Hvorfor bare på betal-TV?

United.no ba om en forklaring på hvorfor Viasat bare har sendt United på betal-TV denne sesongen. Her er svarene.

Onsdag kveld skjer det igjen. Uniteds Champions League-kamp sendes på en av Viasats betalingskanaler, noe som gjør at mange United-fans går glipp av kampen.

Derfor ringte United.no til Viasat for å få en forklaring.

Her er svarene til Øystein Hygen Christensen – som er presse- og informasjonsansvarlig.

Hvorfor har dere ikke vist Uniteds kamper på noen av de åpne kanalene?

– Vi er opptatt av at kunder som betaler for Viasats sportspakke alltid skal ha tilgang til de aller beste kampene, derfor har vi gjort enkelte endringer i høstens sendeskjema.

Men er det ikke United som gir best seertall, uansett motstander?

– Jeg har ikke anledning til å kommentere seertallene på våre betal-TV-kanaler.

Handler det om at United-fans er mer betalingsvillige enn andre for å se kampene på Viaplay?

– Nei, dette handler om at vi ønsker å sikre våre betalende kunder tilgang til de aller beste kampene. Vi har gjort en totalvurdering av hva vi ønsker å vise hvor og vi har falt ned på at det blir vist mer kontinentale lag på Viasat 4 i år enn tidligere år.

Leiepris 179 for en kamp? Er ikke det ekstremt dyrt for én fotballkamp?

– Vi anbefaler publikum å tegne abonnement fremfor å kjøpe enkeltkamper. For 199 kroner i måneden får man tilgang til absolutt alt fra UEFA Champions League på Viaplay. I tillegg får man all annen sport, filmer og serier med på kjøpet. Det mener vi er en rimelig sum for å få med seg verdens beste fotballturnering.

Kan du love plass på Viasat 4 i en av de neste kampene?

– Sendeskjemaet for de neste kampene er ennå ikke lagt, men jeg kan ikke love at Manchester United vil bli vist på Viasat 4. Samtidig er det viktig å ta med at vi denne sesongen sender Champions League både tirsdag og onsdag på Viasat 4, mot bare onsdager forrige sesong. Det betyr at Viasat 4 viser dobbelt så mye Champions League-fotball denne sesongen.

Kan du forstå at mange blir skuffet?

– At publikum reagerer på våre kampvalg viser bare hvor sterkt befestet UEFA Champions League er hos det norske publikummet. Kampene er fortsatt tilgjengelige både på TV og nett. Vi har nettopp lansert Viasat Fotball i HD-kvalitet, så går man til anskaffelse av et abonnement på Viasat sportspakke kan jeg love tilgang til det beste av det beste i super kvalitet. Vi har samtidig fått veldig mange positive tilbakemeldinger for at vi har vist lag som Barcelona, Real Madrid og Ajax på Viasat 4.

Canal digital-kunder får ikke kjøpt Viasat Fotball via dem. Hva anbefaler du dem å gjøre?

– Vi anbefaler alle som ikke har tilgang til Viasat Fotball å bli Viaplay-abonnent. Vi har tilbudt Canal Digital distribusjon av Viasat Fotball på kabel-TV, men de har inntil videre valgt å ikke tilby kanalen.

United.no kan legge til at dere som ønsker Viasats Gullpakke med Premier League kan få det gjennom et tilbud Supporterklubben har. Dette tilbudet går til eksisterende og nye kunder hos Viasat. Les mer her.