Ga City juling i førjulstida – Manchester er rødt!

United vant 2-1 etter en herlig innsats på Etihad Stadium.

Juling og juling – vi vant jo til slutt bare med ett mål, men United og Solskjær utmanøvrerte Pep Guardiolas Manchester City på Etihad Stadium.

Marcus Rashford scoret 1-0 på en straffe han skaffet selv, Anthony Martial doblet til 2-0, før City reduserte mot slutten etter en heading av Otamendi.

City dominerte fra start, men United skapte sjansene

City presset høyt fra start, oppildnet av et hjemmepublikum som buet på United-spillerne som hadde ballen, men det var United som fikk den første sjansen, da Daniel James kom seg til en avslutning etter et godt oppbygd United-angrep. Dessverre gikk skuddet rett på Ederson.

United var farlig frempå flere ganger også, og skapte større sjanser enn City, men det var ingen tvil om at Manchester City dominerte kampen i en intens åpning.

Utenom James’ skuddforsøk, var det Jesse Lingard som fikk den største sjansen i åpningsfasen etter å ha blitt nydelig spilt frem av Rashford. Dessverre var Ederson nok en gang på riktig sted.

DUELLEN: Pep mot Ole.

Rashford straffet City – og kunne scoret flere

Kampen fortsatte i samme stil, hvor United så farligere ut i angrep.

Etter rundt halvspilt omgang fikk United ledelsen de jaktet.

Marcus Rashford ble lagt i bakken i City-feltet etter å ha driblet godt. Anthony Taylor pekte ikke på straffemerket, men videodommerne ga United straffesparket.

Rashford ventet ut Ederson, og satte inn 1-0.

1-0: Marcus Rashford.

Rashford kunne doblet ledelsen – Martial gjorde det

Kort tid etter målet kunne Rashford doblet ledelsen etter en fantastisk kontring (ledet an av Fred og Lingard).

Like kort tid etter det igjen skjøt han i tverrliggeren fra 18 meter.

I stedet ble det Anthony Martial som doblet ledelsen. Han kombinerte fint med James, før han plasserte ballen meget godt inn via stolpen i keeperhjørnet.

2-0 til United. Det var også resultatet til pause til tross for Citys rop om hands, og en ganske stor Gabriel Jesus-sjanse. United på sin side hadde også muligheter – et Daniel James-innlegg fremfor mål hadde fortjent en enda bedre skjebne – men alt i alt var nok United svært fornøyde med en tomålsledelse til pause.

2-0: Anthony Martial.

Lindelöf med viktig inngripen og kjempefeil

I det 54. minutt fikk David de Gea gult kort for å hale ut tida.

En tøff omgang var i vente, og et mer kynisk United-lag var ventet etter hvert.

Kort tid etterpå fikk City en potensiell kjempesjanse etter mye klabb og babb utenfor United-boksen, men Victor Lindelöf slo til med en strålende takling som kanskje hindret City-redusering.

Etter en time holdt Lindelöf derimot på å rote det helt til. Raheem Sterling snappet ballen fra ham, men oppfordrende forsvarsspill fra resten (og da spesielt Wan-Bissaka) hindret at det ble enda farligere.

David de Gea måtte også slå til med en god redning på et Rodri-langskudd, og i det 65. minutt var innbytter Mahrez også nære på bakerste stolpe.

City reduserer

City presset på videre, men United frustrerte de lyseblå, selv om kreftene var i ferd med å ta slutt.

Med fem minutter igjen kom målet som vi lenge hadde fryktet – og det kom i form av en heading i mål fra innbytter Otamendi.

City øynet håp om poeng, og satte i gang et stormkjør mot United-målet. United byttet inn Young og Tuanzebe kom inn i sluttminuttene, i et håp om å hindre en utligning – og det holdt helt inn.