– I United må du være en lagspiller

United-trener Kieran McKenna om trenerjobben og om hva slags spillere United ønsker å utvikle.

United-supporter Kieran McKenna var en høyt respektert juniortrener før han kom til United, og han gjorde en god nok jobb med U18-laget til at José Mourinho hentet ham opp til førstelaget før 2018/19-sesongen da teamet måtte omrokkeres.

ManUtd.com har tatt seg en prat med McKenna om trenerjobben.

– En av de viktigste tingene som trenere på dette nivået er at en alltid først ser på hvordan en kan forbedre seg selv. Videre må en komme opp med nye idéer, og holde ting nytt og interessant for spillerne, slik at en sørger for å hele tiden utfordre dem.

–Mange av disse spillerne har vært på det høyeste nivået, og de jobber på det høyeste nivået, så vi må sørge for at vi gjør ting utfordrende for dem, og at vi fortsetter å presse dem til å ta enda flere steg oppover – både for dem individuelt, og for at laget skal komme opp på et høyere nivå.

– Jeg mener vi har et bredt spekter av erfaringer i trenerapparatet for øyeblikket. Jeg mener at jeg, Ole, Mike, Michael, Demps og Emilio alle kommer fra ulike bakgrunner og vinkler. Jeg liker å tenke at vi utfyller hverandre godt, og at vi alle har noe å komme med.

McKenna sier ellers noe om hva han mener en Manchester United-spiller er – eller snarere hva en United-spiller bør være.

– I Manchester United må du være en lagspiller. Jeg mener at selv toppspillerne som har kommet opp gjennom systemet her er gutter som alltid er klare til å ofre seg selv for laget, og putte klubben og laget foran seg selv.

– Jeg mener det er karakteren vi alltid ønsker å se i spillere. Vi har hatt mange store spillere som har representert det godt.