– Kan annonseres snart

Chelsea har matchet Uniteds bud, men Sky Sports’ har positive nyheter fra United-kilder.

Romelu Lukaku ser ut til å være på vei til Manchester United, etter en overraskende utvikling onsdag og torsdag.

Men avtalen er ikke signert ennå, og vi vet bedre enn å ta noe helt for gitt så lenge Antonio Conte er svært lysten på å signere 24-åringen.

Løpende oppdatering:

00.18: Nært forestående, kanskje, men The Guardians United-mann tror (basert på det han har blitt fortalt) at det ikke kommer noen annonsering i kveld/natt:

Det er jo kanskje ikke så rart at ting tar tid, siden det jo også er snakk om en medisinsk test som skal gjennomføres. Jackson legger til:

23.54: Betryggende fra Sky Sports’ mann:

23.52: Fra Sky Sports’ Jim White, som skal ha bra kilder i Everton:

22.57: Også Mark Ogden melder at United fortsatt har troa på at Lukaku vil signere for United, og Ogden kommer også med en påminnelse:

Samtidig må det jo sies at det bildet egentlig er en påminnelse om at det i ekstra spesielle tilfeller ikke er over selv når det egentlig var over.

22.51: Samuel Luckhurst, Manchester Evening News:

22.46: Ifølge Daily Telegraph er det rundt £10 millioner Raiola vil kunne få fra United, ikke £12 millioner som Daily Mail skrev. Uansett er konklusjonen den samme: Raiola vil få mindre fra Chelsea.

22.22: Daily Telegraph er ikke alene om denne meldingen. Simon Stone i BBC og Matt Barlow i Daily Mail skriver også om det, mens Sky Sports’ Kaveh Solhekol gjentar påstanden om at Chelsea tror Lukaku har mest lyst til de blå:

Så er det jo verdt å minne om at Chelsea-kildene her også kan ta feil om akkurat det.

Det skal (ifølge Daily Mail) være snakk om en ikke ubetydelig agentsum på £12 millioner som er forskjellen på pakkene United og Chelsea tilbyr.

21.42: Daily Telegraph melder nå at Chelsea matcher Uniteds bud på Romelu Lukaku, og at det gjør at fremtiden er helt i belgierens egne hender. Samtidig skriver de også at agentsummen til den etter hvert så United-vennlige Raiola ikke blir matchet.

Chelsea tror fortsatt at Lukaku helst vil dit, og skal ifølge avisa nå vente spent på om Lukaku forlanger en Chelsea-retur, eller om han vil gå for en planlagt medisinsk test med United.

United skal fortsatt føle seg trygge på at Lukaku-overgangen er i havn i tide til at han kan være med på USA-turnéen – han har jo også en fordel der siden han allerede er sammen med Paul Pogba i Los Angeles.

20.54: Rooney-overgangen nærmer seg, ifølge lokalavisa, og det gjør ting kanskje mindre komplisert når det gjelder Lukaku også…? Les mer i egen sak her.

19.32: Phil Neville har postet et bilde av Lukaku i United-drakt på sin Instagram-profil, men det er et bilde fra Photoshop – og var kun for moro skyld ifølge Neville. Om ikke annet, så kan en jo se om en synes Lukakus hode passer på en kropp med United-drakt.

18.35: Fra tidligere i dag, men vi tar den med likevel: Manchester Evening News skrev at grunnen til at Mourinho valgte å gå tilbake til det angivelige førstevalget Lukaku, var bekymring over at Real Madrid lot forhandlingene dra ut i tid for så å skulle tilby Morata en ny kontrakt som de etter signering kunne fremstille som en stor seier for klubben.

18.05: Som The Times (12.30) meldte: Manchester Evening News skriver at kilder på Merseyside melder at overgangen blir dyrere enn £75 millioner. Det som kommer ekstra beskrives som «oppnåelige klausuler» som Everton insisterer på.

18.00: Mourinho var i dag tilbake på jobb på Carrington, skriver Daily Mirror. Portugiseren skal ha hatt en aktiv rolle i utviklingen de siste dagene.

