mot Arsenal på onsdag var det gjort syv endringer fra elleveren Mourinho stilte med mot Southampton, bare tre dager tidligere.

Mot Young Boys var det seks endringer fra laget som stilte i kampen før, da mot Crystal Palace.

Det hører selvfølgelig med til historien at Manchester United har vært svært skaderammet denne sesongen, spesielt i forsvarsrekka. Det er dog ikke til å komme unna at flere av laguttakene til Mourinho denne sesongen bærer preg av å sende et budskap til både spillere og styret. 

USIKKER: En følelse José Mourinho antageligvis har om det å starte med Fred på midtbanen.

– Vi må gjøre våre svakheter til våre styrker. Vi trenger besluttsomhet, stolthet og et ønske om å vinne kampene. Det er ikke rom for spillere som ikke er klare for å gi alt, skrev Mourinho i kampprogrammet til onsdagens Arsenal-kamp.

– Man må skape relasjoner i laget

Det var et oppgjør brasilianske Fred måtte se fra tribunen, etter å ha blitt helt kuttet fra kamptroppen. Uniteds storkjøp i sommer startet sist mot Young Boys i starten av november, men forsvant så ut av laget igjen. 

Andreas Pereira er helt ute i kulden, og har ikke startet en kamp for United siden andre serierunde.

Nemanja Matic er den eneste konstante spilleren i midtbaneleddet – serberen har kun mistet tre kamper denne sesongen, alle på grunn av skade(r).

Mot Arsenal ble Uniteds dyreste spillere, Paul Pogba og Romelu Lukaku vraket. Det henger antageligvis sammen med hva de leverer på treningsfeltet, og i kampene de har fått muligheten i.

Listen over endringer på lagene denne sesongen er rett og slett veldig lang.

Spørsmålet er om det lønner seg på sikt å spikre en ellever, heller enn å konstant være på søken etter den perfekte sammensetningen. Rio Ferdinand var i alle fall klar i sin sak før avspark på onsdag:

– Det måtte komme endringer etter poengdelingen mot Southampton, jeg er enig i det. Om det fungerer (mot Arsenal) eller ikke, det gjenstår å se. Dette har vært en gjennomgående tema under Mourinho som United-trener, at det er endringer på laget hver uke. Det er ikke et godt tegn mener jeg, for man trenger å skape relasjoner i elleveren, sa Rio Ferdinand før avspark mot Arsenal.