Shoretire scoret hat trick – Diallo med fire nye målpoeng

Mejbri, Shoretire, Hugill og Diallo sto for målene da United scoret seks mål igjen.

Fredag var det duket for en ny mulighet til å se Amad Diallo i United-drakt, da han og lagkameratene på U23-laget tok imot ligaleder Blackburn på Leigh Sports Village.

Ivorianeren scoret to i debuten da Neil Woods gutter slo Liverpool 6-3 foregående lørdag, og forhåpningen var at kantspilleren skulle følge opp med en ny god kamp denne gangen.

Mejbri scoret Uniteds første

Men det var gjestene som kom best i gang. Etter 13 spilte minutter prøvde Dylan Levitt seg på en tversoverpasning i eget forsvar. Den ble dessverre for upresis for midtbanegeneralen, slik at Connor McBride kunne snappe opp pasningen. Alene med Mastny gjorde Blackburn-spissen ingen feil, og sendte med det bortelaget i føringen.

Det ville ikke Hannibal Mejbri ha noe av, og etter 20 minutter utliknet franskmannen for United. Midtbanediamanten mottok ballen av en Shola Shoretire som hadde dratt seg fri mellom rekkene til gjestene. Mejbri sendte sin oppasser ned på rumpa, før han satte ballen kontrollert i det motsatte hjørnet.

UTLIKNET: Hannibal Mejbri viste god teknikk og målteft da han scoret 1-1-målet i Manchester.

Guttene til Neil Wood fortsatte å presse på, og utlikningen var ikke annet enn fortjent. Likevel fikk gjestene muligheter til å kontre, og etter 23 minutter kunne ikke Charlie McCann gjøre annet enn å stoppe en kontring med ureglementerte midler på kanten av egen sekstenmeter. Midtbanemannen ble belønnet med det gule kortet, men heldigvis skuslet gjestene bort muligheten med et dårlig skudd.

Det gjorde de derimot ikke etter 31 minutter. Mastny gjorde en god redning og slo ballen ut til corner. Hjørnesparket landet på hodet til Blackburn-kaptein Sam Barnes, som headet gjestene i ledelsen på ny.

Igjen svarte United ved hjelp av sine eminente teknikere. Mejbri fant Diallo med en utsøkt pasning. Ivorianeren skaffet seg litt rom, og sendte ballen til Shola Shoretire, som ikke gjorde noen feil foran mål.

FLYT: Amad Diallo var i godt driv fredag kveld, og serverte tre målgivende pasninger.

Til tross for at begge lag spilte seg til farlige posisjoner før pause, ebbet de første 45 minuttene ut med stillingen 2-2.

Diallo og Shoretire briljerte

Etter pause var det United som spilte seg til de farligste posisjonene, uten å få løsnet skudd. Da slo gjestene til igjen. Jared Harlock og Connor McBride kombinerte seg gjennom United-forsvaret, og førstnevnte gikk i bakken, etter en liten kollisjon med Reece Devine. Dommeren pekte på straffemerket, og eksekutør McBride gjorde ingen feil fra elleve meter.

Få minutter senere var det igjen gjestene som la ballen i nettet. Høyreback Pike lurte seg forbi Álvaro Fernandez og la ballen til Joe Nolan, som skled ballen forbi Mastny. Dermed så det ut til at det var ligalederne som skulle ta en ny rutinemessig seier i Manchester.

Det ville dog Diallo ikke være med på. Først fikk flankespilleren en gedigen sjanse etter flott spill av Shola Shoretire. Skuddet gikk dessverre rett på Eastham.

Få minutter senere reverserte de to rollene, med stor suksess. Diallo skaffet seg rom fra 25 meter, og la ballen til rette for et innlegg. Lynvingen skrudde ballen nydelig inn mot Shoretire, som raget aller høyest i feltet og reduserte for United.

NYTT HÅP: Shola Shoretire gjorde Uniteds tredje, og sendte dermed hjemmelaget inn igjen i kampen.

Fra da av var det egentlig bare ett lag på banen, nemlig de rødkledde vertene. Få sekunder senere utliknet storscorer Hugill, etter et nydelig innlegg fra Harvey Neville. Backen hadde flere ganger vært farlig frempå med innleggsfoten, og denne gangen ble det uttelling for unggutten.

Det skulle heller ikke gå mange minuttene før United igjen var i ledelsen. Diallo plukket opp ballen på kanten av boksen, og trillet til Shoretire. Han var igjen kontant, og sørget for sitt tredje mål og Diallos tredje målgivende.

«BARE» ETT: Det ble mer kriging enn scoring for Joe Hugill denne gangen, som likevel fikk med seg en ny scoring på U23-nivå.

Fem minutter før slutt var det Diallo som fikk æren av å sette spikeren i kista. Charlie McCann spilte gjennom Fernandez, som kom på et fint overlappende løp. Spanjolen la ballen tilbake til Diallo, som klinte til på halvspretten. Ballen føk i motsatt hjørne, utagbart for Eastham.

Dermed ble det tre nye poeng for U23-laget, som igjen vant etter å ha scoret seks mål. Nå sliter ikke akkurat førstelaget til Ole Gunnar Solskjær med måltørke om dagen, men skulle de gjøre det i fremtiden, gror det godt også i akademiet.

Manchester United 6-4 (2-2) Blackburn

Premier League 2
Leigh Sports Village

0-1 McBride (13), 1-1 Mejbri (Shoretire, 20), 1-2 Barnes (32), 2-2 Shoretire (Diallo, 38), 2-3 McBride (str. 53) 2-4 Nolan (56), 3-4 Shoretire (Diallo, 73), 4-4 Hugill (Neville, 74), 5-4 Shoretire (Diallo, 78), 6-4 Diallo (Fernandez, 85)

United: Ondrej Mastny; Harvey Neville, Ethan Galbraith, Reece Devine, Álvaro Fernandez; Charlie McCann 23, Dylan Levitt, Amad Diallo 82, Shola Shoretire, Hannibal Mejbri; Joe Hugill.
Uben.innb.: Radek Vitek, Björn Hardley, Mark Helm, Connor Stanley

Vi fulgte kampen her:

Kampslutt. Uniteds U23-lag scorer seks mål igjen, og tar med det tre nye poeng i Premier League 2.

90+5′ Mejbri går i bakken igjen, etter en unødvendig felling av McBride. Får et fortjent gult kort, gjestenes spiss. Uniteds franske diamant får behandling.

90+4′ Diallo får ballen ute til høyre, før han går av absolutt alt og alle. Dessverre blir skuddet for dårlig.

90+3′ Mejbri får frispark igjen. Diallo forsøker seg fra midtbanen, men ballen går utenfor.

90+1′ Shoretire, Diallo og Mejbri leker seg med elegante berøringer og flikker. Gjestenes innbytter Connolly får nok og sparker i ankelen til Mejbri, som får fripark for n-te gang. Connolly får det gule.

90′ Blackburn i overkant fysiske i duellspillet. United får frispark på midtbanen.

88′ Mejbri og Diallo trikser seg forbi forsvarsspillerne til Blackburn. Sistnevnte finner McCann, som får sitt forsøk blokkert. Hadde fortjent en scoring, midtbanegeneralen.

86′ Nå er United gode utpå her. Neville med et nytt fint innleggsforsøk, uten at det blir noen avslutning ut av det.

85′ United U23 6-4 Blackburn U23
Nå gjør han det selv, Diallo! Ser ut til å ha rotet bort en god mulighet, etter fint forspill av Mejbri. Får ikke fyrt av, og sender den bakover. McCann ender med ballen, og sender videre til Fernandez. Backen legger tilbake til Diallo, som kliner den ned i motsatt hjørne på volley.

84′ Neville er igjen farlig frempå, men ingen av angriperne får satt foten til backens innlegg.

82′ Diallo mister ballen, og Blackburn får en mulighet til å kontre. Ivorianeren løper opp ballen og stopper kontringen med ureglementerte midler. Får dermed sitt første gule i United-trøya.

81′ Diallo kommer på en farlig enmannskontring. Ivorianeren venter på lagkameratene, men blir stoppet i siste øyeblikk.

78′ United U23 5-4 Blackburn U23
IGJEN! Diallo serverer Shoretire! Fernandez legger inn mot Hugill, men spissen får ikke tåen på ballen. Diallo plukker opp ballen, og ruller den inn til Shoretire, som pirker den inn. United har snudd kampen!

74′ United U23 4-4 Blackburn U23
United utlikner! Harvey Neville legger et millimeterpresist innlegg på hodet til Hugill. Spissen sender ballen i hjørnet bak Eastham, og utlikner dermed til 4-4 på Leigh Sports Village.

73′ United U23 3-4 Blackburn U23
Igjen er det Diallo som serverer Shoretire. Førstnevnte legger ballen til rette og skrur et nydelig innlegg inn i boksen. Shola Shoretire rager høyest og reduserer med en flott heading.

71′ Diallo skyter fra distanse, men skuddet blokkeres.

70′ Gjestenes kaptein, Sam Barnes, får det gule kortet for å hindre Mastny i å frigjøre ballen etter redning.

68′ Shoretire finner Diallo med en ny flott pasning. Ivorianeren prøver å finne en lagkompis, men igjen blir det litt vel upresist.

67′ En ny god mulighet tilfaller United, når Mejbri finter vekk backen sin på venstresiden. Finner Hugill, men storscoreren får ikke trøkk i avslutningen.

66′ Fernandez stemples idet han forsøker å finne Hugill, og får frispark. Det blir ikke noe ut av dødballen.

65′ United fortsetter å være farlige frempå. Diallo får ballen i farlig posisjon, men finner ikke rom til å skyte. Spiller til Levitt, som heller ikke finner en skuddmulighet. Dermed fisler det hele ut i ingenting.

64′ Diallo får en kjempesjanse etter en vakker pasning fra Shoretire, men ivorianeren skyter rett på keeper. McCann får fyrt av på returen, men også denne går på keeper. Der skulle Diallo redusert.

62′ Fernandez forsøker å finne Hugill, men ballen triller inn til Easton.

62′ Galbraith leverer en god takling på gjestenes Lenni Cirino.

61′ De tre teknikerne Diallo, Shoretire og Mejbri kombinerer, før sistnevnte legger inn. Ballen går ut over dødlinja.

58′ Mejbri sparkes ned to ganger. Først av back Pike, deretter av kantspiller Harlock. Sistnevnte får det gule.

56′ United U23 2-4 Blackburn U23
Pike lurer seg forbi Fernandez på Blackburns høyreside. Finner Joe Nolan, som sklir ballen inn i det lengste hjørnet.

53′ United U23 2-3 Blackburn U23
McBride setter den knallhardt til venstre for Mastny.

53′ Straffe til Blackburn. McBride flikker gjennom Harlock med hælen. Kantspilleren snubler i beina til Devine og går i bakken.

51′ Diallo prøver å tråkle seg gjennom gjestenes forsvarsmur, men berøringene blir noe unøyaktige.

50′ Den heades ut.

50′ Neville tar fint ned ballen og sikter på Hugill i boksen. Det ender med corner.

48′ Shoretire viser frem tekniske finesser, før han finner Fernandez i innleggsposisjon. Finner ingen lagkamerater, spanjolen.

47′ Mejbri prøver å finne Shoretire på kanten av sekstenmeteren, men ballen stopper i Fernandez.

46′ Vi er i gang igjen på Leigh Sports Village.

Pause

45+2′ Diallo og McCann prøver seg på en lekker variant, men får ikke slått inn.

45+2′ Harvey Neville kommer på en fin overlapp. Innlegget pareres til corner.

45′ Pike legger et fint innlegg mot McBride, men heldigvis for Mastny og kompani får ikke spissen hodet på ballen.

44′ Mejbri legger en corner på hodet til Fernandez, men dommer blåser i fløyta. Ballen har vært ute.

42′ Diallo forsøker å finne Mejbri i skuddposisjon. Ballen stopper i en Blackburn-forsvarer.

41′ Levitt finner Diallo med en nydelig langpasning. Ivorianeren spiller til Neville, men backen får ikke lagt inn. Det ender med målspark.

40′ Fin kontringsmulighet for Blackburn, men Levitt gjør en solid involvering.

