– De individuelle kvalitetene sendte oss videre

Ole Gunnar Solskjær etter seieren mot Reading.

Det var ikke en superfornøyd Ole Gunnar Solskjær som møtte media etter kampen mot Reading.

– Vi har noen dager for å komme oss igjen, og skal trene hardt. Hvis denne prestasjonen gjentas på Wembley [mot Spurs om en uke, journ.anm.] kommer vi ikke til å holde nullen, sa Solskjær til BT Sport.

Der sa han også at han trodde at Sánchez-smellen ikke var av det alvorlige slaget, og at det nok også ble påvirket av at chileneren var sliten.

– Mister flyt med så mange bytter

Til Viasport var han tydelig på at resultatet ikke nødvendigvis ga et riktig bilde av spillet, men vedgikk også at egne valg sannsynligvis påvirket dette.

– Reading gjorde det vanskelig for oss, og de fortjente ikke å tape denne kampen her. Vi fortjente ikke å vinne 2-0. Da Rashford var på vei mot mål i sluttminuttene tenkte jeg faktisk at vi virkelig ikke hadde fortjent 3-0, sa Solskjær med et smil.

– Jeg gjorde det litt vanskelig for gjengen med å gjøre ni bytter, men de trengte å spille. De trenger å få sjansen – slik at de kan vise meg at de fortjener flere muligheter når tøffere motstand venter.

– Jeg vet hva jeg er en del av i denne klubben. Jeg har hatt en fantastisk periode her før, og det er som å komme hjem. Forskjellen er at jeg tar ut laget, men det er bare gøy med så mange gode spillere.

FEM PÅ FEM: Fantastiske tall for Ole Gunnar Solskjær, som har startet 2019 like sterkt som han avsluttet 2018.

Jan Aage Fjørtoft ville så vite om det var treneren Solskjær, eller lederen som har vært viktigst for United så langt.

– Det er nok kanskje lederrollen som har vært viktigst. Trenerne mine er fantastiske –  Carrick, McKenna og Phelan. Jeg har ikke hatt så veldig mange minutter på feltet faktisk.

Hvordan har du jobbet med stjernene i klubben så langt? 

– Man må minne de på at de er Manchester United-spillere. Hva betyr det? At man prøver seg, tar sjanser og tør å gjøre feil. Vi kan ikke være redd for det.

Hyllet Matteo Darmians stopperferdigheter

MUTVs Stewart Gardner fikk også to ord med Solskjær like etter kampslutt, i et intervju hvor nordmannen var klar på at han har sett laget sitt spille bedre tidligere.

– Vi har vært bedre! Så klart, vi vinner komfortabelt og man kan ikke kreve sjampanjefotball hver gang. Med så mange endringer mister man litt av flyten, men de individuelle kvalitetene sendte oss videre.

Romelu Lukaku med mål igjen, ser du tegn til at han finner storformen igjen?

– Ja, han blir bare bedre. Han har hatt litt ferie, og nå jobber han med formen igjen. Han trengte 90 minutter i dag. Målet var kjempebra, med en strøken målgivende fra Sánchez og – noe som betyr at han har to målgivende på to kamper, og det er også positivt!

TRYGG: Darmian trekkes frem som en av de beste mot Reading i FA-cupen.

– Vi vet at vi kan bedre, men igjen… Ni bytter, jeg er fornøyd. Darmian var den beste i dag! Det så ut som han hadde spilt stopper hele veien. Han var den som roet oss ned, og jeg tror ikke han gjorde en eneste ting feil!

Tahith Chong fikk sin debut på førstelaget på lørdag, og unggutten viste fra første stund at han har ambisjoner om å vise seg frem på høyeste nivå.

– Han gjør et par herlige ting, og han får publikum i gang. Fantastisk å se! Han har slitt med en alvorlig skade, så han er på vei mot sin beste form nå.

På sin pressekonferanse etter kampslutt ble det en del gjentagelser fra uttalelsene i pressesonen, men Solskjær var ikke helt enig i at neste ukes kamp mot Tottenham blir den første virkelige testen for han United-lag.

DEBUT: Tahith Chong fikk sin debut på førstelaget mot Reading i FA-cupen, og unggutten viste seg uredd fra første øyeblikk.

– Det er ingen enkle kamper i Premier League, sa Solskjær og pekte på de forskjellige utfordringene knyttet til de fem lagene han så langt har møtt.

– Så klart, Tottenham på Wembley… En stor test. Det gir meg et bedre referansepunkt når det gjelder motstand fra øverste hylle. Vi liker ikke å snakke om femte, sjette eller fjerdeplasser. Vi ser oppover på tabellen. 

Avslutningsvis bekreftet Solskjær at samtlige spillere i troppen vurderes fortløpende mot Tottenham, og at laguttaket selvfølgelig avhenger noe av hvordan United ønsker å angripe oppgjøret.