– I en klasse for seg

Zinedine Zidane er full av beundring for Paul Scholes.

I løpet av en lang karriere var den 38 år gamle pensjonerte franske midtbaneeleganten med på å vinne alt som vinnes kan. EM og VM, Champions League, UEFA-cup, Serie A og La Liga; alle som en ble de erobret av den store Zidane. Tre ganger ble han kåret til verdens beste fotballspiller, og i 2001, da Real Madrid betalte Juventus 75 millioner euro for hans tjenester, ble han også tidenes til da dyreste.

Det er nå fire år siden Zidane plasserte fotballskoene på loftet etter en profesjonell karriere som strakk seg over 20 år. Han fikk være med på det meste, men plages likevel av et savn: At han aldri fikk oppleve å spille sammen med Paul Scholes!

– Ja, det plager meg virkelig at jeg aldri fikk anledning til å spille sammen med ham. Det var alltid ekstremt tøft å ha Scholes som motspiller, for du fikk aldri tid med ballen. Han var på deg umiddelbart og gjorde tilværelsen særdeles ukomfortabel. Han er så definitivt en type man ønsker å ha på eget lag, og ikke på motsatt side av banen.

– Fortsatt en ener

Men Zidane uttaler seg ikke bare om egne, gamle erfaringer fra møter med Scholes. Tvert imot mener han at United-spilleren fremdeles er en ener i sin posisjon:

– Paul Scholes er fortsatt i en klasse for seg. Nærmest uansett hva han gjør på fotballbanen, er han makeløs. Det er uhyre sjelden man kommer over «den komplette fotballspiller», men Scholes er så nær som det er mulig å komme. Jeg blilr aldri lei av å se ham i aksjon. skryter den gamle mester.