Ince igjen skeptisk til Solskjær: – Sancho må tenke seg om

Vi har egentlig sluttet å gjengi det Paul Ince sier om Ole Gunnar Solskjærs United. Dette fordi det har vært så ensidig og helt uten evne til å se noe særlig annet enn det negative. Uansett.

Det viste han igjen i forbindelse med helga da han skulle si sin mening om Jadon Sanchos fremtid.

Noen mener kanskje at Ince har ett eller mange gode poenger, men etter de siste Sancho-uttalelsene så er det faktisk på tide å se på hva spilleren med 66. mest kamper for United faktisk har uttalt om Solskjærs United.

Mars 2019:

Etter at United hadde slått ut Paris St. Germain i Champions League – og vunnet 14, spilt to uavgjorte og kun tapt én kamp i Solskjærs regjeringstid – så sa Ince følgende:

– Alle kunne gjort det Solskjær har gjort.

– Med «alle» mener jeg selvsagt ikke alle, men man kunne hentet inn en Mark Hughes eller Steve Bruce, som kjenner historien og hva United handler om, som også kunne kommet inn og snudd alt.

ALLE KUNNE GJORT DET: Ince mente at Solskjærs start i United kunne vært gjort av flere andre.

April 2019:

Da resultatene hadde begynt å bli dårligere.

– Ole må legge det Ferguson-greiene bak seg.

– Det er han som er United-manager nå. Vi har forsøkt denne «hyggelige» tilnærmingen, å gi sjokolade til de ansatte, men det er fortiden for meg. Nå må vi komme oss vekk fra det. Alt det der med «Ole legend», ja, han scoret vinnermålet i Champions League-finalen, vi vet det, men han er ikke en legende – han er United-manager.

– Det er ikke noe poeng å si at han skal gjøre det på «Fergies» måte. Ferguson er ikke sjefen lenger. Det er så enkelt.

Oktober 2019:

Etter en vanskelig ligastart for Solskjærs United.

– Vi vet at Ole vil kritiseres og komme under press når han ikke får resultatene, men også fordi det faktisk ikke er noe tegn på utvikling.

– Det tar selvsagt tid med unge spillere, men Chelsea har et ungt lag og de gjør det ok. Liverpool har unge backer (Robertson er 26 nå) og de gjør det ok.

– United kan havne på nedre halvdel av tabellen. Når jeg ser United så klarer jeg ikke å se hva de prøver på.

GAMLE DAGER: Paul Ince under en av mange suksesser i United-drakta.

Januar 2020:

Etter Uniteds tap mot Burnley.

– For mange la for mye vekt på hvordan han gjorde det i begynnelsen. Tilskuerne gjorde det. Eierne gjorde det. Vi snakker imidlertid om en manager som rykket ned med Cardiff og Molde…vel, CVen hans er ikke fantastisk.

– Jeg ønsker at Ole skal gjøre det bra fordi det i så fall betyr at United gjør det bra, men de gjorde ikke hjemmeleksa si (med ham) og det er på Ed Woodwards kappe. Kanskje han burde gi seg og overlate dette til noen som kan fotball.

Mai 2020:

Og nå sist, fredag, om Solskjærs evner til å utvikle en spiller som Jadon Sancho videre.

– Når vi snakker om overganger så handler det ikke bare om laget som kjøper spilleren, men manageren. Som spiller så må man se på manageren og trenerapparatet og se om de har det som skal til for å ta deg til det neste nivået. Det er noe Sancho må tenke på.

– Han (Solskjær) forsøker å utvikle et ungt lag, det vil hjelpe, men i det å utvikle en spiller som Sancho, mann til mann-lederskapet, så er han (Solskjær) en helt ukjent.

HAR IKKE DISSE BLITT BEDRE? Marcus Rashford har aldri vært bedre enn han var frem til skaden denne sesongen og Anthony Martial var også godt på vei mot en rekordsesong under Solskjær, men Paul Ince mener at nordmannen ikke har vist noe som tyder på at han kan utvikle unge stjerner.

– Vi har ikke sett noe bevis på at han evner å ta en spiller (som Sancho) til det neste nivået, sa Ince til Paddy Power – selv om han mandag skrev at Sancho burde velge United eller City.

Paul Ince var seks sesonger i United, vant to ligagull, ti trofeer og spilte nesten 300 kamper for United mellom 1989 og 1995. Han har senere vært manager for Macclesfield, MK Dons, Blackburn, Notts County og Blackpool – alle med varierende resultater.

(Kilder: BT Sport, TalkSport, Paddy Power)