– Hvorfor skal ikke United-fans ha troen?

Gary Neville mener at det er helt lov til å la seg rive med de neste dagene.

Tirsdagens seier mot Burnley betyr ikke bare at Uniteds ubeseirede rekke i Premier League strekker seg 11 kamper tilbake, helt til tapet for Arsenal, 1. november. Den betyr også at klubben topper tabellen, noe de gjør for første gang etter nyttår siden gullsesongen 2012/13.

Trepoengeren er også godt timet, med tanke på at Ole Gunnar Solskjærs menn med dette går inn i rivaloppgjøret med Liverpool som ligaledere, med mulighet til å skaffe seg en luke på seks poeng ned til de regjerende mesterne.

– Man ser at de bygger noe

Viktigheten av dette skal man ikke stikke under en stol, sier tidligere United-spiller Gary Neville, som nå jobber som kommentator og ekspert i Sky.

Det er en stor seier, med tanke på hva som sto på spill, sier 45-åringen og fortsetter:

Å ta tabelltoppen før søndag (kampen mot Liverpool) føles som et stort øyeblikk, når man tenker på at man aldri ville sett for seg at United ville vært i nærheten av denne posisjon for seks-åtte uker siden.

Den gamle høyrebacken mener at ligaledelsen også viser at laget har forbedret seg under ledelse av Ole Gunnar Solskjær.

Nå ser du at de bygger noe, lagånden vokser, du ser måten de feirer med hverandre. Prestasjonene har ikke alltid vært gode på bortebane, men de har vunnet når de ikke har vært på sitt beste og det får man selvtillit av.

Nå begynner de å spille bedre også. Spillerne deres, som er av topp kvalitet, begynner å vise at de er det på en jevnere basis.

KVALITET: Etter en vanskelig sesongstart, har Paul Pogba virkelig vist hva som bor i ham den siste tiden.

Neville, som spilte i United gjennom hele karrieren, er også åpenbart fornøyd med at gamleklubben gjør det godt.

Også er det mye mer spennende, smiler Neville.

Jeg kommer virkelig til å nyte de neste tre-fire dagene.

Tror på vonde dager i Liverpool

Oppgjørene mellom United og Liverpool har en høy status, men de siste sesongene har de sjelden virket så avgjørende som nå.

Neville tror de neste dagene kommer til å bli mer spennende enn man hadde spådd for noen måneder siden.

Nå kommer det til å bli en stor oppladning til kampen på søndag. Liverpool var det beste laget forrige sesong med god margin. For åtte uker siden var nok alle helt sikre på at de ville vinne ligaen igjen og jeg tror fortsatt ikke at folk styrer unna de tankene, for dette er ikke øyeblikket for å bli revet med.

STORKAMP: Søndag møtes United og Liverpool til dyst på Anfield – som de to øverste lagene i ligaen.

Engelskmannen sier at man ikke skal ha for høye forhåpninger, etter det som har vært en spesiell sesong. Eksempelvis ble Chelsea ansett som en tittelkandidat etter en sterk sesongstart, mens de nå ligger lenger nede på tabellen. I den andre enden av skalaen har man Manchester City, som etter en treg sesongstart nå virker å være i god form.

Likevel understreker Neville at dette ikke skal avskrekke de som holder med United fra å smile litt ekstra de neste dagene.

Men det kommer ikke, og skal ikke, stoppe United-fans fra å bli revet med de neste dagene. Hvorfor skal de ikke det? Det har vært noen vanskelige år, der det til tider har sett ut som at United er en million mil unna tabelltopp.

– Men hvorfor skal ikke United-fans ha troen? Hvorfor skal ikke disse spillerne ha troen? De har noen fantastiske spillere og de andre lagene er ikke i god form.

KOSER SEG: Gary Neville mener det er lov å la seg rive med som United-fan.

Samtidig advarer han mot å endre målsetningen fullstendig.

Hadde du spurt enhver kommentator, ekspert, United-fan eller kanskje sannsynligvis United-manageren også, ville de sagt at det handlet om å komme nærmere Liverpool og Manchester City. Det gjør de nå og det var det som var målestokken før sesongen. Det bør ikke endre seg nå.

Nå tror han United-fansen vil ha det vesentlig morsommere de neste dagene, sammenliknet med dem i Liverpool-leiren.

De neste dagene handler om å ha det gøy. Jeg tror ikke dette vil være komfortable dager for Liverpool. Jeg tror ikke de hadde forventet at United skulle være i nærheten av dem eller se dem som konkurrent denne sesongen.