Her er vår spillerbørs

BØRSEN: En spiller får høyeste karakter så langt denne sesongen.

DU MÅ VÆRE MEDLEM FOR Å LESE DENNE SAKEN

Bli betalende medlem

Er du allerede medlem?

← Tilbake

Slik vurderer Bjarte Valen spillernes innsats på Old Trafford.

David de Gea – 6,5
Hadde ikke all verden å gjøre i begynnelsen av kampen da Leicester var minst like skumle som hjemmelaget. Så scoret Smalling og De Gea ble tilskuer til de beste 20 minuttene United har spilt på Old Trafford i manns minne. Praktisk talt sjanseløs på Grays stjernetreff, og får et lite pluss for en akrobatisk redning fra samme mann like etter. Vi skulle gjerne sett ham holde nullen snart.

Antonio Valencia – 6,5
Visse tilpasningsproblemer innledningvis, men det tok ikke lang tid før Valencia fant rytmen. Ikke et like stort uromoment i angrep som vi har sett tidligere, men gjorde en solid jobb defensivt. Plasserer seg riktig som sikring i forkant av Leicesters redusering, og det er Lingard som er sløv i presset.

Eric Bailly – 7
Solid nok en gang. Hadde stålkontroll på Jamie Vardy som ikke fikk noen verdens ting til på Old Trafford. Bailly var flink til å bryte Leicesters angrep innledningsvis og var tøff i duellene på sedvanlig vis. Praktisk talt feilfri.

Chris Smalling – 7
Kaptein siden Rooney satt på benken og tok ansvar da han headet inn 1-0 halvveis ut i 1. omgang. Det var den forløsende scoringen som gjorde at United fullstendig ydmyket Leicester i drøye 20 minutter. Bailly tok seg av Vardy, Smalling hadde tilsvarende god kontroll på Slimani. Solid. Er inne på laget nå.

db_leicester

Daley Blind – 8
Fikk tillit på venstrebacken ettersom Shaw var skadet og Rojos har levert håpløse opptredener  mot Feyenoord og Northampton. Solid defensivt da han blant annet sørget for at Mahrez hadde en svak kamp. Men det var Blind i angrep vi vil huske fra denne kampen. I motsetning til hva navnet hans skulle indikere har han et sylskarpt blikk for gode pasninger. Nederlenderen la to cornere som ble direkte målgivende til Smalling og Pogba. Han hadde dessuten en innøvd variant som gikk via Mata til Rashord. Regelrett strålende av nederlenderen.

Paul Pogba 8,5
Om en skal beskrive hva Pogba gjorde bedre i denne kampen enn de tre foregående, kan det enkelt oppsummeres med ett ord: Alt. Strødde om seg med presise pasninger, både lange og korte, taklet, vant hodedueller og var hjernen bak flere angrep også to av dem som ledet til scoring. Var en gigant og kronet sin beste kamp i United-trøyen med sin første scoring på en praktfull heading. Viser rå styrke. Måtte dette bare være det endelige vendepunktet. Da er det ikke mange som vil hamle opp med Uniteds midtbane. Banens gigant.

pp_leicester

Ander Herrera – 7,5
Ny strålende kamp av spanjolen som virkelig ser ut til å trives sammen med Pogba på midten. Herrera er en liten terrier som bryter angrep og bringer energi til Uniteds midtbane, men han har også et våkent øye for smarte pasninger som åpner motstanderne. Er virkelig i slaget om dagen. Hviles trolig mot Zorya i Europa League, men bør spille både mot Stoke og Liverpool.

Jesse Lingard – 6
En grei kamp av Lingard og han skal ha ros for flikken til Mata på 2-0-målet. Men det var også Lingard som sviktet i presset på Leicesters redusering. Drøyt å dra det så langt som å kalle det utilgivelig, men det vil garantert bli lagt merke til av Mourinho. Ikke like synlig som Rashford var på motsatt side. 

Juan Mata – 8
En glimrende kamp av spanjolen som 10-er. Viste en ballbeherskelse og kreativitet som kaptein Rooney dessverre mangler helt om dagen. Strålende scoring på 2-0, og herlig variant på corneren der han dyttet videre til Rashford. 10er-rollen passer Mata veldig bra og det blir uhyre vrient for Rooney å komme tilbake på laget om Mata viser slike takter når han får sjansen. Passer nok enda bedre som 10-er enn på kant. Problemet på sikt er at Henrikh Mkhitaryan gjør det samme…

jm_leicester

Marcus Rashford – 7
Burde fikset 2-0 før Mata gjorde det, men fikset 3-0 like etter. Utfordrer og bruker farten sin gang på gang, en fart Mourinho er avhengig av nå for at angrepsspillet skal flyte. Er inne i en flytsone hva scoringer angår og har spilt seg inn på laget nå.

Zlatan Ibrahimovic – 6
Mange gode forsøk, og volleyen på chipen fra Pogba kunne blitt en kandidat til årets scoring i Premier League om den hadde gått under tverrleggeren. Jobbet hardere enn vi har sett på en stund, men fant ikke nettmaskene denne gangen heller. Lar seg neppe stresse av en bitteliten måltørke.

Wayne Rooney, Michael Carrick og Ashley Young spilte alle for kort tid til å bli vurdert.