– Samme hvor, og gjerne på midten

Paddy McNair spiller hvor som helst, men innrømmer at han har lyst på rollen som defensiv midtbanespiller.

For United-fans er den 20 år gamle nordiren utvilsomt best kjent som ren forsvarsspiller, enten som midtstopper eller høyreback. Det er disse posisjonene han har blitt plassert i når han innimellom har fått prøve seg for Uniteds førstelag. Det er også som forsvarsspiller han stort sett har opptrådt tidligere i karreieren, selv om han også har vært innom midtbanen på U18- og U21-nivå.

På høyere nivå har han imidlertid blitt ansett som forsvarsspiller; det vil si, helt til den nordirske landslagssjefen Michael O’Neill i forrige uke fant ut at han ville gi McNair sjansen som midtbaneanker i landskampene mot Wales og Slovenia.

Det var et trekk som ifølge O’Neill falt udelt heldig ut. Han gikk til og med så langt som til å hevde at Paddy McNair faktisk kommer aller best til sin rett i nettopp som midtbanespiller.

Og den unge United-spilleren er mer enn tilbøyelig til å være enig med sin nordirske sjef.

mc
I ferd med å lære seg rollen. Her fotfølger han Wales’ Sam Vokes.

– Jeg er i ferd med å lære meg rollen som sittende midtbanespiller og storkoser meg på den plassen for det nordirske landslaget, sier McNair til Belfast Telegraph.

– Det er noe nytt for meg, men jeg har gode spillere rundt meg i forsvarsspillerne Gareth (McAuley), Craig (Cathcart) og Jonny (Evans), samt Steven (Davis) og Ollie (Norwood) ved siden av meg på midtbanen. Disse gjør livet mye enklere for meg ved å hjelpe meg gjennom kampene, sier han, og røper at han i yngre dager fikk høre at han ville ende opp som midtbanespiller.

– Derfor føles det nå fantastisk å ha fått et par sjanser internasjonalt, legger han til.

Og når han nå har fått smaken på ankerrollen på landslaget, føler han seg kanskje nærmere en tilsvarende rolle på klubblaget?

– Jeg begynte jo som midtstopper i United, og kanskje er det mange som ser meg som nettopp det. Selv mener jeg imidlertid at jeg er mer en midtbanetype. Derfor ville det vært fantastisk å få en ankerrolle i United, sier han, før han skynder seg å legge til at det egentlig er ett fett hvor han spiller – midtstopper eller høyreback – så lenge han får spilletid.

Skadeplaget

“Det ville det vært fantastisk å få sjansen mot Everton på søndag ettermiddag,”

– Paddy McNair

Denne sesongen har det bare blitt med ni opptredener for Louis van Gaals førstelag, men det skyldes i stor grad skader:

– Det har vært mange av dem, og det har ikke akkurat hjulpet meg, innrømmer McNair, og håper at plagene nå er over. Det trengs, for han trenger så mye spilletid som mulig før han sammen med landslaget setter kursen for sommerens Euro 2016 i Frankrike

– Derfor ville det vært fantastisk å få sjansen når Everton dukker opp på Old Trafford søndag ettermiddag, særlig med tanke på å få opp kampformen og selvtilliten før EM-sluttspillet.

Hva mener du? Nå som Bastian Schweinsteiger er satt ut av spill; kan det være verdt å gi Paddy McNair sjansen? Logg inn og la oss få høre.