– Ikke bli som Liverpool!

Ex-Red Mark Bosnich maner til tålmodighet med José Mourinho.

Den tidligere United-keeperen har god tro på at portugiseren er i stand til å gjenskape tidligere meritter.

At Mourinho ikke klarte å skaffe klubben troféer av noe slag i sin vanligvis så bunnsolide andresesong, er ingenting å bekymre seg over, ifølge Bosnich, og minner om at United tross alt endte som nummer to bak et City-lag som slo alle rekorder.

Den nå 46 år gamle australieneren er av den oppfatning at Mourinho trenger mer tid på seg enn de to sesongene han har hatt til nå. Han ber derfor klubben om å unngå å følge i fotsporene til Liverpool, en klubb som i mange år har vraket den ene manageren etter den andre i sin til nå mislykkede jakt på et første ligatrofé siden 1990.

– Still dere bak ham [Mourinho] og gi ham muligheten. Han ble nummer to bak Man City som har råd til alt og skaffer seg det, sier Bosnich til Omnisport og Goal, og maner til tålmodighet.

– Det må til av og til, og spesielt etter slik dominans [som City viste].

– Ingen har lyst til å havne i en situasjon som Liverpool. Etter mange år med dominans begynte de plutselig å innføre endringer og sparke folk.

– Nei,  hold dere til denne mannen [Mourinho]. Han er en vinner som vil bringe de gode tidene tilbake.

– Ikke glem historien

Bosnich mener videre at historien om Sir Alex Ferguson bør være en påminnelse om at managere trenger støtte.

– Alle må huske på at de vant tre troféer; ikke forrige sesong, men sesongen forut. Det er en fantastisk bragd uansett hvor du befinner deg.

– Og sist sesong? Okay, ingen troféer, men andreplass og mange flere poeng enn året før. Ting tar tid, sier han, og mener at folk lider av korttidsminne:

– Jeg var Manchester United-spiller i 1990 da Fergie hadde vært der i tre, fire år. Det var en kamp mot Crystal Palace i samme sesong som United vant FA-cupen. Halvparten av publikum ble sittende fordi han hadde plassert Mark Hughes på benken. De ropte: «Fergie out».

– Senere samme sesong gikk han hen og vant FA-cupen, ironisk nok mot nettopp Crystal Palace. Resten er, som det sies, historie.

Manchester Uniteds juniorer i april 1990. Mark Bosnich i grønt, ved siden av Ryan Giggs og Darren Ferguson. De tre var de eneste av de avbildede som fikk førstelagskamper.