Hvem løp suverent raskest denne sesongen?

Hvem er Manchester Uniteds raskeste spiller?

Det er ikke så enkelt å svare på, og kommer vel an på hvordan en måler, men Manchester United har i alle fall nå lagt ut litt Opta-tall knyttet til hvilke spillere som har kommet opp i høyest hastighet i løpet av sesongen.

Marcus Rashford har blitt målt til å ha de fire raskeste sprintene denne sesongen. 

Aller raskest løp han i bortekampen mot Chelsea, da han ble målt til 36,26 km/t av Opta.

De fem raskeste sprintene denne sesongen:

1. Marcus Rashford mot Chelsea (B): 36,26 km/t
2. Marcus Rashford mot Leeds (H): 35,28 km/t
3. Marcus Rashford mot Leeds (B): 35,19 km/t
4. Marcus Rashford mot Chelsea (H): 35,09 km/t
5. Mason Greenwood mot Arsenal (H): 35,04 km/t

RASKEST: Marcus Rashford.

Faktisk har Marcus Rashford blitt målt til raskeste sprint i 23 av Uniteds 38 Premier League-kamper.

Aaron Wan-Bissaka var den som nest flest ganger ble målt til raskeste sprint i løpet av en kamp. Han ble nemlig målt til høyeste hastighet i fem av sesongens Premier League-kamper.

Mason Greenwood, Daniel James, Timothy Fosu-Mensah, Eric Bailly, Luke Shaw, Brandon Williams og Anthony Elanga ble også målt til høyeste hastighet.

Rashford mener James ville vunnet på 100 meter

Noen er kanskje overrasket over at ikke Daniel James har løpt raskest, men Rashford selv ga nylig uttrykk for at James trolig ville løpt raskest om de skulle løpe 100 meter.

– For å være ærlig så ville Dan vunnet i 100 meter, men vi har faktisk aldri løpt så langt mot hverandre. Det er en ganske lang distanse, men han er en av de raskeste i stallen, så jeg ville nok sagt «Jamo», sa Rashford da han nylig ble spurt om hvem som ville vunnet et 100-metersløp av han og James.

Rashford ble i samme intervju (hvor det var spørsmål fra fansen som ble besvart) spurt om hva hans raskeste 100-meterstid er, og Rashford sa at han trodde at det var 11,4 – men at det var da han var 15 eller 16 år.

Granada CF v Manchester United - UEFA Europa League Quarter Final: Leg One
RASK: De fleste som havner i løpsduell med Daniel James, ser mest ryggen hans. Han kan uansett ikke matche Rashford i Opta-statistikken over toppfart i løpet av sesongen.