tuanzebe150223

Imponerte da han startet en kamp for første gang på over et år

Seks av våre utlånte var i aksjon denne midtuka.

Slovan Liberec 2-2 (straffekonkurranse: 3-5) Sparta Praha

Det skulle bli svært så spennende i den tsjekkiske cupkvartfinalen mellom Slovan Liberec og Matej Kovars Sparta Praha.

Kovar & co slapp inn et tidlig mål, men snudde kampen mot slutten, men på overtid havnet avansementet i fare igjen da Slovan Liberec utlignet – og Kovar er neppe helt fornøyd med eget keeperspill i den situasjonen.

I straffekonkurransen ble det bare én bom, og den kom da en Slovan Liberec-spiller sendte ballen langt over mål, og dermed ble det avansment for Kovars lag.

kovar150722
NEPPE SUPERFORNØYD MED EGEN INNSATS: Matej Kovar.

Stoke City 0-1 Brighton & Hove Albion

Som ventet gikk Brighton videre i FA-cupen etter å ha vunnet borte mot Stoke, et resultat som gjør at Uniteds bortekamp mot Brighton uansett ikke blir spilt nå i mars.

Axel Tuanzebe har vært gjennom et skademareritt, og hadde ikke startet en kamp siden han startet for Napoli i Coppa Italia den 13. januar 2022, for 13-og-en-halv måned siden.

I januar ble Tuanzebe lånt ut til Stoke slik at han kunne få verdifull spilletid, og han debuterte for Stoke for to uker siden, med et kort innhopp. Til denne kampen valgte Alex Neil å starte med United-stopperen, og til tross for at han spilt lite fotball, så leverte Tuanzebe en bra kamp mot Premier League-motstand. Stoke Sentinel gir ham karakteren 7 på spillerbørsen, og i tillegg til defensive egenskaper blir det også nevnt at Tuanzebe var en trussel på dødballer.

Tuanzebe ble byttet ut i det 76. minutt, men er nok kanskje klar for å spille 90 minutter i Championship snart. Det kan komme godt med for et Stoke-lag som sliter.

Stoke City v Brighton and Hove Albion: Emirates FA Cup Fifth Round
TAKLET DET BRA: Axel Tuanzebe, her rett etter å ha taklet ballen bort fra stortalentet Evan Ferguson.

Preston North End 0-0 Coventry

Tirsdagens Championship-kamp på Deepdale endte målløst, og begge lagene ligger an til å ende opp rundt midten av tabellen.

Álvaro Fernández har kjempet seg inn på laget igjen på venstre vingback, og han spilte en god kamp mot Coventry.

Lancs.live gir ham karakteren 8 på spillerbørsen, og gir positiv omtale til både det defensive og det offensive.

alvarofernandez030922
SPILTE GODT: Álvaro Fernández.

Portsmouth 3-1 Bolton Wanderers

Her kunne vi kanskje sagt at Di’Shon Bernard vant United-duellen, men forsvarsspilleren ble sittende på benken i hele dette League One-oppgjøret.

Han var dermed bare tilskuer til at Portsmouth snudde kampen mot Portsmouth.

Shola Shoretire spilte fra start for Bolton (ble byttet ut i det 72. minutt), og han bommet på en god sjanse da han umarkert headet utenfor. The Bolton News har uansett positiv omtale av United-spilleren også:

– Shoretires headinger må det kanskje jobbes litt med, men det var ingenting galt med nærteknikken hans, og lånesoldaten fra Manchester United så ut som den mest sannsynlige Bolton-spilleren til å låse opp Portsmouth-forsvaret da han kom inn i kampen mot slutten av førsteomgangen, og dro forsvarsspillere ut av komfortsonen.

Bolton ligger på fjerdeplass i League One, og har en mulighet på direkte opprykk selv om de har spilt flere kamper enn lagene rundt seg.

shoretire071222
TAPTE TERRENG I OPPRYKKSKAMPEN: Shola Shoretire & co.

Barrow 1-1 Salford City

Salford City imponerte stort i helga med en 5-2-seier borte mot Mansfield Town, og det skjedde uten Ethan Galbraith i troppen, og da var det kanskje ikke så rart at han startet på benken her selv om han var tilgjengelig igjen.

Salford City ledet 1-0 på Holker Street da Galbraith ble byttet inn i det 64. minutt, og Barrow utlignet noen minutter senere – uten at det hadde noe med Galbraith å gjøre, siden det var et klønete selvmål av en lagkamerat.

Salford ligger på den siste playoffplassen i League Two, og har konkurrenter bak seg med færre kamper spilt, og bortimot like mange poeng, så det er en skjør posisjon.

ethangalbraith081022j
TAPTE POENG: Ethan Galbraith & co.

Yeovil Town 1-1 Altrincham

Altrincham så lenge ut til å vinne på Huish Park i Yeovil, men med et kvarter igjen av kampen handset en Altrincham-spiller ballen på streken, og dermed ble det rødt kort og straffespark – som Yeovil utlignet fra.

Maxi Oyedele har blitt et fast innslag på midtbanen for et Altrincham-lag som har klatret på National League-tabellen i det siste, og han spilte her hele kampen mot laget fra hanskebyen.

18-åringen pådro seg et gult kort i det 50. minutt etter å ha vært for sent inne i en takling.

Joe Hugill og Sonny Aljofree var ikke involverte.

oyedele091122
FIKK SPILLETID IGJEN: Maxi Oyedele.

Andre:

• Eric Baillys Marseille spilte hjemme mot Annecy i Coupe de France-kvartfinalen onsdag kveld, men Bailly var plassert på benken etter en forferdelig forestilling i toppkampen mot PSG, og der ble han værende. Marseille så ut til å ha reddet seg selv i siste liten med en overtidsutligning mot Annecy, men endte opp med å tape straffekonkurransen. Ex-red Alexis Sánchez bommet på straffespark mot slutten av ordinær tid, men scoret i det minste på sitt straffespark i straffekonkurransen.