Pinlig tap i Danmark

Midtjylland 2-1 Manchester United. Memphis’ mål var ikke nok.

Det var ikke akkurat dette vi drømte om i sesongen vi returnerte til Champions League, men Europa League er nå en gang likevel slik det har blitt denne våren. Som følge av resultatene våre i ligaen har det attpåtil blitt svært viktig, siden Europa League-triumf gir Champions League-kvalifikasjon, og det er kanskje vel så sannsynlig som at vi skal ta igjen noen av lagene fremfor oss i ligaen.

Første hinder var Midtjylland, og det var et svekket United-lag som tok turen til Danmark.

David de Gea skadet seg under oppvarming, og Sergio Romero kom dermed inn på laget. Det skal være snakk om en ankelskade, men vi får satse på at det ikke er så altfor alvorlig.

Alvorlig var uansett et ord vi kunne bruke om kampen. United tok ledelsen ved Memphis, og hadde også en god periode i andreomgang, men stort sett var det fryktelig lav kvalitet på det United foretok seg, men takket være hell og noen gode redninger av keeper Romero ble det bare 2-1 til Midtjylland.

Lagoppstillinger:

Manchester United: Sergio Romero; Donald Love, Chris Smalling, Paddy McNair, Daley Blind; Ander Herrera, Michael Carrick (C); Jesse Lingard, Juan Mata, Memphis; Anthony Martial.

Benken: Regan Poole, Joe Riley, Morgan Schneiderlin, James Weir, Andreas Pereira, Will Keane.

Midtjylland: Andersen; Rømer, Kian, Bodurov, Novak; Kadlec, Sparv, Olsson, Hassan, Sisto; Pusic.

Benken: Dahlin, Ureña, Bach Bak, Duelund, Banggaard, Onuachu, Royer.

LIVE

SLUTT.

90+4: Frisparket går rett i muren, men United får ikke kontret. Dommeren blåser av.

90+3: Frispark rett utenfor 16-meteren for Midtjylland. Gult kort til Smalling. Helt på hjørnet, så ikke den enkleste skuddposisjonen, men mulig å score derfra.

90+3: Ser ikke ut som om United har mer på lager her.

90: Det er lagt til fire minutter.

90: McNair vinner et hjørnespark for United. Den header Carrick over.

85: Gult kort til Jesse Lingard, som er for sent ute.

83: Ser mer sannsynlig ut med 3-1 enn 2-2.

79: Kunne blitt ny sjanse nå for Midtjylland etter dårlig kommunikasjon mellom Smalling og Romero. Smalling faller, får frispark, og skuddet etterpå går uansett i nettveggen.

78: BYTTE: Andreas Pereira erstatter Juan Mata.

77: MÅL! Midtjylland i ledelsen igjen. Onuachu scorer etter sløvt United-forsvarsarbeid, spesielt av Mata.

73: Midtjylland kontrer etter United-corner, Schneiderlin var i trøbbel der, men Carrick får til slutt ordnet opp.

72: BYTTE: Morgan Schneiderlin erstatter Ander Herrera. Ikke unaturlig, spanjolen har hatt en svært tung dag på jobb.

70: Uniteds ballinnehav: 60%. Midtjylland med to angrep nå nettopp, men ingen av dem blir virkelig farlige.

68: Midtjylland kontrer etter å ha fått en fordel, og til slutt er det Sisto som får avsluttet. Skuddet går utenfor.

67: Ureña erstatter Hassan for hjemmelaget. Kampen har roet seg litt etter noen spennende minutter. 

62: For en redning! Sergio Romero med knallredning etter heading fra innbytter Onuachu! Romero-sangen (Falcao-melodien, bare med en liten navneendring i teksten!) går blant bortesupporterne.

60: Donald Love lever mer opp til fornavnet enn etternavnet med et spark av en Midtjylland-spiller nå (ingen dårlige intensjoner, bare klønete), og spilleren blir liggende. Love får det gule kortet. Midtjylland bytter inn Onuachu for Pusic.

58: United klart best nå. Nytt angrep ender i langskudd fra Herrera, men dessverre er det ikke hans dag.

57: Memphis gjør en del bra nå, og fremprovoserer det som skulle vært et hjørnespark. Dessverre så ikke dommerne det.

55: Bra angrep igjen av United, men Lingards volleyavslutning går i tverrligger!

53: United rett i angrep, og Memphis’ innlegg er svært godt, men Mata får ikke noe fart på headingen. Der kunne det fort stått 2-1 til United.

53: Herrera roter det litt til igjen, men Sistos avslutning rett etterpå går rett på Romero.

52: I likhet med de fleste andre har ikke Lingard hatt en direkte stor dag, men han blir vel kreditert med en målgivende, og han gjør en del bra defensivt arbeid. Som nå nettopp, der han fikk stoppet Midtjylland og i samme slengen hindret corner. Viktig med tanke på danskenes dødballstyrke.

50: Memphis med bra arbeid på kanten frem til innlegget.

49: Vi har straks spilt i halv tres minutter.

