Her er vår spillerbørs

Det er vel ingen som får bakoversveis av at Bjarte Valen heller ikke etter Watford-kampen har funnet grunn til å spre om seg med 8’ere og 9’ere.

Tilbake i Premier League-hverdagen bare to og et halvt døgn etter torsdagens svipptur over Kanalen. Det ble intet hyggelig gjensyn med «bread & butter-fotballen» på øyriket.
For tredje kamp på rad (andre i Premier League) måtte José Mourinhos rødtrøyer se seg nedkjempet av motstanderne, denne gang Watford, som gikk seirende ut av denne bataljen for første gang på 30 år.

Slik vurderer Bjarte Valen spillernes innsats på Vicarage Road:

David De Gea – 6
Tre baklengs burde normalt sett vitne om en keeper som var temmelig travel, men om en ser bort fra de første 20-25 minuttene hadde ikke spanjolen all verdens å gjøre før det smalt rundt ham mot slutten. Klønet det til tidlig i fellesskap med Smalling og kunne fort ha forært Watford ledelsen. Strålende redning på Deeneys heading, men var ikke sjanseløs på 1-0.

Antonio Valencia – 6
Spilte stort sett på det trygge og gjorde en grei defensiv jobb. De gode pasningene og innleggene vi har sett tidligere i sesongen var imidlertid mangelvare mot Watford

Chris Smalling – 5
Skulle normalt sett, sammen med David de Gea, være forsvarets sikreste kort, men kommunikasjonen manglet da de to kolliderte og ga Ighalo en eventyrlig sjanse. Laget mange frispark og virket rusten. Trolig valgt foran Blind for å demme opp for luftstyrken til Watford, men Smalling dominerte på ingen måte der.

small
Ikke noe knirkefritt samarbeide mellom en rusten CHRIS SMALLING og keeper DAVID DE GEA.

Eric Bailly – 6
Ikke så dominant som tidligere, men spiller likevel med selvtillit og trygghet. Slet litt med å posisjonere seg riktig et par ganger.

Luke Shaw – 6,5
Forsvarets bestemann. Måtte ut på flere løpeturer da Watford kontret, men Shaw har både hurtigheten og timingen til å mestre de oppgavene. Solid, men ga fra seg ballen litt for lett et par ganger da han forsøkte å starte angrep bakrfra.

Marouane Fellaini – 5
Var som en tømmerhogger da United egentlig trengte en treskjærer. Ikke så dominerende fysisk som det var grunn til å forvente og klarte aldri å styre midtbanen. Michael Carrick venter i kulissene om ikke Fellaini leverer bedre. Forårsaket en billig og unødvendig straffe.

Paul Pogba – 5
Kjempeskudd relativt tidlig i kampen som smalt i treverket. Men skuddet fra franskmannen kunne blitt akompagnert av kjenningsmelodien og slagordet til Looney Tunes: «That´s All Folks!». Forsvant helt etter hvert og har tydelige problemer med å finne sin rolle i laget.

Marcus Rashford – 7
Jobbet utrettelig og fikk lønn for strevet da han utlignet. Der og da så det ut til at United skulle snu kampen. Så iblant litt utilpass ut på kanten, men slutter aldri å utfordre og han jobber sokkene av seg. Lyspunkt på en bekmørk dag sett med United-øyne.

mr
MARCUS RASHFORD – Uniteds bestemann og vel verdt en 7’er for innsatsen.

Ashley Young – 5,5
Fikk skryt av Mourinho for sin entusiasme og positivitet da han kom inn, men hadde lite å bidra med mot gamleklubben.

Wayne Rooney – 5
Unødvendige balltap gang på gang. Slurvete i pasningsspillet og maktet ikke å inspirere lagkamperatene. Uendelig mye frustrasjon bak det gule kortet han fikk i sluttsekundene. Mourinho har et problem slik Rooney spiller om dagen og kan snart ikke ignorere det lenger.

Anthony Martial – 5,5
Forsøkte på mye innledningsvis og virket energisk helt til han fikk en solid karamell i knollen. Utrettet ikke all verden, men skulle hatt frispark i forkant av 1-0-målet til vertene. Måtte gå av banen rett etterpå.

Zlatan Ibrahimovic – 5,5
Gjorde lite av seg, og burde sendt United i ledelsen tidlig i kampen. Hadde en vanskelig kamp mot banens gigant, Sebastian Prödl. Viste glimtvis at han kan har ekstremferdigheter og tvang Gomes ut i full strekk med en kjempeheading. Hadde en sentral rolle i utligningen, men alt i alt en skuffende kamp av svensken.

OBS: Juan Mata og Memphis Depay spilte alle for kort tid til å bli vurdert.