Her kopierer han Solskjærs fulltreffer

Daniel James hadde ikke vært på banen i mer enn i drøye syv minutter da han scoret i Old Trafford-debuten.

Beskjeden fra United-manager Ole Gunnar Solskjær til Daniel James var klar: Gå ut og nyt øyeblikket.

Det gjorde den fotrappe waliseren til fulle. Bare syv minutter etter at han ble byttet inn, utnyttet James pasningen fra Paul Pogba og sendte ballen i mål via Chelseas Emerson.

– Sa jeg ville få sjanser

For Daniel James, som mistet faren Kevin like før overgangen til Manchester United, ble det et følelsesladd øyeblikk og lagkameratene jublet som besatt sammen med 21-åringen etter målet.

I FYR OG FLAMME: Scott McTominay jubler med Daniel James etter 4-0-scoringen til den walisiske unggutten.

– Manageren fortalte meg at jeg bare skulle gå ut og nyte øyeblikket, at vi ledet 3-0 og at jeg bare skulle jobbe hardt slik jeg gjorde i pre-season. Da ville mulighetene komme, sier James til australske Optus Sport etter kampen.

Likheten med manager Ole Gunnar Solskjærs første kamp på Drømmenes Teater for 23 år siden er slående, skjønt Solskjær slo James med et knapt minutt da nordmannen scoret sitt første United-mål i debuten mot Blackburn. 

Solskjær brukte nemlig bare ca seks minutter fra han erstattet David May til utligningen mot Lars Bohinen og Henning Berg var et faktum i 1996.

– Ville vært fantastisk om han så det

Akkurat det bryr verken James eller Solskjær seg om nå.

I stedet var unggutten overlykkelig etter å ha fått en drømmestart på sesongen sammen med resten av laget. 

– Når vi kan gjøre dette mot et lag som Chelsea, viser det hva vi er i stand til å gjøre mot andre lag. På kontringer kan vi være dødelig effektive. Det ville vært fantastisk om far så det målet, men jeg dediserte målet til ham, sier James.

DRØMMESTART: Daniel James jubler foran United-fansen etter sin første scoring på Old Trafford.

Mange hadde regnet med at 21-åringen ville starte mot Chelsea, men i stedet ble James superinnbytter akkurat slik manager Ole Gunnar Solskjær i sin tid hadde for vane å være.

– Jeg var ikke skuffet over at jeg ikke startet. Jeg måte bare fokusere på å være klar da jeg fikk sjansen og hele laget bidro til denne seieren. Jeg visste at det ville by seg muligheter på kontringer så det handlet bare om å være på rett plass til rett tid, forklarte James til MUTV etter kampen.