Hvem er de?

I Uniteds 22-tropp i Sør-Afrika, befinner det seg flere navn som for mange er ukjente. Her presenterer vi ni av dem.

Foran kveldens kamp mot AmaZulu befinner det seg elleve spillere i Sir Alex’ sommertropp som aldri før har spilt obligatorisk førstelagsfotball for United. To av dem er nykommerne Shinji Kagawa og Nick Powell, som begge har vært mye omtalt siden de begge ankom Old Trafford i sommer. De vil nok også bli gjenstand for mye oppmerksomhet i tiden fremover. De ni øvrige derimot, har bakgrunn fra junior- og reservelagsfotball, og vil trolig bli sendt ut på lån eller ta fatt på en ny sesong under ledelse av reservelagsmanager Warren Joyce. Det er dem vi konsentrerer oss om i denne presentasjonen.

Tyler Blackett

ForsvarHøyde: 183 cmFødt: 2. apr. 1994, i ManchesterTil United: 1. juli 2010FA Youth Cup-vinner: 2011Landskamper: England U18——————————————-

Blackett, født og oppvokst i Manchester, var førsteårsjunior da han var med på laget som vant FA Youth Cup i 2011. Han var også en av nøkkelspillerne på fjorårets juniorlag.

18-åringen er høy og sterk, og ser dermed kanskje mest ut som en midtstopper. Det er likevel på venstrebacken han har hatt størst suksess, en posisjon også Sir Alex Ferguson har uttalt at han vil bruke han på i løpet av turnéen. Har også en svært giftig frisparkfot, noe han beviste ved å hamret inn en kanon av et frispark mot Swansea i fjorårets Youth Cup.

Robert «Robbie» Brady

VenstrevingHøyde: 178 cmFødt: 14. jan. 1992, i DublinTil United: Juli 2008Tidl. utlån: HullLandskamper: Irland U21

——————————————-

Den Dublin-fødte iren har vært i United siden 2008, men har fortsatt til gode å debutere på førstelaget. Han satt imidlertid på benken i Ligacupen mot Wolverhampton i 2010.

For å få bedre matching ble venstrekanten i fjor sendt ut på lån til Hull City, hvor han var fast inventar i startoppstillingen. 20-åringen ble også kåret til årets U21-landslagsspiller i Irland i 2011.

Samuel Luke «Sam» Johnstone

KeeperHøyde: 193 cmFødt: 25. mars 1993, i PrestonTil United: 1. juli 2009FA Youth Cup-vinner: 2011Tidl. utlån: ScunthorpeLandskamper: England U19

——————————————-

Sisteskansen fra Preston var mellom stengene da United vant FA Youth Cup i 2011. Han slo gjennom på reservelaget i fjor da Ben Amos måtte steppe inn som andrekeeper i Anders Lindegaards skadefravær. Før det hadde han imidlertid et utlån i League One-klubben Scunthorpe, hvor han fikk ti kamper.

19-åringen ble den store helten i den nasjonale reservelagsfinalen mot Aston Villa, da han reddet tre av fire straffer. Han har også en rekke kamper på øvrige aldersbestemte nivåer for England. Faktisk debuterte han som U19-keeper allerede som 17-åring, og var med i sommerens U19-EM hvor England røyk ut i semifinalen.

Jesse Lingard

MidtbaneHøyde: —Født: 15. des. 1992, i WarringtonTil United: 1. juli 2009FA Youth Cup-vinner: 2011Landskamper: —

——————————————-

Var ikke den spilleren som fikk de største lovordene etter Youth Cup-triumfen i 2011, men utviklet seg i fjor til å bli en av reservelagets nøkkelspillere. Som rask og direkte kantspiller (eventuelt hengende spiss) tok han nivået med bravur og ble nominert til årets reservelagsspiller, en pris som til slutt gikk til Michael Keane.

Med sine åtte scoringer var han høyt oppe på scoringslistene i reservelagsserien i fjor. For å gi ytterligere fart til hans fine utvikling, vil Lingard antakeligvis bli sendt ut på lån kommende sesong.

