rashford100123o

I sitt livs form, men denne statistikken ser ikke bra ut for Rashford

Marcus Rashford kan knapt snu seg i retning mot mål uten at en ball havner i nettmaskene for tiden.

Han har scoret i åtte hjemmekamper på rad, og kan med det tangere Dennis Viollets klubbrekord hvis han scorer mot Manchester City på lørdag.

Rashford har scoret i samtlige kamper etter VM, og tidligere denne sesongen har han også vist at han igjen kan levere i toppkamper, med mål mot Liverpool og to mål (og en målgivende pasning) mot Arsenal.

Han har også scoret fire mål i Manchester-derbyet tidligere, senest i januar 2020 på Old Trafford i ligacupen.

Etter det har han vært på banen i seks kamper mot Manchester City uten å score.

I to av kampene var han riktignok innbytter, hvor han kom inn i henholdsvis det 67. minutt og det 64. minutt.

SCORET I SITT FØRSTE MANCHESTER-DERBY: Marcus Rashford, i mars 2016.

Det overskriften refererer til er likevel ikke bare antall mål mot City. Der kan det jo gjerne være en del tilfeldigheter inne i bildet også, men vi har sett på tallene (hos fbref.com) til Rashford fra disse seks målløse kampene, og det er ikke optimale tall for en spiller som vanligvis er en av spillerne vi håper at skal utgjøre forskjellen.

Han har nemlig bare hatt ett skudd på mål i løpet av disse seks kampene.

Det ene skuddet på mål var et brukbart langskudd i 2-0-seieren borte mot City på et tomt Etihad Stadium.

Totalt sett har han løsnet tre skudd i løpet av de seks kampene, noe som heller ikke høres ut som tall fra en Rashford som presterer godt.

Han har ikke registrert et eneste skudd i noen av de tre siste Manchester-derbyene. Det må da nevnes at de to innbytterkampene er blant de kampene, men som innbytter vil en jo vanligvis forvente at en uthvilt Rashford er et mareritt for motstandernes forsvar.

Nå er han uansett i svært imponerende form, så da får vi se om han klarer å snu den svake trenden mot City, eller om City rett og slett har funnet ut av hvordan de skal forsvare seg mot ham.

Rashfords fire mål mot City:

• Mars 2016: Scoret i sin første kamp mot City, og ble med det matcvinner i fiendens hule.
  • Desember 2017: Utlignet til 1-1 like før overtid på Old Trafford, men United endte opp med å tape til slutt.
  • Desember 2019: Solskjærs United imponerte, og Rashford storspilte. Han skaffet straffespark, og det scoret han på selv, og United vant 2-1 på Etihad Stadium.
  • Januar 2020: Rashford skaffet litt håp før returkampen i ligacupsemifinalen da han reduserte til 1-3 på Old Trafford, men Uniteds 1-0-seier i returkampen (hvor Rashford måtte stå over med skade) var dessverre ikke nok.