Lekker Mata-chip sendte United til fjerde runde

KAMPREFERAT: United holdt igjen nullen mot Wolverhampton. Denne gang scoret de også ett mål. Det holdt til videre avansement i FA-cupen.

Etter 0–0-kampen på Molineux for halvannen uke siden, skulle det avgjøres på Old Trafford om det var United eller Wolverhampton som gikk videre til fjerde runde i FA-cupen.

Daniel James var tilbake i startoppstillingen mot Wolverhampton, og fikk en stor sjanse allerede etter tre minutter. Juan Mata viste fram sitt eminente overblikk og nydelige pasningsfot, og sendte James alene med keeper. Dessverre kom waliseren for tett på John Ruddy da han skulle runde keeperen, og Ruddy fikk så vidt en hånd på ballen.

Det var i det hele tatt en svært fartsfylt åpning på Old Trafford. Raul Jimenez vendte bort hele United-forsvaret bare få minutter etterpå. Avslutningen ble derimot for svak. Like etterpå ble James igjen sendt gjennom, men førstetouchet ble for langt.

Så skulle VAR komme i fokus. Fred slo først en forferdelig pasning rett i kroppen på Nemanja Matic, som sendte ballen mot Sergio Romero sitt mål. Deretter pirket Raul Jimenez ballen videre til Pedro Neto, som var sikker alene med Romero.

ANNULERT: Pedro Neto scorer, men målet ble korrekt annulert for en hands i forkant.

På reprisen så man derimot at Jimenez sin pasning til Neto gikk via armen. VAR grep derfor inn og annulerte scoringen korrekt.

Alt dette skjedde de første ti minuttene. En hektisk og morsom åpning på kampen med andre ord.

Wolves hadde ballen – United skapte sjanser

Begge lag virket veldig villige til å angripe, selv om det roet seg noe ned de neste minuttene.

Men etter en halvtime spilt smalt det fra begge lag igjen. Først var en god Juan Mata nære ved å overliste Ruddy i Wolves-buret.

Og bare et par minutter etterpå hadde Wolves en ball i stolpen.

Det var bortelaget som hadde ballen mest, og med fronttrioen med Neto, Jimenez og Traore var en håndfull for United-forsvaret.

Men det var United som skapte de fleste sjansene. På tampen av den første omgangen, timet James igjen et løp perfekt og ble spilt alene gjennom. Men igjen fikk Ruddy hendene på ballen.

Dermed sto det 0-0 i en morsom og sjanserik førsteomgang.

Mata overlistet Ruddy

Det var United som kom raskest ut av startblokkene etter pause.

Uniteds to beste spillere før pause, Juan Mata og Daniel James, hadde hvert sitt forsøk mot mål. James var nærmest, men forsøket gikk like til side for mål.

AKTIV: Daniel James var svært aktiv i den timen han spilte.

James var aktiv både i førsteomgang og det første kvarteret etter pause. Det var derfor noe overraskende at det var waliseren som ble tatt ut til fordel for Marcus Rashford etter at timen var passert. At en nokså usynlig Mason Greenwood måtte vike plass for Andreas Pereira var derimot ikke like overraskende.

Dermed kastet Solskjær inn Rashford med halvtimen igjen på stillingen 0-0. Noen vil si at det var en sjanse å ta, gitt at kampen på det tidspunktet var på vei mot ekstraomganger.

En som fortsatt var på banen var Juan Mata. Etter 67 minutter fikk han lønn for en strålende kamp, men på en annen måte enn man kanskje hadde trodd.

Gjennom hele kampen var det spanjolen som sendte sine medspillere gjennom med sine stikkere, men denne gangen var det Mata som var på løp. Martial gjorde en god jobb og spilte den lille teknikeren alene med John Ruddy. Med en lekker liten chip overlistet han Wolves-keeperen og sendte United opp i føringen.

SCORET: Juan Mata har nettopp sendt United i føringen.

Rashford ut med skade

Med kvarteret igjen på klokka holdt United-fansen pusten. Rashford satt seg ned på rumpa med et nedbrutt ansiktsutrykk.

Det så ut på reprisene at 22-åringen fikk seg en kraftig lårhøne i duell med Matt Doherty. Han kom seg på beina igjen, men måtte ut kort tid etterpå og spaserte inn i garderoben. Der så det ut som at Rashford holdt seg til ryggen, noe som eventuelt kan være dårlig nytt.

Kampen fortsatte. Og for United holdt det å holde unna for et siste Wolves-press. Det klarte de på en strålende måte.

Dermed ble Mata sin scoring kampens eneste, og United er videre til fjerde runde i FA-cupen.