Hvem er da Silva-tvillingene egentlig?

Etter de overraskende debutene til tvillingene Rafael og Fabio da Silva mot Peterborough er det nok mange som lurer på hvem de to unge brasilianerne egentlig er? United.no gir deg her et lite innblikk i nettopp det.

Tvillingene ble forrige måned 18 år, en milepæl som gjorde at United kunne søke om spilleklarering for dem. De er forøvrig født i Petropolis, Rio de Janeiro, brasiliansk fotballs vugge.

Begge to er hovedsaklig backer, Rafael på høyre og Fabio på venstre, men deres angrepsvilje viser at de, som Patrice Evra, også kan brukes bredt på midtbanen. Fabio har forøvrig til tider spilt sentralt på midten for Brasils aldersbestemte landslag.

Guttene kom til United fra Fluminense, en av de fire store klubbene i Rio de Janeiro (de andre er Botafogo, Flamengo og Vasco da Gama). Legendariske spillere fra Fluminense er blant andre den nylig avdøde Tele Santana som ledet Brasil i VM i 1982 og 1986.

Brødrene ble oppdaget av Les Kershaw, daværende Academy Manager, sommeren 2005 da de spilte for Fluminense i en ungdomsturnering i Hong Kong.

De har begge spilt for Brasils aldersbestemte landslag. Fabio var U-17 lagets kaptein og toppscorer i VM i Korea i 2007. Rafael imponerte også i den samme turneringen selv om Brasil ikke kom lengre enn åttendelsfinalen. I FIFA sin rapport fra deres siste kamp mot Ghana sto det: "Brasils rolige spilloppbygning og intrikate pasningspill var et imponerende skue hvor Fabio da Silva sto bak og trakk i trådene."

Sir Alex Ferguson har om guttene sagt: "Jeg syntes de begge er fantastiske spillere, virkelig. De viser en flott entusiasme og spilleglede, typisk brasiliansk. Samtidig er de raske og bestemte."

"Det vi ikke visste på forhånd var hvordan kampformen deres var. Fluminense brukte de ikke siste halvdel av fjorårets sesong siden de hadde skrevet under for oss og vi kunne ikke bruke de før de var fylt 18 år og hadde fått spilletillatelse. Vi er alle glade for å ha de her, og de har jobbet hardt på treningsfeltet helt siden de ankom i Januar, de uteblir aldri fra en eneste trening."

Kilde: manutd.com