16.19: Marca melder ikke alltid det samme i den engelske oversettelsen som i den spanske utgaven, men vi går ut fra at de er best på spansk:

16.12: Fra Samuel Luckhurst i Manchester Evening News:

12.30: The Times melder at United og Everton er enige om en pris for Romelu Lukaku. Overgangssummen skal i utgangspunktet være på 75 millioner pund, men med ytterligere klausuler på 25 millioner pund. Avisen melder at dette er klausuler som høyst trolig vil bli innfridd og at den reelle overgangssummen dermed vil ende opp med på bli de 100 millioner pundene som Everton ønsket.

Det er en sum som for øvrig skal inkludere Wayne Rooney, som er verdsatt til ti millioner. Så kanskje det er snakk om £90 millioner (om klausulene blir innfridd) + Wayne Rooney motsatt vei.

11.40: Mens United og Everton skal være i sluttfasen av forhandlingene som gjør Romelu Lukaku til United-spiller har Lukaku selv benyttet ferien til å trene sammen med Paul Pogba i statene. Pogba skal ha vært en viktig årsak til at Lukaku nå ser ut til å velge United.
Paul Pogba la ut dette bildet av de to på sin instagram-konto:

TRENER SAMMEN: Paul Pogba og Romelu Lukaku er gode venner og ferierer sammen. Nå har Pogba lagt ut bilde på sin instagram-konto over duoens treningsøkt i statene. FOTO: Instagram: @PaulPogba

11.20: Representanter for Manchester United og Everton skal i dag ha innledet nye samtaler for å fullføre en overgang for Romelu Lukaku til Manchester United. Det får radiostasjonen talkSPORT opplyst. Torsdag kom det meldinger om at Chelsea ville vurdere å kaste seg inn i en budkamp, men i dag melder både talkSPORT og en rekke aviser at Chelsea har resignert og innser at Lukaku vil bli Manchester United-spiller.

08.00: Everton-manager Ronald Koeman skal være rasende på Romelu Lukaku etter at han glimret med sitt fravær da resten av Everton-sillerne kom tilbake til preseason-trening. Nå hevdes det i flere aviser at Lukakus manglende respekt for klubben var grunnen til at Everton understreket at det ikke forelå noen endelig avtale torsdag formiddag.

Fredag:

23.30: The Guardian og Daily Mirror har i kveld begge saker fra sine ledende United-journalister om at Lukaku skal gjennomføre medisinsk test i Los Angeles, og alt tyder nå på at Lukaku blir United-spiller. Meningen var at 24-åringen skulle fly til England fredag, men Mourinho skal ha vært opptatt av å få bekreftet overgangen så fort som mulig, og bestemte at dette derfor var den beste måten å gjøre det på.

Paul Pogba, som har feriert med Lukaku på vestkysten av USA, skal ha vært en viktig mann for å overbevise spissen om å droppe en Chelsea-retur til fordel for en United-overgang.

22.20: David McDonnell i Daily Mirror, som var tidlig ute med Lukaku til United, har skrevet denne artikkelen om hvordan Lukaku har blitt en mann som Mourinho nå ser for seg at kan gjenreise United til gamle høyder.

21.10: Akkurat nå er det ikke så mye nytt, men vi nevner dette fra tidligere i dag: Craig Norwood twitret dette:

Norwood er ikke Uniteds klubbfotograf, slik det har blitt påstått fra enkelte hold tidligere, men han har tatt oppdrag for United tidligere. Det er altså ingen grunn til å tro at det er offisielt på grunn av denne tweeten – selv om Norwood ofte treffer bra, og har United-kontakter.

19.59: Mange har sikkert fått med seg at Paul Pogba er i Los Angeles sammen med blant andre Lukaku, og ikke overraskende dukket det i kveld opp et bilde på Pogbas Instagram-profil:

18.27: Ikke en utvikling i overgangssaken, men vi tar likevel med oss at The Times skriver om hvordan det vil gjøre godt for Mourinho – som ikke har det beste forholdet til Chelsea – å kapre Lukaku. Belgieren har vært Chelseas hovedovergangsmål både denne sommeren og den forrige.

I likhet med Independents Lukaku-rapport (17.14), skriver The Times at Chelsea mener dette ikke er over. Uniteds forutsetninger skal uansett være bedre – både fordi Chelsea ikke har fått solgt Diego Costa ennå, men også på grunn av Evertons Rooney-interesse.

