Lingard skaffet straffespark da West Ham gikk forbi Liverpool

Flere av våre utlånte var i aksjon denne helgerunden.

West Ham United 3-0 Sheffield United

Jesse Lingard fikk tillit fra start igjen for David Moyes, i en rolle som kanskje kan beskrives som en slags falsk nierrolle.

Lingard hadde en aktiv førsteomgang, og med noen minutter igjen til pause var han både hjernen og beina bak et finfint West Ham-kontringsangrep. Han startet angrepet ved å vinne ballen, satte fart, spilte godt sammen med Bowen, og ble lagt i bakken i Sheffield Uniteds straffefelt – og dommer Hooper pekte på straffemerket.

Lingard ville gjerne ta straffesparket selv etter den gode jobben han gjorde der, men måtte la oppsatt straffetaker Declan Rice ta den, og Rice satte straffesparket i mål. I andreomgangen headet Issa Diop inn 2-0, før Ryan Fredericks i det sjette overtidsminuttet scoret kampens tredje og siste mål.

Vår mann ble byttet ut i det 82. minutt etter å ha levert en meget solid kamp for West Ham, hvor han skapte mye trøbbel for Sheffield United-forsvaret.

West Ham er nå oppe på fjerdeplass, to poeng foran Liverpool med like mange kamper spilt. De er fire poeng bak United.

FÅR SPILLETID AV MOYES: Jesse Lingard.

Nottingham Forest 0-0 Bournemouth

James Garner hadde i sine to første kamper for Nottingham Forest imponert, og blitt kåret til banens beste i avstemmingene på Twitter begge gangene, så det var ingen overraskelse da 19-åringen igjen startet her.

Han endte opp med å spille hele kampen i en målløs kamp mot Bournemouth, og han skal ha spilt godt.

Garner leverte det Nottingham Post beskriver som «another classy performance», og Bournemouth slet med Forest-midtbanen.

HAR STARTET GODT FOR FOREST: James Garner.

Derby County 2-1 Middlesbrough

Wayne Rooneys Derby vant 2-1 mot Middlesbrough hjemme på Pride Park. Alle målene kom i førsteomgangen.

Teden Mengis debut kom i det 86. minutt, da han ble byttet inn for å være med på å sikre seieren for Rooneys lag.

Det klarte Mengi & co, og Derby har dermed nå tre poeng ned til nedrykksplass. En viktig seier for Rams.

DEBUTERTE: Teden Mengi.

Hull City 0-1 Milton Keynes Dons

MK Dons er i god form, og lørdag ettermiddag ble det nok en sterk seier for Russell Martins velspillende lag, da de vant bortekampen mot Hull.

Ethan Laird spilte fra start for MK Dons, og spilte frem til like etter vinnermålet kom på et straffespark. Han ble byttet ut i det 81. minutt. Det kan virke som om han har hatt en helt OK dag på jobb, men ikke nødvendigvis så mye mer denne gangen.

VANT: Ethan Lairds MK Dons.

Portadown 1-1 Cliftonville

Portadown spilte 1-1 hjemme mot Cliftonville lørdag kveld.

Jacob Carney har ennå ikke holdt nullen for Portadown, ei heller her, for Cliftonville tok ledelsen i det 61. minutt, og så også lenge ut til å vinne her.

Portadown er kanskje ikke et veldig godt lag, men det virker som om de kjemper til siste slutt, i alle fall, for for tredje gang på rad reddet de poeng etter å ha havnet under, og for andre gang på rad skjedde det like før slutt.

Inter Milan 3-1 Lazio

Andreas Pereira og Lazio kunne tatt steget helt opp i gullkampen med seier i Serie A søndag kveld. I stedet var det Inter som tok med seg tre poeng, etter scoringer av Romelu Lukaku (2) og Lautaro Martinez. Tidligere United-spiller Lukaku utliknet dermed Cristiano Ronaldos 16 mål i kampen om toppscorertittelen.

Luskende bak, med 14 mål, er en tredje United-kjenning, nemlig Zlatan Ibrahimovic.

Pereira fikk, slik som så mange ganger tidligere denne sesongen, kampens siste minutter, uten at det ble noen uttelling denne gangen heller. Gonzalo Escalante scoret Lazios mål.

INNBYTTER IGJEN: Andreas Pereira fikk 12 minutter pluss tillegg i møtet med Inter.

Caen 1-0 Niort

Caen tapte ikke uventet mot PSG i cupen i midtuka, men vant 1-0 hjemme mot Niort i lørdagens Ligue 2-kamp.

Aliou Traoré må sies å ha spilt bare en birolle i den seieren. Han kom nemlig inn for Caen i kampens 88. minutt, da stillingen allerede var 1-0.

Caen hadde ikke vunnet i ligaen siden 18. desember, og ikke vunnet hjemme i ligaen siden 7. november, så dette var definitivt en etterlengtet seier. De ligger litt over midten av Ligue 2-tabellen.

KOM INNPÅ PÅ SLUTTEN: Aliou Traoré.

Spezia 2-0 AC Milan

Diogo Dalot spilte hele kampen da daværende serieleder AC Milan gikk på et stygt tap borte mot Spezia.

Han hadde ingen spesielt god dag på jobb, verken offensivt eller defensivt, og var involvert i begge baklengsmålene. På det første målet var det mange i Milan-forsvaret som var svake, og Dalot var definitivt blant spillerne som sov litt, og som ikke fulgte Spezia-løpene helt inn. Det andre målet kom på et frispark som kom etter at Dalot la en Spezia-spiller i bakken etter å ha blitt passert, og det var ikke langt fra å bli straffespark heller. Han fikk gult kort i situasjonen.

Vi må nesten også nevne at han også hadde en meget god blokkering i starten av andreomgangen.

Byrival Inter tok søndag over serieledelsen etter å ha vunnet hjemme mot Lazio.

SLET: Diogo Dalot.

Andre:

• Facundo Pellistri fikk ikke sin debut på Camp Nou. Han var ubenyttet reserve for Alavés da Barcelona vant 5-1.
  • Joel Pereira var ikke i troppen da Huddersfield gikk på et stygt 2-3-hjemmetap mot bunnplasserte Wycombe Wanderers.
  • Både Salford (Di’Shon Bernard), Kidderminster (Max Taylor) og Club Brügge (Tahith Chong) fikk kamper utsatt denne helga.