Hvor blir det av kvinnelaget?

United har fortsatt ikke noe kvinnelag til tross for ryktene i 2013 om at det kunne være på vei tilbake.

Det er den internasjonale kvinnedagen i dag, og Manchester United la for noen timer siden ut følgende tweet:

Et budskap som er enkelt å stille seg bak, og som kanskje er ekstra viktig for klubben nå etter at de direkte ubehagelige tilropene fra United-supportere til Chelsea-lege Eva Carneiro ble kjent for noen dager siden. Dette vil nok klubben ta alvorlig.

Mange av svarene på tweeten over – fra både menn og kvinner – handlet uansett om klubbens mangel på et kvinnelag. Klubben hadde det riktignok lenger enn en hadde basketballag – for det varte ikke så lenge – men i 2005 forsvant i alle fall klubbens kvinnelag, og det har ikke kommet tilbake. Forklaringen? Det gagnet ikke klubbens «hovedvirksomhet».

Mye har skjedd siden den gang med kvinnefotballen i England, som får mer oppmerksomhet enn tidligere, og Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester City er blant klubbene som har lag i øverste divisjon i England. Liverpool har vunnet de to siste sesongene, mens Arsenal vant de to årene før det.

United er tvunget til å trene jenter til de blir 16 år for å kunne ha et akademi i det hele tatt, men de har altså ikke et A-lag å gå videre til etter det.

Mandag 23. februar hadde Manchester United Foundation et arrangement som skulle oppmuntre jenter på 14 år og oppover til å spille fotball. Kanskje ville det hjulpet på motivasjonen om de faktisk hadde muligheten til å spille for United? Mange av oss har hatt en drøm om å spille for Manchester United – artikkelforfatteren av denne saken gir for øvrig snart opp – men jentenes drøm blir langt mindre realistisk så lenge damelaget uteblir.

118323d322– Min store drøm var å spille på Manchester United, og jeg ble ganske lei meg når jeg forstod at det ikke gikk an for meg som jente å spille der, uttalte Røa-spilleren Gunhild Herregården til United.no i 2011. Kort tid etterpå snakket vi med Stabæk-spilleren Kristy Moore, som har tatovert MUFC på håndleddet, og som har sett United både hjemme og borte, og hun bekreftet også at hun hadde en drøm om å spille for United.

Lene Mykjåland var på Old Trafford da Paul Scholes sendte United til Champions League-finalen i 2008, men har heller ikke hatt muligheten til å spille der selv, på grunn av mangelen på et United-kvinnelag.

– Det er litt synd. Da jeg var liten var jeg sikker på at jeg skulle spille for United. Jeg håper de ser at det er noe å hente! sa Mykjåland til oss i 2013. 

Noen måneder senere kom det en underskriftskampanje for et United-kvinnelag, og i oktober det året ble det rapportert om at United-kvinnelag kunne være på vei tilbake, og at David Moyes kjempet for å få til dette.

Foreløpig har det vært stille. Var aldri viljen der, eller forsvant den med Moyes?