United åpnet oppkjøringen med seier mot Wayne Rooney og kompani

Tahith Chong og Facundo Pellistri sto for Uniteds mål i søndagens 2-1-seier.

«Gjensyn» var ett av stikkordene på Pride Park søndag ettermiddag, der United og Derby møttes til sesongens første treningskamp.

Ikke bare fordi dette var første gang United-spillerne var tilbake i aksjon siden det sviende nederlaget i Europa League-finalen mot Villarreal i Gdansk tilbake i mai måned.

Også på motstanderlaget var det flere gamle bekjente å finne.

Derbys trener er nemlig ikke hvem som helst. «The Rams» har Wayne Rooney som hovedtrener, mannen som i løpet av spillerkarrieren rakk å bli den mestscorende i United-historien.

Coaches
GAMLE LAGKAMERATER: Wayne Rooney og Ole Gunnar Solskjær har begge scoret flere mål for United enn det vi andre kan drømme om.

På spillersiden var det også flere kjente fjes å se. Ravel Morrison spiller for kontrakt i Derby, etter en karriere som klubbnomade rundt om i fotball-Europa. Tidligere United-akademigutt Tom Lawrence er kaptein for de hvitkledde.

Dermed var det duket for et interessant møte i oppkjøringens første 90-minutter.

United scoret først

Åpningskvarteret bar dog preg av at kampen var nettopp det – førsesongens første.

Tempoet var ikke altfor høyt i den stekende Derby-solen, verken på ballen eller beina til spillerne. Foruten enkelte gode tendenser ved blant andre Anthony Elanga og Brandon Williams, var det rett og slett en relativt tam åpning fra begge lag.

Likevel skulle det ikke gå et hav av tid før den første scoringen satt i nettet på Pride Park.

Tahith Chong prøvde seg på en vegg med James Garner, men midtbanespilleren gjorde en sjeldent dårlig berøring. Derbys Max Bird kunne dermed ta ballen, men hans touch var ikke særlig bedre.

Chongy
TRAKK FØRST: Tahith Chong ble kampens første målscorer på Pride Park.

Chong luktet muligheten og snappet ballen foran nesetippen på midtbanespilleren. Plutselig var den hårfagre nederlenderen alene gjennom med Rams-keeper Kelle Roos. Chippen på første forsøk satt ikke, men da ballen spratt tilbake i Chong, hadde kantspilleren ingen problemer med å sette ballen i det åpne målet.

Foruten enkelte positivt ladede sanger rettet mot Ole Gunnar Solskjær fra bortesupporterne – og tilsvarende negativt ladede toner om Glazer-familien – skjedde det ikke voldsomt mye mer før drikkepausen midtveis gjennom omgangen.

Sterk Heaton-redning

Etter den korte pusten i bakken var det Derby sin tur til å yppe seg. Uniteds unge forsvarsfirer viste seg ikke akkurat fra sin beste side da Nathan Byrne gikk av Williams og fant tidligere United-spiller Lawrence inne i feltet.

Midtbanemannen satte hodet til ballen, men klarte ikke å få ballen til å gå under tverrliggeren.

United-spillerne fikk det ikke helt til å stemme på Pride Park. Kombinasjonene satt ikke helt, pasningene ble for unøyaktige og tempoet for lavt.

I stedet var det hjemmelaget som kunne komme til en ny kjempesjanse.

Sol (1)
HEAT ON: Det var både varmt og lyst for Tom Heaton og resten av spillerne i Derby søndag.

En corner landet på hodet til Curtis Davies, som headet tilbake inne i feltet, der stoppermakker Phil Jagielka ventet. Veteranen prøvde seg på en frekk avslutningen med hælen, men Heaton hang med på notene.

Keeperen gjorde en fantastisk reaksjonsredning og viste ingen tegn til at det er rollen som tredjekeeper han er tiltenkt kommende sesong.

