Her er vår spillerbørs

MANCHESTER: Zlatan-scoring reddet United. Her er Bjarte Valens vurdering av United-spillernes innsats mot Zorya.

Det ble en skikkelig sliteseier for United mot ukrainske Zorya på Old Trafford.

Til slutt headet Zlatan Ibrahimovic inn kampens eneste mål etter en noe heldig assist fra Wayne Rooney.
Bjarte Valen bivånet det hele fra pressetribunen på Old Traffor og her er hans vurdering av United-guttas innsats.

Sergio Romero – 6,5
Bortimot arbeidsledig før pause til tross for et par farlige overganger for gjestene. Så vartet han opp med en brillefin redning etter en drøy time. Feilfri, men det skulle nesten bare mangle.

Timothy Fosu-Mensah – 6
Slapp til Zorya på en tidlig sjanse, men vi kunne notere litt for mange feilpasninger. Likevel, den unge nederlenderen var angrepsvillig og stort sett trygg med ballen.  Fikk ikke all verdens med hjelp fra medspillerne de gangene han slo innlegg. Klar fremgang siden Northampton-kampen.

Eric Bailly – 7
Farten hans var god å ha de gangene Zorya kontret. I overkant ivrig enkelte ganger, men tapte vel knapt en eneste duell. Det gule kortet kom ikke som noen overraskelse, men Bailly var nok en gang forsvarets ryddegutt. Solid igjen.

Chris Smalling – 6,5
Lot Bailly gjøre grovarbeidet og hadde en rolig dag på jobben. Leser spillet bra og er flink til å sette i gang spillet.

Marcos Rojo – 5,5
Ble bare sendt ut på én skikkelig løpetur i 1. omgang, ellers kom de få angrepene gjestene hadde å by på på høyresiden. Zorya fikk imidlertid en stor sjanse i starten av 2. omgang etter at Rojo sviktet i markeringen. Både Shaw og Blind er definitivt å foretrekke som venstreback

Marouane Fellaini – 6
Energisk i starten og involvert i nesten alt United foretok seg. Så kan en spørre om det faktisk er et kvalitetstegn. Midtbanekombinasjonen Fellaini/Pogba blir ikke temposterk nok og mye av finspillet vi så mot Leicester var fraværende mot Zorya. Fellaini var tøff i duellene, men burde utnyttet luftstyrken sin bedre på Uniteds dødballer. Ga bort farlige frispark i 2. omgang og virket sliten.

Paul Pogba – 6
Gjorde ting litt vanskelig for seg selv til tider, men viste tidvis glimt av klasse. Urovekkende anonym etter pause, men hadde feil makker på midten. Fungerer mye bedre i tospann med Herrera.

GettyImages-611422746

Jesse Lingard – 5,5
Prøvde på mye, lyktes bare delvis. Virket som han spilte med litt høye skuldre og misset på en del enkle ting. Lingard var imidlertid et konstant uromoment før pause og oppsøkte ballen hele tiden. Misbrukte to store sjanser. Likevel ikke utenkelig at han får sjansen mot Stoke.

Juan Mata – 6,5
Glimrende som playmaker mot Leicester, men mot Zorya fant han ikke rommene på samme måte. Men Mata byr på kreativitet og hadde ballen mye uten at United klarte å bryte gjennom forsvarsmuren til gjestene. Hadde en viktig rolle i oppbyggingen til scoringen. Positiv, men ikke like dominant som mot Leicester.

GettyImages-611422662

Marcus Rashford – 6,5
Fikk vandre fra venstre til høyre og skape problemer bak hos Zorya. Strutter av selvtillit og utfordret med farten og lekre detaljer de første 20 minuttene. Fikk stjernetreff etter 20 minutter, men ballen traff tverlegger og spratt ned på feil side av krittstreken. Det var farlig hver gang Rashford fikk ballen før pause, men han forsvant litt ut av kampen etter en lovende start.

Zlatan Ibrahimovic – 7
Fungerte lenge mer som en tilrettelegger enn en avslutter. Forsøkte på mange finurlige pasninger for å åpne opp et kompakt Zorya-forsvar, men lyktes ikke helt. Er den eneste spilleren som har spilt i samtlige av Uniteds obligatoriske kamper denne sesongen og viste til slutt hvorfor Mourinho vegrer seg for å benke ham da han kriget inn 1-0. Spiller på små marginer noen ganger, og med litt større bevegelse rundt svensken kan han lykkes med det.

GettyImages-611437528

Fotnote: Wayne Rooney, Ashley Youn og Anthony Martial spilte for kort tid til å få karakter.