Davide Petrucci

MidtbaneHøyde: 184 cmFødt: 5. okt. 1991, i RomaTil United: Juli 2008, fra AS RomaLandskamper: Italia U19

——————————————-

“Den nye Francesco Totti” var stempelet Petrucci fikk da han kom til klubben som 17-åring i 2008. Enorme skadeproblemer førte imidlertid til at utviklingen ikke gikk like raskt som man skulle ønske. Etter nesten to år ute med skade kom han imidlertid tilbake mot slutten av 2010/11-sesongen. Forrige sesong var han så en av reservelagets aller beste spillere.

Med sine kreative løsninger, blandet med en gylden pasningsfot, var reservelagskapteinen svært sentral i mye av det Warren Joyces gutter skapte. Han fyller imidlertid 21 år i høst, og kommende sesong er kanskje italienerens siste for å bevise at han er god nok for klubben.

Ryan Tunnicliffe

MidtbaneHøyde: 177 cmFødt: 30. des. 1992Til United: 1. juli 2009FA Youth Cup-vinner: 2011Årets unge spiller: 2010/11Tidl. utlån: PeterboroughLandskamper: England U17

——————————————-

I en verden hvor midtbanespillere skal være elegante playmakere, finnes det fortsatt noen av den gamle typen – og Tunnicliffe er definitivt en av dem. 19-åringen fra Bury dannet en nærmest perfekt balansert midtbanetrio på FA Youth Cup-vinnerlaget fra 2011 med Paul Pogba og Ravel Morrison. Der var Tunnicliffe ankeret som sørget for friere spillerom for de mer kreative typene. At han kronet sesongen med å bli kåret til årets akademispiller forteller det meste om holdningene og verdiene Tunnicliffe står for.

2011/12-sesongen tilbragte Tunnicliffe i Peterborough hos Sir Alex’ sønn, Darren. Der fikk han verdifull erfaring, selv om han var litt inn og ut av laget.

Marnick Vermijl

ForsvarHøyde: 180 cmFødt: 13. jan. 1992, i Peer, BelgiaTil United: 1. juli 2010, fra Standard LiègeLandskamper: Belgia U19

——————————————-

Vermijl er en uomtalt juvel på reservelaget. Belgieren var fast inventar på høyrebacken (enkelte ganger på kant), og var kanskje den som hadde det høyeste bunnivået på reservelaget i fjor.

Belgieren ble hentet fra Standard Liege i 2010 og er en forsvarsspiller uten spesielle ekstremferdigheter, men god både offensivt og defensivt. Sir Alex Ferguson har uttalt at Vermijl ser en av få spillere fra fjorårets reservelag som ikke vil bli lånt ut kommende sesong.

Frederic Veseli

ForsvarHøyde: 183 cmFødt: 20. nov. 1992, i Renens, SveitsTil United: 31. jan. 2012, fra Man. CityLandskamper: Sveits U21

——————————————-

City snappet opp forsvarsspilleren i 2008, året før han ble verdensmester på U17-nivå med Sveits. Gikk overraskende til United i januar, hvor han ble brukt i andre posisjoner enn sin foretrukkede stopperplass når han fikk sjansen.

Har ikke rukket å bevise hvorfor han ble hentet til klubben, og imponerte ikke voldsomt i sine første seks måneder. Tiden er imidlertid på sveitserens side. Han er fortsatt bare 19 år og får nå muligheten til å spise kirsebær med de store under turnéen i Afrika og Asia.

Scott James Wootton

ForsvarHøyde: 188 cmFødt: 12. sep. 1991, i BirkenheadTidl. utlån: Tranmere, Peterborough, NottinghamLandskamper: —

——————————————-

Wootton er en forsvarsspiller med fortid I Liverpool, men som har tilbragt tiden I United siden 2007. I 2011 ble han nominert til prisen som årets reservelagsspiller. Fjorårssesongen tilbrakte 20-åringen på lån i Championship.

Som i Tunnicliffes tilfelle ble Peterborough første stopp. Oppholdet ble imidlertid ødelagt av skader. Han fikk riktignok en håndfull kamper før han returnerte til Carrington for en kort periode. I januar gikk han til Nottingham Forest, hvor han bidro til at laget beholdt plassen.