SSC Napoli v SS Lazio - Serie A

Bidro med målgivende pasning i viktig kamp – men tapte målfesten

Mange av Uniteds utlånte var i aksjon igjen denne midtuka.

Napoli 5-2 Lazio

I det som var den siste kampen for Uniteds utlånte denne midtuka, så ble det en skikkelig målfest i Napoli. 5-2 stod det til slutt til Napoli mot Lazio.

Det stod 3-0 til hjemmelaget da Andreas Pereira ble byttet inn i det 64. minutt, og like etter byttet stod det 4-0, uten at vi skal skylde på Pereira for det. Han bidro derimot noen minutter senere med en glimrende målgivende pasning da han spilte fri Ciro Immobile med en fin gjennombruddspasning, og Immobile skrudde ballen i mål.

Han var mindre involvert i kampens to siste mål, men uansett ble det tap for Lazio, og et hardt slag i klubbens jakt på en Champions League-plass. Napoli og Lazio er de to lagene som potensielt kan ta igjen noen av lagene på topp fire, og Lazio har nå sju poeng opp til Juventus og Atalanta (åtte til AC Milan), med én kamp til gode.

Pereira pådro seg forresten et gult kort også etter at han kom for sent inn i en takling.

Målet Pereira hadde målgivende til var uansett ikke det vakreste i denne kampen:

AC Milan 1-2 Sassuolo

Det så lenge ut til at AC Milan kunne jakte ligatittelen, men akkurat nå ser det ut til at det blir en tøff kamp om å sikre seg en Champions League-plass neste sesong (slikt betyr jo tross alt en del når en ikke er forhåndskvalifisert til en europeisk turnering).

De ledet en stund her, men innbytter Raspadori snudde kampen for Sassuolo.

Diogo Dalot spilte hele kampen for hjemmelaget, og var involvert i Milans mål. Han hadde ikke den målgivende pasningen, men med sin overlapp skapte han rom for Hakan Çalhanoğlu til å skyte, så han bidro uten å være borti ballen. Ellers spilte han stort sett helt OK (karakter 6Sempre Milans spillerbørs), men begge Sassuolos mål kom fra lave baller inn i feltet fra Dalots side, den ene gikk også via United-spilleren.

SPILTE HELE KAMPEN: Diogo Dalot.

Birmingham City 1-1 Nottingham Forest

Nottingham tok et nytt steg mot fornyet kontrakt med 1-1 borte mot Birmingham City. Nå skal det svært mye til for at Forest ikke spiller Championship-fotball neste sesong.

James Garner har hatt et glimrende låneopphold i Nottingham, bortsett fra en stygg feil i helga, men her gjorde han ingen stygge feil. Han hadde et skudd utenfor, men klarte ikke å utgjøre forskjellen for Forest her heller, og han ble byttet ut med litt over ti minutter igjen.

Da ledet Birmingham, men Forest utlignet på straffespark like før slutt, og dermed ble det 1-1.

På spillerbørsen til Nottingham Post får Garner karakteren 5, og var med det ikke en av de som slet mest. Sju av spillerne fikk karakterene 3 eller 4.

Alavés 2-1 Villarreal

Villarreal startet dagen på femteplass, men fikk trøbbel mot nedrykkstruede Alavés, som vant for andre kamp på rad.

Facundo Pellistri startet kampen på benken, men kom innpå bare sekunder før Alavés gikk opp i 2-1, uten at vi kan gi uruguyaneren altfor mye av æren for det av den grunn.

Før helga lå Alavés på nedrykksplass, men etter to seiere på rad har de nå tre poeng ned til Huesca (18. plass) og Elche (19. plass), og fem poeng ned til Eibar (20. plass).

facundopellistri130321
KOM INNPÅ: Facundo Pellistri.

Bristol Rovers 0-2 Milton Keynes Dons

Milton Keynes vant tirsdag 2-0 borte mot Bristol Rovers, og Ethan Laird imponerte på høyre vingback igjen.

