Her er Uniteds nye hjemmedrakt

Det har vel vært verdens dårligst bevarte hemmelighet over flere måneder nå, hvordan Uniteds nye hjemmedrakt skulle se ut.

Nå er drakten imidlertid offisiell og til salgs.

Det blir selvsagt rød hovedfarge, men med gule og svarte tynne striper av ulik lengde over det hele.

Halsen er rund og det er hvite adidas-striper på skuldrene.

United spiller i den nye drakten i onsdagens hjemmekamp mot LASK i Europa League.

MEDLEMSTILBUD:
Drakten selges eksklusivt fra United i England den første uka, men kan forhåndsbestilles allerede nå fra Supporterklubben.

Da vil du ha den i din postkasse cirka 11. august – når drakten lovlig kan selges av andre leverandører i England og Europa.

Drakten er dessverre blitt dyrere fra leverandør, noe som også betyr at vår pris har måttet øke. Normalpris vil være 899,-, men alle medlemmer av Supporterklubben får 20 prosent rabatt, noe som betyr en pris på 719,-.

Vi gir også 20 prosent rabatt på barnestørrelsene 128-176, samt autentiske trøyer.

Nytt av året er det at vi også selger autentisk dametrøye.

Se alle trøyer og bestill direkte fra nettbutikken vår her.

Bakgrunnen for mønsteret

Under Ole Gunnar Solskjær har Manchester United prøvd å finne tilbake til sitt DNA. Det er også målet med den nye hjemmedrakten. Her prøver Adidas å bruke trådene og fargene til klubbemblemet ved å lage et mønster i drakta.

– Vi landet ganske raskt på at vi ville bruke klubbemblemet for å representere hjertet og lidenskapen for klubben, da det er symbolsk og ikonisk verden rundt, sier designdirektør Inigo Turner hos adidas til manutd.com.

Bildet viser klubbemblemet, hvordan det er laget og gir dermed en forklaring på mønsteret på drakten.

Produktteamet har prøvd å få frem dette med en såkalt «space dye-teknikk». Dette gjør at separate mønstre kan farges individuelt og i forskjellige lengder. Dette er detaljer som bare kan ses av han/hun som bruker drakten.