ronniesk

«I 77 minutter var det egentlig ganske jevnt»

Mange så bunnen da United tapte 4-2 borte mot Leicester i helga. Plutselig lå Chelsea fem poeng foran og Liverpool fire poeng foran på tabellen.

Verst av alt: Uniteds prestasjon.

På banen virket det ikke som om laget hang sammen, og på lesernes spillerbørs her på united.no leverte de fleste spillerne langt under pari eller til strykkarakter.

Samtidig viser sjanse-utviklingen i kampen en helt jevn kamp til det gjenstod 15 minutter av kampen.

Ja, United hadde faktisk skapt mest frem til da. Det viser StatsBombs dybdestatistikk fra kampen.

Det er også en den av kampens historie.

Utviklingen i sjanser:

Skjermbilde 2021-10-18 kl. 17.13.05

1. omgang:

United skapte de største og fleste sjansene før pause.

Skjermbilde 2021-10-18 kl. 17.08.25

2. omgang:

Frem til 75. minutt var United fortsatt foran på sjanseskapingen, før det så gikk helt galt det siste kvarteret.

Det er kanskje verdt å legge til at Leicester hadde en xG på 1,67 da United byttet ut Nemanja Matic. Med McTominay og Pogba de siste drøye 10 minuttene slapp United nesten til Leicester til like mye som de hadde gjort frem til 2-1-målet.

Skjermbilde 2021-10-18 kl. 17.09.42

Men presspillet fortsatt ikke-fungerende

Det har vært lett å se at United ikke har lykkes med presspillet sitt denne sesongen, og tallene fra Leicester-kampen er heller ikke gode.

Sammenlikn med motstander Leicester: De presset United-spillerne 260 ganger i løpet av kampen, med en ballbesittelse på 49. United presset bare 142 ganger med en ballbesittelse på 51.

Statistikken som heter «Pressure Regains» viser antall ganger laget vinner tilbake ballen i løpet av fem sekunder etter at de satte inn et press. Det klarte United 21 ganger, mot Leicesters 56.

Skjermbilde 2021-10-18 kl. 17.14.17

Og hvis man ser på enkeltspillerne?

Oversikten under viser United-spillere som har minst 300 minutter med spilletid i Premier League så langt i sesongen.

«Pressures» står for antallet ganger i løpet av 90 minutter spilleren setter inn et press. Tallene viser at Fred er best, foran Pogba og Fernandes. Ronaldo ligger lavt.

Tallet som det er rangert etter, «Pressure Regains», er antallet ganger laget vinner ballen i løpet av fem sekunder etter at spilleren setter inn et press. Også her er Ronaldo ekstremt lav.

Skjermbilde 2021-10-18 kl. 17.19.49

Wan-Bissaka kom ikke så verst ut av det offensivt

Oversikten under viser hvem som var mest involvert i det som ble skapt offensivt, og jo rødere farge, jo bedre.

Det viser at det var Wan-Bissaka og Fernandes som var de mest sentrale spillerne i United-lagets offensiv lørdag.

Den viser også hvor lite Luke Shaw, med sin blåfarge, leverte offensivt.

Skjermbilde 2021-10-18 kl. 17.23.51

Oversikten under kalles xGChain.

Den viser hvem som har vært med på flest sjanser. Hvis Ronaldo scorer etter to kortpasninger på midtbanen, en ball ut på kant og innlegg til Ronaldo så får altså alle de spillerne notert samme xG for målet. Sånn sett måler man hvem som er mest involvert i det som skapes.

Mot Leicester var det faktisk Wan-Bissaka som vant den oversikten.