Da verken Mason Greenwoods forsøk fra kanten av sekstenmeteren eller Juan Matas forsøk fra midtbanen snek seg i mål, ebbet de første 45 minuttene ut med 1-0-ledelse til United.

Skal vi tro ESPN-journalist Rob Dawson ble alle utenom Heaton, Axel Tuanzebe og Teden Mengi belønnet med løpetrening i pausen.

Byttebonanza før lekker Pellistri-scoring

De to midtstopperne var nemlig de eneste som beholdt plassen på laget etter hvilen, da Solskjær gjorde ni bytter, som annonsert på forhånd.

Ut gikk Heaton, Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams, James Garner, Dylan Levitt, Juan Mata, Mason Greenwood, Anthony Elanga og Tahith Chong.

Lee Grant, Alex Telles, Nemanja Matic, Andreas Pereira, Jesse Lingard, Facundo Pellistri, Shola Shoretire, Joe Hugill og Ethan Galbraith kom inn i deres sted, sistnevnte nede på høyrebacken.

Derby County v Manchester United - Pre-Season Friendly
FIKK SJANSEN: Unge Joe Hugill fikk drøye 35 minutter på Pride Park.

Andreomgangens første minutter bød på noe mer underholdning enn det som var tilfelle de første 45.

Uruguayanske Facundo Pellistri, som var på utlån i Alavés foregående sesong viste gode tendenser ved flere anledninger og allerede fire minutter inn i omgangen vant han et frispark i særdeles god posisjon, på kanten av Derby-boksen.

Pereira trillet til Telles, men brasilianeren klarte ikke å sette ballen innenfor stengene.

Det skulle heller ikke gå lenge før Derby igjen var farlige frempå, da venstreback Lee Buchanan rev seg fri og la inn mot spiss Colin Kazim-Richards. Spissen klarte dog ikke å nå ballen.

I stedet var det United som skulle få kampens neste mål.

Derby County v Manchester United - Pre-Season Friendly
TA MED EN MED KETSJUP OG SENNEP TIL MEG: Facundo Pellistri lurte Derby-keeper David Marshall trill rundt.

Uniteds kvikke angrepsfirer presset Derby-spillerne høyt og til slutt vant Lingard tilbake ballen midt på hjemmelagets halvdel. 28-åringen passet til unge Shoretire, som satte fart mot forsvarsfireren til Derby.

Den hadde flere hull enn en sveitserost, noe som ga uromomentet Pellistri muligheten til å snike seg inn bak sin oppasser. Shoretire fant ham fint og alene med Roos gjorde 19 år gamle Pellistri ingen feil.

Kantspilleren sendte hjemmelagets sisteskanse til pølseboden med en lekker dragning, før han satte ballen rolig og behersket i mål. Dermed 2-0 til United.

Derby reduserte

Den ledelsen skulle dog ikke holde i mer enn ti minutter.

Innbyttede Will Fish mistet ballen, før den til slutt endte opp hos Kazim-Richards. Spissen siktet seg inn fra distanse og trillet ballen forbi Uniteds sisteskanse Lee Grant.

LeeG
DIRIGERTE OG DIRIGERTE: Men Lee Grant klarte ikke å holde buret rent.

Dermed hadde spissveteranen halvert Uniteds forsprang. Like etter kunne han også ha vært involvert i en utlikning for Derby, da han fant rekkekamerat Isaac Hutchinson, men 21-åringen klarte ikke å sette ballen på mål.

En Jesse Lingard, som åpenbart var i lekehumør, svarte nesten umiddelbart. Mannen som var på lån i West Ham foregående sesong dro seg inn fra venstre og la an til skudd.

Ballen så ut til å lande helt oppe i krysset bak keeper Marshall, men rikosjetterte av tverrliggeren i stedet. For et mål det ville ha vært.

Det var også det siste nevneverdige som fant sted på Pride Park. United kunne dermed dra hjem med en 2-1-seier i kofferten, i det som må være å anse som en god start på sesongoppkjøringen.