17-åringen ordnet opp – Greenwood reddet United

KAMPREFERAT: Denne seieren satt langt inne. United vant 1-0 etter å ha vært svært ineffektive.

United gjorde ni endringer fra laget som startet mot Leicester, og det mest spennende var trioen Tahith Chong, Mason Greenwood og Angel Gomes, som alle startet.

Det var ingen tvil om at United var klare favoritter mot Astana, men det skulle ikke bli enkelt for United.

Til slutt ble United reddet av Mason Greenwood, som scoret sitt første United-mål.

I den andre kampen, mellom Partizan og Alkmaar, endte det 2-2.

Bom, bom, bom

United startet ikke uventet best – og før 150 sekunder var gått, hadde Fred skutt i tverrliggeren fra distanse.

Det ble en del dødballer for United, enkelte av dem brukbare, men den første kjempesjansen kom i etter 12 minutter. En corner havner hos Marcus Rashford, som dunket til fra kort hold, men Astanas veterankeeper hindret United-mål med en kjemperedning.

Mellom der hadde Rashford et lekkert forarbeid til Greenwood, som fikk ballen i drømmeposisjon på vei innover, men skuddet gikk over og utenfor Astanas mål.

De fleste sjansene gikk uansett til Rashford, som ikke kan ha vært spesielt fornøyd da han gikk til pause, og stillingen fortsatt var 0-0.

Astana hadde for øvrig også vært frempå noen ganger, hovedsaklig etter feil av Jones/Matic, men uten at det ble virkelig farlig.

Mer av det samme

Andreomgangen startet med et voldsomt United-kjør, og selvsagt en kjempesjanse for United. Angel Gomes hadde en herlig bråvending i Astana-feltet før han ga ballen til Rojo, som slo lavt inn, men Greenwood og Chong kom bare nesten på ballen.

Få minutter senere, på en av Uniteds mange hjørnespark, var Greenwood nære ved med et skudd som gikk via en forsvarsspiller før den trillet like utenfor til nok et hjørnespark.

Fred var også nære ved med et frispark.

Det var lett å begynne å tenke at det ikke var Uniteds dag.

Etter rett over en times spill fikk Astana det som kanskje var omgangens aller største sjanse, og et rystet United-publikum ble påminnet at det kunne vært enda verre enn 0-0 også.

NESTEN: Mason Greenwood kom seg i flere gode posisjoner, men målet lot vente på seg.

Greenwood ordnet opp

Juan Mata og Jesse Lingard kom inn i det 68. minutt (for Gomes og Chong) for å være med på Uniteds sluttspurt.

Noen minutter senere fikk Mason Greenwood ballen ute på kanten av Fred, og 17-åringen gikk innover, fintet av en Astana-spiller, og dunket ballen i mål mellom beina på keeper. Elegant og effektivt – og ikke minst deilig.

Greenwoods første mål for Manchester Uniteds førstelag.

Noen minutter senere var United nære ved da en Jesse Lingard-kanon gikk i stolpen, før Dalot ikke var helt i balanse da returen endte utenfor Astana-målet.

United hadde noen flere sjanser, og Astana var også litt i overkant nære ved å skape noe, men det ble 1-0 på Old Trafford.