– Ikke nevn en annen klubb, det er bare dit jeg vil

The Athletic avslører hvorfor Leeds-overgangen strandet og forteller hvordan Daniel James reagerte da Manchester United kom på banen noen måneder senere.

Søndag markerte lynvingen sin egen 22-årsdag med enda en overbevisende forestilling på Old Trafford.

James gikk av banen uten målpoeng, men var en pest og en plage for Brighton-forsvaret til sin tidligere manager i Swansea, Graham Potter.

Ingen spillere fikk flere frispark enn James. To av de tre forseelsene endte med gule kort Dan Burn og Lewis Dunk.

– Jeg er vant til det. I Championship var det mange tøffe dueller. Jeg tror det er en fordel for meg at jeg reiser meg hver gang, sa James, ifølge Guardian.

Han fikk også ros av Potter.

– Han er en flott fyr med sensasjonell fart. Han er så modig, og han kommer bare til å bli bedre og bedre, sa Potter på sin pressekonferanse.

I en stor reportasje om 22-åringen hos The Athletic siteres en United-kilde på at klubben er imponert og overrasket over utviklingen.

– Vi trodde ikke han vil være klar til å starte kamper i Premier League før mot slutten av året – i november eller desember.

ALT OM KAMPEN:

GODE: Daniel James, Marcus Rashford og Scott McTominay hadde alle en god dag på Old Trafford mot Brighton.

Kunne blitt Leeds-spiller

Tidligere har united.no omtalt at bare tre spillere har kostet mindre enn James (15,3 millioner pund), dersom vi sammenligner overgangssummen med klubbens omsetning.

De tre er spillere som har hatt marginal suksess på Old Trafford: Timothy Fosu-Mensah, Lee Grant og Bastian Schweinsteiger.

Røverkjøpet står med tre scoringer og to målgivende pasninger i Premier League, men kunne vært i Championship hadde alt gått som Leeds ønsket.

I Amazon-serien om United-rivalen kan vi se hvor nær James var en overgang. Blant annet poserer waliseren for kameraene i Leeds-drakt.

Slik gikk det imidlertid ikke, og The Athletic har snakket med dem som kan forklare hvorfor.

KOMMENTAR: (+) Solskjærs smarteste signering

Styreformann: – Føltes ikke riktig

Tidligere Swansea-styreformann Huw Jenkins forteller at han hadde en dårlig følelse gjennom forhandlingene hele veien og til slutt satte foten ned.

Budet innebar at Leeds skulle låne James for 1,5 millioner pund. Ved opprykk til Premier League ville avtalen gjøres permanent for ytterligere 7 millioner.

– Jeg kommuniserte fram og tilbake med Leeds på telefonen. Jeg mener de ba meg snakke med Dan også, forteller Jenkins til The Athletic.

– De forsøkte å overbevise oss om å gjøre en avtale, men basert på budet og Grahams suksess føltes det ikke riktig. Jeg trodde han ville være viktig for laget i andre halvdel av sesongen, og det viste seg også å være riktig.

– Jeg delte mine tanker med Dan. Han hadde ingen garanti for å gå rett inn på laget i Leeds, og det var usikkert om de ønsket å kjøpe ham. Når du tar alt det i betraktning var det ikke et vanskelig valg.

– Heldigvis gikk det fint for både klubben og Dan.

SWANSEA-SJEF: Huw Jenkins er tidligere styreformann i Swansea og tok valget med ikke å sende Daniel James til Leeds.

Ville kun til United

Agenten til James, David Manasseh, var heller ikke fremmed for ideen om å avvente i januar.

Noen måneder senere var 15 klubber interessert. Én av dem var Manchester United.

– Ikke nevn en annen klubb. Det er dit jeg vil, sa James, ifølge Manasseh.

Nå regnes 22-åringen som en av Solskjærs viktigste spillere.

– Han har hatt en bra påvirkning på laget, både på og utenfor banen, sa Solskjær til MUTV etter seieren mot Brighton.

– Holdningene hans, måten han jobber med seg selv, han er ydmyk og han produserer sjanser. Vi håper at det skal fortsette.

James er én av bare fem spillere som skal spille landslagsfotball i november. Wales-laget til Ryan Giggs møter Aserbajdsjan og Ungarn i EM-kvalifiseringen.

ALT OM KAMPEN: