russothorisdottir110722

Russo med scoring da det ble totalkollaps for Thorisdottir & co

England 8-0 (6-0) Norge

Norge har mange spennende spillere, men hvor godt organisert de egentlig er har vært et spørsmål inn mot EM, og mot England leverte de et ubehagelig svar på spørsmålet.

England vant nemlig hele 8-0 i en kamp hvor det på det meste var fem United-spillere på banen samtidig, og innbytter Alessia Russo scoret Englands sjuende mål da hun stanget ballen i mål i det 66. minutt.

Ella Toone kom innpå samtidig som Russo, i det 57. minutt, og hun hadde noen avslutninger på mål (med både hode og føtter) som ble reddet av Vålerenga-keeper (og United-fan) Guro Pettersen, og hun bommet også på en god mulighet skapt av bestevenninnen Russo. Mary Earps spilte hele kampen i England-buret, men var relativt arbeidsløs. Hun har uansett holdt nullen i to EM-kamper nå.

Georgia Stanway, Lauren Hemp, Ellen White (x2) og Beth Mead (x2) scoret Englands seks mål i en spektakulær førsteomgang, der Norge-forsvaret kollapset totalt. Mead scoret også Englands 8-0-mål, og scoret med det hat trick.

Dessverre var Maria Thorisdottir en av spillerne som må ta skylden for det. En ting var at avstanden mellom henne og venstreback Julie Blakstad (Manchester City) ble for stor, men Thorisdottir var også direkte skyld i to av baklengsmålene. Først da hun laget et straffespark som riktignok var av den billige sorten, og så da hun rotet bort ballen til Ellen White i forbindelse med Englands tredje mål.

England v Norway: Group A - UEFA Women's EURO 2022
DÅRLIG DAG PÅ JOBBEN: Maria Thorisdottir, her på bakken etter å ha mistet ballen til Ellen White.

Vilde Bøe Risa fikk sjansen fra start i denne kampen, men satte aldri sitt preg på denne kampen.

Hun ble byttet ut i det 59. minutt, et par minutter etter at Alessia Russo og Ella Toone kom inn.

England er med dette resultatet videre til kvartfinalen, mens Norge må vinne mot Østerrike på fredag for å kunne gå videre.