Høyere omsetning, mindre gjeld

Manchester United presenterte nye kvartalsresultater.

Klokken 13, skandinavisk tid, presenterte Manchester United økonomiske kvartalresultater.

Dette er tilgjengelig her.

Tallene viser at Uniteds gjeld per 31. desember 2017 var på £328.6 millioner, noe som er en reduksjon på £80.7 millioner fra tilsvarende tidspunkt året før, da den var på £409.3 millioner.

Når det gjelder inntektene, så er det en svært liten nedgang i omsetningen både kommersielt og fra kampdager fra året før, men TV-inntektene gjør at omsetningen uansett alt i alt går opp fra £157.9 millioner til £163.9 millioner. Halvtårsresultatet viser en omsetning på £304.9 millioner, opp 9,6% fra £278.1 millioner.

Stort sett gode nyheter der, altså, og et regnskap som nok en gang viser at Manchester United Football Club er en bunnsolid økonomi.

Noen skjær i sjøen

Resultatene viser likevel et tap på £29 millioner – eller £21.1 millioner i halvtårsresultatene. Dette skal skyldes skatteendringer.

Driftstresultatet, som sier litt mer om lønnsomheten i bedriften er imidlertid positivt – og ligger på £28,7 millioner pund.

Isolert sett veldig bra – men likevel 23 prosent lavere enn i samme tremånedersperiode i fjor. BBC trekker fram økende lønnskostnader som en årsak til det noe svakere resultatet.

HØY LØNN: Ingen vet nøyaktig hvor mye Sanchez trener, men at byttehandelen mellom ham og Mkhitaryan økte lønnskostnadene noe er det liten tvil om.

Lønnskostnadene (omtalt som «employee benefit expenses) i siste kvartal av 2017 ble samlet sett 69,6 millioner pund – 9,4 prosent høyere enn i samme periode i fjor, og litt over 42,5 prosent av inntektene.

Lønnskostnadene målt mot inntektene er dermed høyere enn i samme periode i fjor, da de lå på 40,3 prosent av klubbens omsetning.

Selv om klubben har betalt dyre lønnskroner for å sikre seg Sanchez og fornye Mourinhos kontrakt, er det «økt spillerlønn som følge av deltakelse i Champions League» som trekkes fram. Det er for øvrig også verdt å nevne at lønnsposten Henrikh Mkhitaryan ble kuttet samtidig som Sanchez kom.

Venter inntektsvekst

I forbindelse med framleggelsen av resultatet kom Ed Woodward med noen kommentarer.

– Vår solide business har gjort at vi kan investere i klubbens fremtid ved forlengelsen av José Mourinhos kontrakt som manager, og med kjøpet av Alexis Sánchez. Vi ser frem til resten av sesongen med selvtillit, skrev han.

En time etter tallene ble presentert, adresserte Woodward aksjeholderne. Der var han tydelig på at dette var sterke tall.

  • Alexis Sánchez-draktsalget er det suverent høyeste fra en januarsignering noen gang, tredobbelt så høyt som noen andre.
  • Livefotballens død er betydelig overdrevet, sa Woodward, etter å ha vært i et Premier League-møte om temaet.
  • Jesse Lingards Instagram-takeover, der han viste frem en vanlig dag som United-spiller, var en stor suksess, med veldig mange som fulgte med. 40 millioner «impressions». Annen suksess på sosiale medier ble også nevnt. For eksempel var annonseringsposten av Sánchez den best likte og mest retweetede noen gang.
  • Klubben har budsjettert med kvartfinale i Champions League.