17.35: Matt Lawton i Daily Mail pleier å ha bra kilder, og de melder fortsatt om enighet:

17.14: Independents Miguel Delaney skriver at Everton forventer at Chelsea kommer til å aggressivt utfordre United om Lukakus signatur. Kilder tett på Chelsea bekrefter også der at en respons fra London-klubben, i form av et høyt bud, fortsatt kan komme. Independent skriver også at det må noe signifikant til for å velte United-overgangen.

Fra tidligere:

Situasjonen på overgangsmarkedet har tatt en ekstrem vending de siste 12 timene.

Ifølge flere anerkjente United-journalister er klubbene enige om en overgang på 75 millioner pund.

Men nå melder radiostasjonen talkSPORT at Everton benekter at det foreligger en avtale og radiostasjonens kilder sier meldingene om en avtale er forhastede konklusjoner. 

Den samme meldingen kommer fra Sky Sports som trolig sitter med de samme kildene.

Det er imidlertid verdt å merke seg at ingen av avisene har så langt moderert sine saker, som riktignok er basert på United-kilder, som konkluderer med at Lukaku er på vei og at Ed Woodward har fått i havn en avtale for 24-åringen fra Belgia.

Lukaku skulle i dag møtt opp til seosongoppkjøring med Everton torsdag, men The Times skriver at spilleren har fått tillatelse til å bli værende i Los Angeles der han for tiden ferierer sammen med Paul Pogba.

Avisen skriver at en medisinsk sjekk mest sannsynlig blir gjennomført i USA, men spesifiserer ikke når det vil skje.

Lukaku var førstevalget

Manchester United skal ha vært langt inne i forhandlingene med Real Madrid om en overgang for Alvaro Morata, men har vraket spanjolen og heller gått for Romelu Lukaku.

Det kan fremstå som dramatisk, men Lukaku skal hele tiden ha vært førstevalget til José Mourinho, uten at det forklarer forhandlingene om Alvaro Morata.

Det har i hele sommer vært ventet at Lukaku skulle gå tilbake til Chelsea, men nå kan det se ut til at United har kuppet hele overgangen. Antonio Conte og Chelsea ha vært desperate etter den belgiske Everton-spissen.

Det vil i så fall bli sett på som en enorm seier for Mourinho over gamleklubben dersom den belgiske kraftspissen faktisk nå blir United-spiller.

Morata-samtalene med Real Madrid ble avsluttet umiddelbart, og nå er håpet å få Lukaku United-klar før laget reiser til USA på søndag. Eventuelt vil 24-åringen slutte seg til resten av troppen etter hvert.

Overgangen skal ikke være en del av eventuell Everton-overgang for Wayne Rooney, selv om det skal ha hjulpet Lukaku-forhandlingene at 31-åringen etter alle solemerker returnerer til Goodison Park i sommer.

(artikkelen fortsetter under Twitter-meldingene)

Snakk om 100 millioner

Nyheten om Uniteds Lukaku-interesse smalt tirsdag kveld da både Daily Mail og Mirror like før midnatt meldte at United var villige til å legge 100 millioner pund på bordet for å sikre seg Everton-spissen.

Mourinho hadde Lukaku under sine vinger i Chelsea, men solgte belgieren til Everton da forholdet mellom de to ikke skal ha vært det beste. Mourinho og Lukaku skal imidlertid ha skværet opp og portugiseren skal ifølge de to avisene være nær ved å få en gjenforening med sin tidligere spissjuvel.

Lukaku noterte seg for 25 mål på 37 Premier League-kamper sist sesong og hadde bare Tottenhams Harry Kane foran seg på toppscorerlisten.

Rooney-avtalen

Både Daily Mail og Mirror skriver at United håper å få til en avtale for den belgiske angriperen ved å la Wayne Rooney gå tilbake til moderklubben vederlagsfritt og attpåtil betale en betydelig del av lønningen hans den neste sesongen.

Det stemmer ikke overens med opplysningene som kom fram onsdag morgen, men Rooney-overgangen skal uansett ha påvirket forhandlingene i positiv forstand.

Agenten Paul Stretford møtte Everton-formann Bill Kenwright i London tirsdag ettermiddag for å få på plass en avtale for Rooney.

The Telegraph skriver at forhandlingene her tok fart og at Rooney kan bli Everton-spiller i løpet av helgen.

Jose Mourinho returnerer til Carrington torsdag morgen for å gjøre unna de siste forberedelsene for United reiser til USA.