38′ United U23 2-2 Blackburn U23
Hannibal Mejbri finner Diallo med en fin pasning. Skaffer seg litt rom, og spiller fri Shoretire. Fra kloss hold gjør 17-åringen null feil, og utlikner for United.

37′ McCann drar seg fint inn i bortelagets boks. Fra drøye 12 meter går skuddet dessverre rett på Jordan Easton.

36′ Levitt gir bort ballen i farlig posisjon igjen, men Gilsenans skudd skaper ikke trøbbel for Mastny.

35′ United har ballen på Blackburns halvdel en periode. Til slutt slipper Hugill ballen til McCann på kanten av boksen, men heller ikke denne gangen finner de rødkledde den forløsende pasningen.

32′ United U23 1-2 Blackburn U23
Corneren lander på hodet til kaptein Sam Barnes, som stusser den i nettet.

31′ McBride lurer bort Galbraith, som er midtstopper for anledningen. Spiller gjennom Harlock, men Mastny får fingertuppen på den. Corner til gjestene.

31′ Krydrer kampen med en luke her nå, Diallo.

30′ Diallo kvitter seg med backen sin på lekent vis ute på høyresiden. Lykkes ikke med å finne en lagkompis med den påfølgende involveringen.

29′ McBride vender bort Devine, men skuddet er løst og rett på Mastny.

27′ Fernandez stopper gjestenes Daniel Pike kontant. Ser dog ut til å slite med en smell i ankelen.

26′ Mejbri får frispark imot for en dytt på gjestenes venstreback. Tydelig misfornøyd med det, franskmannen.

23′ United gir bort ballen på Blackburns halvdel, slik at gjestene kan kontre. McCann stopper gjestenes angriper med ureglementerte midler, og belønnes med det gule kortet. McBride skyter frisparket i muren.

22′ Levitt finner Diallo, som skyter fra kanten av sekstenmeteren. Den går i blokka og ut til hjørnespark. Det blir det ikke noe ut av.

20′ United U23 1-1 Blackburn U23
Hannibal Mejbri utlikner! Shoretire får ballen mellom rekkene til Blackburn. Spiller til Mejbri, som drar av sin oppasser, før han sender ballen i det lengste hjørnet.

19′ McCann gjengjelder tjenesten, og finner Diallo på vei mot gjestenes boks. Drar av én mann, men to blir for mange.

18′ Diallo finner McCann, som kan legge inn fra dødlinja. Finner dessverre ingen rødkledde med pasningen.

17′ Levitt vinner ballen tilbake etter en Blackburn-kontring. Dermed kan United kontre, og Shoretire prøver å finne Diallo. Lynvingen spilles gjennom, men avvinkes for offside.

16′ Mastny er våkent ute og avverger når McBride spilles gjennom. Det vinkes også for offside.

15′ United forsøker å svare umiddelbart, men det hele renner ut i sanden.

13′ United U23 0-1 Blackburn U23
Dylan Levitt spiller en upresis tversoverpasning i eget forsvar. Den snappes av Connor McBride, som setter ballen kontant i mål.

12′ Mejbri får frispark imot for høy støvel. Innlegget fra Jared Harlock lander bak målet til Uniteds tsjekkiske sisteskanse.

11′ Gjestenes Evans prøver seg med en stikkpasning inn i Uniteds boks. Den triller inn til Mastny.

10′ Shoretire vinner den til slutt tilbake.

9′ McCann lager frispark i god innleggsposisjon.

7′ Fernandez drar seg fint fri på sin venstreside. Legger inn til Hugill, men spissen får ikke headingen på mål.

6′ Kan også nevnes at kveldens desidert eldste spiller er Corry Evans på Blackburns midtbane. 30-åringen er broren til tidligere United-spiller Jonny Evans, og har selv fortid i United-akademiet.

2′ Shoretire og Diallo kombinerer på midtbanen, før sistnevnte prøver å spille gjennom Hugill. Ballen går til slutt ut over dødlinja.

1′ Avspark.

Startelleveren til United: Ondrej Mastny; Harvey Neville, Ethan Galbraith, Reece Devine, Álvaro Fernandez; Charlie McCann, Dylan Levitt, Amad Diallo, Shola Shoretire, Hannibal Mejbri; Joe Hugill.