– Ikke mer bråk med SAF

Gabriel Heinze begrunner overgangen til Real Madrid med at han vil ha slutt på kontroversene med Sir Alex Ferguson.

Bare ett døgn etter at United fikk medhold av Premier League i tvisten med Heinze, ble klubben onsdag enig med Real Madrid om betingelsene for en overgang for argentineren til Santiago Bernabeu. Og Heinze selv har nå sagt seg villig til å dra til den spanske hovedstaden på en fireårskontrakt med sist sesongs La Liga-vinnere.

«Dette har vært en komplisert sak,» sier Heinze til Daily Mail, og legger til at han er «overbevist om at en overgang til Liverpool ville ha ordnet seg»,

«Jeg følte behov for å forsvare mine rettigheter, og mener selv at jeg hadde en god sak. Jeg er takknemlig for alt Rafael Benitez har sagt og forsøkt å få til, men jeg vil ikke ha mer bråk med Sir Alex Ferguson. Derfor er det logisk for meg å hoppe av nå.

«Jeg har bestandig sagt at jeg ønsket å spille for en av Europas store klubber, og Real er en slik klubb,» sier Heinze, som nå skal i samtaler med spanjolene for å spikre sammen sin personlige kontrakt.

Fra helt til skurk

Gabriel Heinzes Old Trafford-opphold varte dermed i tre år. I løpet av denne tiden opplevde han å bli en av United-fansens aller største favoritter. Han ble kåret til Årets spiller i sin første sesong, før han tidlig i den andre var så uheldig å ødelegge korsbåndet.

Under sin lange, møysommelig kamp for å komme tilbake, fikk han all den støtte fra klubben som han kunne tenke seg. Han fikk dra på rehabilitering til Spania og hjemlandet Argentina, men da han kom tilbake til det han åpenbart må ha innbilt seg var duk og dekket bord, og gratis retur til venstrebackplassen, måtte han kjempe med Patrice Evra. Tenk det – han måtte kjempe om plassen! Dette ble for mye for argentineren. Dermed takket han for all støtte under skadefraværet ved å tilkjennegi sitt ønske om å flytte til Anfield. Ja, mannen som hadde to år igjen av en kontrakt han selv hadde underskrevet, truet til og med med å trekke United for retten for å oppnå overgangen til klubbens erkefiende nummer én.

Nå nøyde han seg med å klage klubben inn for Premier League, hvor han led nederlag på alle punkter.

Gabriel Heinzes United-karriere stoppet på 75+8 kamper og fire mål.