48: Bra United-angrep Martial finter og trikser, men Lingards avslutning går over mål.

46: Kampen er i gang igjen. Ser ikke ut til at det har blitt gjort bytter.

PAUSE.

45: United roter i forsvar, og Midtjylland får ny skuddmulighet. Går igjen via Smalling, men denne gangen ut til corner. Den får United klarert.

44: MÅL! Midtjylland utligner. Sisto får gå for lenge med ball, og sender ballen i mål via Smalling. 1-1 kort tid før pause, altså.

41: Midtjylland med frispark i innleggsposisjon, men United får headet unna to ganger, og når ballen kommer inn for tredje gang, havner den i klypene til Romero.

37: MÅL! United i ledelsen. Innlegg fra Lingard, og Memphis mister balansen inne i feltet i mottaket, men får reist seg igjen, og får lirket ballen i mål via keeper Andersen. Viktig for Memphis! Og viktig bortemål for United.

unitedfeiring (650 x 358)

FEIRER MÅL: Men helten, Memphis, er skjult.

36: Neida, Memphis skyter, og det er et ganske bra forsøk også. Men keeper Andersen er våken. I etterkant kunne Martial fått en kjempesjanse, men en dårlig touch ødelegger. Så kontrer Midtjylland, og er plutselig alene med keeper Romero! Heldigvis redder argentineren på beste De Gea-vis.

35: Memphis får et spark, og United får frispark i innleggsposisjon. Kan også skytes, men det er kanskje for spillere i litt bedre form enn Memphis?

34: Innlegg fra Blind skaper kaos i Midtjylland-forsvaret. Klabb og babb mellom Mata, Martial og noen forsvarsspillere, men danskene får klarert.

31: «Midtjylland-trener Jess Thorup står noen få meter unna meg og diskuterer med en av assistentene hvordan de skal justere presset…» melder kollega Bjarte Valen på Twitter. Har vært rolig noen minutter nå.

26: Donald Love gir bort ballen etter offensivt innkast, men viser vilje, og vinner den igjen. Hadde rett før innkastet et lavt innlegg fra høyre som dessverre ikke traff en United-spiller.

24: Martial går i bakken, og det er berøring fra motspiller, men det er kanskje OK at det ikke blir straffe. Vanskelig å si om han gikk ned for egen maskin eller på grunn av touchen. Blir ikke straffet med gult kort, så det er da noe. Rett etterpå blir Lingard tilsynelatende obstruert.

23: Herrera mister ballen på 20 meter etter å ha blitt litt for fiks, det vil ikke Van Gaal like! Men United gjør en bra jobb etterpå, og lar ikke Midtjylland få til noe.

20: Love blir taklet hardt, United får fordel, og Martial og Lingard fremprovoserer corner. Og den blir farlig! Smalling river seg løs, og header, men treffer ikke skikkelig. Bra sjanse! Svakt utført. Synd ikke Smalling traff så rent på den.

19: Blinds corner treffer Ander Herrera, men han kommer ikke høyt nok, og headingen går over.

18: Fin vending av Memphis, og han fremprovoserer et hjørnespark.

16: Ny farlig dødball inn, men Donald Love header unna. Bra! United kontrer, og Lingard klarer bare nesten å rive seg løs.

15: Memphis river Rømer over ende i sitt forsøk på å gå forbi backen. Artur Dias blåser frispark til United.

11: Oi! Kjempesjanse for Midtjylland, og ikke overraskende er det på hjørnespark. PFår heade fra kort hold etter at Blinds markering glipper, og Sergio Romero slår til med en god redning!

sergioromeroredning (650 x 358)

SVÆRT GOD REDNING: Sergio Romero.

9: Herrera er på igjen. Sammen med et stykke papir. Blør tydelegvis fortsatt fra leppa.

8: United bryter, og Lingard spiller bra gjennom til Memphis på motsatt, men vinkelen blir litt vanskelig, og Midtjyllands stopper får sklidd den ut til corner. Den corneren er spennende, blir slått lavt som en pasning inn til Mata som skyter på direkten, men treffer ikke godt nok til å kunne utfordre den danske målvakten.

7: Herrera takler Sisto, og får frispark imot. Får også en trøkk i ansiktet (var det rundt munnen, tro?), og blør. Må ut for å få ordne det.

6: Smalling har vært ute fra banen noen minutter på grunn av skotrøbbel, men er på igjen nå.

5: United holder ballen i laget, og spiller seg fint ut selv om Midtjylland gjør et forsøk på å presse litt høyt.

3: Dødballer kan være farlig mot Midtjylland, og det så litt halvfarlig ut nå nettopp, men det gikk bra.

2: Memphis kontrer for United etter åpning der ballen har vært mest på Uniteds halvdel. Pasningen mot Martial kommer ikke frem, blant annet fordi franskmannen sklir.

1: Kampen er i gang.

0: Det nærmer seg kampstart. Spillerne er på banen i Herning. Det samme er dommer Artur Dias, som overser vimpelbytte mellom kapteinene.