– Ikke slik United skal fremstå

MANCHESTER: Andy Cole sier til United.no at han ikke ble imponert over Louis van Gaals første sesong som United-manager.

Cole sier rett ut at han ikke liker måten «nye» United fremstår på, og han ber Louis van Gaal om å endre stilen før neste sesong.

– De siste to sesongene har ikke United vært et veldig angrepsvillig lag. Historisk sett, og særlig under Sir Alex Ferguson, har United alltid hatt for vane å angripe. Alltid. Scoret motstanderne to, så jaktet United tre. Derfor har du også ofte sett tidligere utgaver av United styre kamper mot slutten og score sene mål, sier Cole til United.no.

Mangler tempo

United.no møtte Andy Cole i forbindelse med legendekampen på Old Trafford mellom Manchester United og Bayern München.
Selv om tempoet ikke lenger er det samme hos den dødelig effektive duoen, var dette, for den yngre garde av United-fans, en gylden mulighet til å se den magiske duoen Andy Cole/Dwight Yorke spille sammen, akkurat slik de gjorde i treble-sesongen i 1998/99.

DØDELIG DUO: Sjelden har et United-spisspar funnet hverandre like godt som Andrew Cole og Dwight Yorke gjorde.
DØDELIG DUO: Sjelden har et United-spisspar funnet hverandre like godt som Andrew Cole og Dwight Yorke gjorde.

Men det var ikke bare Cole og Yorke som hadde visse problemer med tempoet. Også dagens United-lag sliter med det, mener Cole.

– Fergusons lag hadde alltid spillere med fart og kreativitet. Dagens United-lag er helt annerledes. Det mangler tempo. Det går for tregt og det er for omstendelig Motstanderne er klare over det, og ligger ofte lavt for å ta United på kontringer. Det er vanskelig å si om dette bare er en overgangsfase før manageren får satt sitt lag, eller om det er en bevisst stil. Jeg er spent på hvordan United vil fremstå neste sesong, sier Cole.

-Kane vil være gambling

Med Robin van Persie, Radamel Falcao, Angel Di Maria og Wayne Rooney som det offensive arsenalet til United sist sesong, forventet United-fansen målfest. Ikke bare uteble den. De 62 ligamålene United scoret sist sesong var sågar det nest laveste antall ligamål United har scoret siden starten av Premier League i 1992/1993. Kun de 58 målene i 2004/05-sesongen var lavere!
Den som sviktet aller mest var Falcao som aldri fant seg til rette i United-drakten. Cole tror ikke det var presset som tynget den tidligere målgarantisten fra Colombia.

– Det er press på alle spisser som kommer til United. Du må bare takle det. Uniteds største problem offensivt er at laget ikke scorer nok og de skaper ikke nok sjanser. Det spiller for så vidt liten rolle hvem som scorer målene så lenge de kommer, men spissene fikk ikke nok å jobbe med sist sesong. Da jeg spilte på topp, visste jeg at vi kom til å produsere mange sjanser. Bommet du på en, så var det bare å stålsette seg for den neste sjansen du visste ville komme. Det var en mer takknemlig jobb å spille spiss på United da jeg spilte her, mener Cole.

Nå har Falcaos låneavtale utløpt og Van Persie har tilbakelagt en svak sesong. Dermed må United jakte en ny spiss og har blitt linket flere ganger til Tottenhams komét Harry Kane.

Cole er imidlertid svært skeptisk til å bla opp 40 millioner pund for den unge angriperen fra øst-London.

HELT HARRY: Harry Kane var Tottenham-fansens store helt og yndling sist sesong. Han har blitt linket til United en rekke ganger i sommer.
HELT HARRY: Harry Kane var Tottenham-fansens store helt og yndling sist sesong. Han har blitt linket til United en rekke ganger i sommer.

– Kane? Jeg skal være helt ærlig med deg. Han har hatt én veldig god sesong, men 40 millioner pund er vanvittig mye penger. Det vil være gambling av United. Jeg ville heller lagt 60 millioner på bordet og prøvd på Sergio Aguero i City. Han garanterer mål. Samtidig kunne det vært en takk for sist til City etter at de prøvde seg på Wayne Rooney, sier Cole som også sier til Daily Mail at han har sansen for Karim Benzema

Og om noen skulle være i tvil om hva som bør være målet for United neste sesong?

-Klubben må vinne titler igjen. Så enkelt er det, sier Cole til United.no.