Her stortrives United

United har en smått imponerende statistikk på Villa Park.

På torsdag møter United nok et lag som sliter i bunnen av Premier League-tabellen. Aston Villa ligger for tiden under streken og trenger sårt poeng mot United. Selv om United er store favoritter i oppgjøret på Villa Park er det aldri lett å møte lag som kjemper for å overleve på denne tiden av sesongen.

Imponerende statistikk

Likevel reiser United til Birmingham med en smått vanvittig statistikk. På de siste 20 kampene på Villa Park har ikke United tapt. Det er rekord i Premier League. Ingen lag har gått så mange kamper på en spesifikk bortebane uten å tape i Englands øverste divisjon.

På de kampene har det blitt 13 seire og sju uavgjorte.

Og det bør være gode muligheter for å opprettholde den gode statistikken på Torsdag. Villa har sammen med West Ham og Norwich vært den eneste klubben som har sluppet inn to mål eller mer i 20 kamper denne sesongen. Fortsetter det mot et United-lag som er i kjempeform bør det være gode muligheter for å få med seg tre poeng hjem til Manchester.

Sist United tapte borte mot Aston Villa var på åpningsdagen i 1995/96-sesongen. Da vant hjemmelaget 3-1.

VIKTIG: Skal Aston Villa ta poeng mot United må Jack Grealish ta ansvar.

Oppgjøret på Old Trafford tidligere i sesongen endte med et skuffende 2-2-resultat for Uniteds del. Jack Grealish sendte Villa i ledelsen med et drømmetreff, men et selvmål av Tom Heaton og scoring av Victor Lindelöf snudde kampen. Dessverre utlignet Tyrone Mings minutter etter at United hadde tatt ledelsen.

Vi må helt tilbake til 2015 for å finne sist lagene møttes på Villa Park. Da vant United 1-0 etter scoring av Adnan Januzaj.

Minneverdige kamper

Vi har tatt en titt på hvilke av disse 20 kampene som har vært mest minneverdige. Her er tre av kampene vi husker best:

• 10. november 2012 ble det drama på Villa Park. Hjemmelaget ledet 2-0 til pause, men i kjent United-stil ga ikke Sir Alex Fergusons lag opp. Javier Hernandez erstattet Ashley Young til pause og det ga resultater. Mexicaneren brukte 12 minutter på å redusere for United og like etterpå sto det 2-2 etter et selvmål. Tre minutter før slutt dukket «den lille erten» opp igjen, og snudde kampen for United. Dermed vant United 3-2 og tok en viktig seier på veien mot klubbens foreløpige siste ligagull.
SNUDDE KAMPEN: Chicharito ble kveldens mann på Villa Park i 2012.
  • 20. oktober 2007 tok United sin foreløpig største seier på Villa Park i Premier League sammenheng. Aston Villa tok ledelsen med Andi Weimann, men det var aldri noe tvil om at poengene skulle bli med tilbake til Manchester. Wayne Rooney (2), Rio Ferdinand og Ryan Giggs scoret målene, og United vant 4-1. Vinner United med samme sifre på torsdag vil klubben bli historiske.
  • David Moyes fikk en umulig oppgave med å erstatte Sir Alex Ferguson og ble sparket allerede i sin første sesong som United-manager, men skotten fikk med seg en positiv opplevese fra Villa Park. United vant 3-0 den 15. desember 2013. Målscorere i den kampen var Danny Welbeck (2) og Tom Cleverley. Dette var en av Uniteds beste kamper under David Moyes.