– Hva mer kan man forvente?

OPPDATERT LØRDAG: Van Gaal ser for seg Rooney som angripende midtbanespiller.

I kjølvannet av den overbevisende 3-1-seieren mot Newcastle var det mange som ville ha et ord med flere av de sentrale aktørene.

Spesielt Wayne Rooney overbeviste fredag kveld, og ble kåret til banens beste med klar margin, og kapteinen lot selv til å være fornøyd, trass i det sene baklengsmålet.

Manchester United v Newcastle United - Premier League
ROONEY: Banens suverent beste.

– Det var en god kamp, og en fin seier. Vi er skuffet over å slippe inn på slutten, men alt i alt må vi være fornøyde med tre poeng. (…) Det er en lang vei å gå – det vet vi. Vi har jaktet inn store poengluker før. Alt kan skje, spesielt i de kommende ukene. Det er mange kamper, og hvis vi kan komme ut av disse med de riktige resultatene er vi i en god posisjon, fortalte tomålsscoreren til BT Sport.

Breaking news, som vanlig.

Van Gaal er tilfreds

Ellers er Van Gaal fornøyd med hvordan matchvinneren fungerte på midtbanen. Med Falcao og Van Persie i brukbar flyt på topp kan det tenkes at Rooney er på sitt beste når han vasser i sivet bak.

– Han kan gjøre den jobben. Jeg vil at han skal være en offensiv midtbanespiller. Mot Aston Villa var han litt for defensiv, og jeg sa at han måtte være «mer angripende», også scorer han to mål og får en målgivende. Hva mer kan man forvente som manager?

Ellers hadde nederlenderen følgende å si om kampen for øvrig:

– Jeg syns vi dominerte i 90 minutter, og scoret fantastiske mål. Jeg så et offensivt United, og et defensivt Newcastle. Mange klubber ønsker å spille med fem forsvarere mot oss – det er mye vanskeligere å møte enn man tror. Jeg er svært fornøyd med innsatsen i dag.

United står nå med syv trepoengere på de åtte siste kampene. I skrivende stund er det under 41 timer til avspark på White Hart Lane, hvor Tottenham venter.

– Spillerne må trene, etter å ha hatt fri med familien 1. juledag. To dager fri, det er ikke bra for kroppen. Innbytterne og resten av troppen skal trene på Old Trafford fordi vi ikke har lys på treningsfeltet. Jeg håper at vi er forberedt på å møte Tottenham, avsluttet manageren.

– Et privilegium å spille med Rooney

Juan Mata var sterkt involvert i de to første målene, og spilte en god kamp mot Toon. Han er fornøyd med jobben Rooney gjorde i den dypere rollen han har spilt i i det siste.

Manchester United FC Players Visit General Motors HQ In Detroit
FORNØYD MED LAGKAMERATENE: Juan Mata.

– Jeg synes han kan spille der, ja. Han kan forsvare, han kan angripe, han kan sentre og han kan komme inn i boksen og score mål. Han er en veldig viktig spiller for oss, og jeg føler meg privilegert som får spille med en slik spiller.

– Jeg nyter virkelig å spille med spillere som Rooney, Falcao og Van Persie. Som spisser gir de deg mye bevegelse slik at du kan sentre til dem. Nå ønsker vi bare å fortsette å spille godt.

Og er Mata & co klare til kampen mot Spurs søndag?

– Fysisk er det vanskelig, men mentalt er vi klare. Vi må nå komme oss i dag [fredag] og i morgen [lørdag], og prøve å være så spilleklare som vi kan mot Tottenham.