Ingen Englandsjobb for Meulensteen

Rene Meulensteen gikk glipp av jobben som manager for England U21.

Rene Meulensteens fremtid så usikker ut fra den dagen Sir Alex Ferguson bestemte seg for å gjøre slutt på sitt mangeårige eventyr i Manchester United, og til tross for at mange ville ha han med videre, forsvant også Meulensteen ut dørene før sesongoppkjøringen.

Etter et kort opphold på bare 17 dager i russiske Anzhi, måtte han pakke kofferten igjen, da oljemilliardæren som eier klubben bestemte seg for å stramme inn på rubelbruken, og kutte kostnader som dyre spiller og manager-lønninger.

De siste ukene har nederlenderen vært med i kampen om å kapre jobben som U21-landslagstrener for England. Jobben har stått ledig i månedene som har gått ettter sommerens EM-sluttspill, der England måtte reise hjem med halen mellom bena, og som resulterte i at Stuart Pearce måtte ut på jobbjakt.

Helt i slutten av utvelgelsesprossessen virket det som at Meulensteen og Gareth Southgate var de to heteste kandidatene, og torsdag ettermiddag kunne FA meddele at de har ansatt sistnevnte.

– Jeg er en stolt engelskmann og det å spille for landslaget var høydepunktet i karrieren min. Etter jeg la opp har jeg lært mye, og fått mye erfaring både her og i utlandet, og nå er jeg klar for å spille min rolle i å forberede spillere for å spille på øverste nivå. Suksess er ekstremt viktig når man spiller for England, men det handler også om å utvikle en spillestil som kan gi unge talenter muligheten til å blomstre, sa Southgate etter å ha blitt valgt.