– Et konstant problem for Rovers. Jobbet godt tilbake, og var en virkelig trussel offensivt, skriver Milton Keynes Citizen, og gir ham karakteren 7,5. De trekker også frem at hjemmelaget endte opp med å måtte ty til ufine midler i sine forsøk på å stoppe Laird, siden de slapp opp for andre måter å prøve å stoppe ham på.

Manager Russell Martin var også fornøyd med både Laird og vingbackkollega Matthew Sorinola, og hinter om at de kanskje kunne vært høyere på tabellen om de hadde hatt Laird i klubben hele sesongen:

– Det er to gutter som bare blir bedre hele tiden. Ethan er slik en trussel, det er synd at vi bare har hatt ham en kort periode. Klubben hans [United] er virkelig fornøyd med utviklingen hans. Han har vokst opp mye, og han smiler alltid, er dommen fra sjefen i lokalavissaken «vingbackene hyllet etter seieren mot Rovers».

Laird hadde også en stor sjanse til å score selv, og Martin sa at både han og Laird nok trodde at det ville bli mål, og at Laird sannsynligvis allerede jublet i tankene sine.

MK Dons er oppe på 10. plass, og er bare fem poeng bak Charlton på 6. plass – men Charlton har fem kamper igjen, og MK Dons har bare tre, så play-off virker fortsatt usannsynlig. Med dette resultatet må det for øvrig også et mirakel til for at Bartons Bristol Rovers skal unngå nedrykk. De ligger helt nederst på nivå tre.

IMPONERER PÅ NIVÅ TRE: Ethan Laird.

Walsall 0-2 Salford City

Salford City er for alvor tilbake i kampen om en play-off-plass, og det med Di’Shon Bernard tilbake i elleveren i de siste kampene etter at han lenge hadde blitt sittende på benken etter trenerskiftet.

Her spilte han hele kampen da Salford vant 2-0 borte mot Walsall.

Dette er den 19. kampen Salford City har holdt nullen i denne sesongen, og Salford har fortsatt færrest baklengsmål i divisjonen – og Bernard skal ha sin del av æren for det.

Her mistet han riktig nok ballen før en av Walsalls bedre sjanser, men det virker ellers som om han klarte seg bra, og på 2-0-målet ville han kanskje vært mannen som satte ballen i mål om ikke en medspiller kom han i forkjøpet.

Salford er tre og fire poeng bak Newport og Forest Green på de to nederste play-off-plassene, og har bedre målforskjell enn begge. Exeter har like mange poeng som Salford, og bedre målforskjell. Det gjenstår fire ligakamper for disse lagene.

Portadown 2-1 Larne

Onsdag fyller Jacob Carney 20 år, og på tirsdag feiret han dagen på forhånd med å bli kåret til banens beste.

Carney reddet et straffespark like før pause da Portadown vant 2-1 hjemme mot Larne, en kamp hvor Portadown avgjorde på overtid.

Portadown har med dette gått opp på 9. plass etter tre seiere på de siste fire ligakampene.

Istra 1961 1-2 Rijeka

Istra 1961 tapte onsdag kveld 1-2 hjemme mot Rijeka, et lag som er i svært god form.

Dylan Levitt startet på benken, men ble byttet inn i det 68. minutt som det første Istra 1961-byttet. Alle målene ble scoret i førsteomgang, så det ble ingen mål verken den ene eller den andre veien med waliseren på banen.

Siden Lokomotiv Zagreb (laget på nedrykksplassen) plutselig knuste Varazdin 4-0, så lever Istra 1961 også farlig. De er nemlig bare ett poeng foran nå (nevnte Varazdin er ett poeng foran det igjen).

Andre:

• Caen spilte tirsdag 1-1 hjemme mot Dunkerque, et av lagene de kjemper med for å unngå nedrykk. Caen ledet lenge 1-0, men i sluttminuttene kom utligningen, og dermed er Caen fortsatt i en svært utsatt posisjon. Aliou Traoré har gått glipp av flere kamper på grunn av en skade, og var heller ikke involvert her.
  • Joel Pereira satt hele kampen på benken for Huddersfield i hjemmekampen mot Barnsley. Kampen endte med 0-1-tap, og Huddersfield har fortsatt ikke reddet plassen.