Hva gjør United feil her?

Danny Higginbotham forklarer hvorfor Rafael aldri skulle vært i duellen med Didier Drogba da han sendte Chelsea i ledelsen.

Mot United stilte Chelsea med et slagkraftig luftmannskap med blant andre Gary Cahill, John Terry, Nemanja Matic og Branislav Ivanovic. Trusselen ble bekreftet da Didier Drogba headet inn ledermålet i andre omgang på et hjørnespark.

Men hvorfor var det lille Rafael da Silva som fikk ansvaret med å markere høyreiste Drogba?

Tidligere United-forsvarer Danny Higginbotham har analysert kampen for MUTV og Independent og mener det var tydelig at United hadde trent på dødballer før møtet med Chelsea. Problemet var bare at de ikke hadde regnet med at Drogba skulle spille, og dermed fikk Rafael oppgaven automatisk som en følge av oppsettet som var bestemt på forhånd. danny5

Før kampen skrev Higginbotham at United kom til å trenge defensivt lederskap mot Chelsea. Baklengsmålet viser hvordan de feilet på nettopp det punktet, argumenterer han.

– Det handler om ledelse banen. Manageren kan ikke være ansvarlig for alt, sier Higginbotham som åpenbart mener at spillerne selv burde tatt ansvar for at markeringsansvaret på Drogba ble gitt til noen andre enn Rafael.

Vanligvis er det Robin van Persie som har ansvaret for å dekke første sone på hjørnespark, som også var posisjonen hvor Drogba befant seg.

– Van Persie har gjort den jobben ved flere anledninger denne sesongen. Hvis et hjørnespark går over hodet hans, trekker han seg tilbake og tar stolpen. Hadde han vært der ville han klarert ballen foran Drogba, eller Drogba ville i alle fall ikke fått heade fritt.

– Isteden var han på halvdistanse da headingen kom.