– Kommer ikke til å la City stikke av

Til tross for et forsmedelig poengtap i bortemøtet med West Brom, vil ikke Ole Gunnar Solskjær utelukke eget lag fra tittelracet i Premier League.

United fulgte opp det skuffende poengtapet mot Everton med cupseier mot West Ham tirsdag. Søndag kunne Ole Gunnar Solskjærs menn fortsette på vinnersporet, men i stedet ble det et nytt forsmedelig uavgjortresultat borte mot et solid West Brom.

Etter kampen mener den norske treneren at innsatsen til hans gutter «ikke var tre poeng verdig» og at United «ikke gjorde nok til å vinne».

En av grunnene til at det ikke ble tre poeng, er det tidlige ledermålet til Mbaye Diagne. Solskjær forteller at hans gutter var forberedt på det West Brom kom med.

– Vi snakket om startene deres. Hvis de får avspark, vet vi hva de gjør. De får ballen oppover og skaffer innkast. Det handler om å klarere, noe vi ikke klarte. Vi hadde en mulighet, men da må vi diskutere om det er frispark eller ikke, sier Solskjær, som også antyder at målet kanskje burde blitt avblåst.

BRYTEKAMP: Mbaye Diagne hadde armene godt plantet i ansiktet til Victor Lindelöf under West Broms 1-0-scoring.

– Trengte mer magi

Etter hvert var det Bruno Fernandes som igjen var beholdningen for de rødkledde.

Der portugiseren leverte en scoring à la Eric Cantona mot Everton, scoret han en Zidane-variant mot West Brom.

Solskjær omtaler avslutningen som «fantastisk», og roser også opptakten til målet.

– Det var også fantastisk spill, fordi vi bygde presset og fortsatte å spille, uten å gi bort ballen. Det var et godt innlegg av Luke Shaw, og god teknikk av Bruno.

KREMSCORING: Bruno Fernandes snudde på en femøring og klinket ballen forbi Sam Johnstone.

Til slutt holdt altså Uniteds forsøk bare til ett mål, noe som Solskjær skylder delvis på godt forsvarsspill fra West Brom, samt manglende x-faktor foran mål.

– Sånn er det alltid når det er en linje med seks mann bak der, og de forsvarte seg bra. Vi skal ikke ta bort noe av æren fra deres forsvarsspill og Sams (Johnstone) redning på slutten. Vi trengte å skape mer kvalitet og mer magi enn det vi gjorde, og vi klarte ikke å komme opp med det ene øyeblikket.

Solskjær påpeker også at United-spillerne ved flere anledninger la inn i farlige posisjoner, men at hans gutter ikke var på riktig sted til riktig tid.

– Vi kom oss ned langs sidene noen ganger, og la noen innlegg som trillet langs linjen, men det var ingen der til å pirke dem inn. Noen dager er man ikke der, mens andre dager står man og venter på dem. Da scorer man tre eller fire. Vi var ikke der vi skulle ha vært.

FARLIGE INNLEGG: Luke Shaw la flere gode innlegg søndag, men det ble ikke mer enn den ene målgivende pasningen.

Har ikke gitt opp ligagullet

Med ett poeng søndag ettermiddag gjeninntar Solskjærs mannskap andreplassen i ligaen, men er samtidig hele syv poeng bak Manchester City, som har én kamp mindre spilt.

Likevel er det ikke mange ukene siden de røde fra Manchester toppet Premier League. Den gang gjorde Solskjær sitt beste for å spille ned forventningene til eget lag, men han vil ikke være med på at han utelukket eget mannskap fra tittelkampen.

– Jeg sa ikke at vi ikke var det, jeg sa ikke vi ikke burde bli omtalt som det.

FORTSATT MED: Til tross for en skuffende dag på jobben for Harry Maguire og kompani, har ikke Ole Gunnar Solskjær gitt opp tittelkampen.

Nordmannen forteller nemlig at hans gutter vil gjøre sitt ypperste for å hindre Pep Guardiolas lag i å ta seriegullet.

– Det var et kompliment til guttene at vi kom oss inn i den posisjonen vi er i. Vi er det nærmeste laget, og vi skal utfordre laget foran oss. Vi kommer ikke til å la dem stikke av med det. Vi møter dem snart. Men vi må vinne kamper for å være i den posisjonen, forklarer Solskjær og konkluderer:

– Vi kommer ikke til å gi det bort tidlig, det gjør vi ikke.

Saken oppdateres