– Idolet? Det må være Wayne Rooney

Men Mason Greenwood har faktisk ikke møtt United-legenden.

Han har bare akkurat fylt 18 år, Mason Greenwood. Derfor er det heller ikke så mange intervjuer med ham der ute. United beskytter unggutta sine, men nå har Daily Mail fått en liten prat med ham under landslagssamlingen denne uka.

Der forteller den unge United-spissen at det er Wayne Rooney – og brasilianske Ronaldo – som har vært forbildene.

– Det må være Rooney, sier Greenwood på spørsmål om forbilder.

– Og brasilianske Ronaldo. De har alltid de som har pekt seg ut for meg. Jeg har alltid sett opp til dem. Det er selvsagt en stund siden Ronaldo (brassen, altså), var aktiv, men faren min pleide å vise meg videoer av ham.

– Rooney er en utrolig målscorer, og det er det jeg ønsker å bli.

– Man trenger også å ha en rollemodell, selv om jeg aldri har møtt ham. Jeg har imidlertid sett kamper med ham, og høydepunkter på YouTube. Forhåpentligvis får jeg møte ham en gang, sier 18-åringen.

MYE Å JUBLE FOR: Greenwood og Brandon Williams etter ett av spissens fire mål for førstelaget i høst.

Forrige uke spilte Greenwood fra første gang for start for det engelske U21-landslaget, da Albania ble slått 3-0 borte i EM-kvalifiseringen. Det ble et stolpetreff, men ingen scoring.

Denne høsten har han også startet fem kamper for United i Europa og ligacup, i tillegg til at det har blitt ni innhopp i ligaen – av ulik lengde.

Han har kvittert med fire mål på de fem kampene fra start, og ble også matchvinner da han ble flyttet ned til reservelaget i EFL Trophy-cupen mot League One-laget Doncaster.

Alle pilene peker altså i riktig retning for unggutten.

– Av og til ser man på Mason og tenker «Ok, hva skal du gjøre nå?». Så gjør han et eller annet briljant ut av ingenting. Uforutsigbar er et godt ord for å oppsummere ham. Han har så mye kraft, sier Aidy Boothroyd, Englands U21-landslagstrener.

Greenwood og det engelske U21-landslaget møter Nederland borte til treningskamp tirsdag kveld klokka 18.30 skandinavisk tid.