– Hjelper ikke om de henter Mbappé eller Haaland, de kommer ikke til å vinne ligaen

Den store United-debatten har tatt fyr som følge av Manchester Uniteds Champions League-exit. De gamle klubblegendene holder ikke igjen.

Nederlaget mot Atlético Madrid er det siste beviset på Manchester Uniteds fall.

Det er i alle fall diagnosen som går igjen i ekspertenes disseksjon av 0-1-tapet som sender klubben inn i sin lengste titteltørke siden 1970-tallet.

I BT Sports studio ble Rio Ferdinand, Paul Scholes og Owen Hargreaves utfordret til å sette fingeren på hva som feiler Manchester United og hva de må gjøre annerledes i fremtiden.

De gamle lagkameratene konkluderte med at klubben er nødt til å hente inn en manager i verdensklasse – som kan gi noe verken David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho, Ole Gunnar Solskjær eller Ralf Rangnick kunne gi.

– Jeg tror ikke det handler om hvem de signerer i sommer, sa Ferdinand.

– Det hjelper ikke om de henter Mbappé eller Haaland. De kommer ikke til å vinne ligaen da heller.

– De fikk Ronaldo og Varane, men det spiller ingen rolle hvem du henter inn hvis manageren ikke er riktig for klubben og ikke kan lede laget i riktig retning.

– Du er nødt til å finne de riktige brikkene. Jürgen Klopp trengte fem år på å vinne Premier League med Liverpool, men du så hele veien at de var på riktig vei. Manchester United må inn på det samme sporet.

Skjermbilde 2022-03-16 kl. 13.17.03
DEBATT: Rio Ferdinand, Paul Scholes og Owen Hargreaves i BT Sports studio på Old Trafford. Skjermdump: BT Sports / YouTube

Scholes brukte ordet «elitetrener» gjentatte ganger i sitt resonnement.

– De trenger er en manager av ypperste kvalitet.

– Det viktigste er at treneren klarer å få laget til å spille slik han ønsker. Da må du være en trener som krever respekt, som Alex Ferguson. Har noen av de forrige managerne gjort det? Jeg tror ikke det. Det krever at du får spillerne til å frykte deg litt.

– Tror du City- og Liverpool-spillerne slipper unna med noe som helst av Klopp og Guardiola? United-spillerne kunne derimot sluppet unna med mord de to-tre siste årene.

Chelsea FC v Zenit St. Petersburg: Group H - UEFA Champions League

Verken Mauricio Pochettino eller Erik ten Hag ble nevnt i debatten.

Scholes ville heller valgt Antonio Conte eller Thomas Tuchel, som ifølge Guardian nå er på Uniteds radar.

– Det virker som en av dem kan være ledig etter sesongen. Det er to klassetrenere som har den respekten som trengs og som vet hvordan de skal vinne. United hadde blitt mye bedre med en av dem, sa Scholes.

Hos TV 2 var ikke Gary Neville mindre kritisk.

På sidelinjen på Old Trafford slo han fast at Manchester United er det laget i Europa som har underprestert mest denne sesongen.

– De har brukt en formue. De hentet Ronaldo, ble nummer to i ligaen forrige sesong og kom til finalen i Europa League, men de har falt helt sammen, sa Neville.

– Det er noe galt i garderoben, men også på banen. Jeg vet ikke hvor Manchester United er. Det er ingen plan. Er de et kontringslag, et ballbesittende lag, et pressende lag, et direkte lag? De er ingen av delene. Jeg ser ikke noe mønster.

Har du også lest dette?