Her er seks grunner til å tro før søndagen

Uniteds kamper mot Liverpool lever gjerne sine egne liv – helt uavhengig av form og tabellposisjon.

Søndag klokka 17.30 kan vi endelig fokusere på Premier League og United igjen, når United får besøk av ligaleder Liverpool.

Det føles som en skummel kamp, møtet med Champions League-mesterne og full pott-Liverpool mot et United som har slitt.

Likevel er det en del grunner til å både tro og drømme om noe stort også for Uniteds del søndag kveld.

Jürgen Klopp…

…har aldri vunnet på Old Trafford.

Fire ganger har tyskeren reist til Old Trafford med sitt Liverpool, men selv om United har slitt under flere ulike managere de siste årene så har han aldri vunnet.

Forrige sesong endte det 0-0 mot Solskjærs United i februar, selv om United mistet tre spillere ut med skade allerede før pause.

Poengtapet ble til slutt deilig nok avgjørende for at Liverpool mistet ligatittelen.

I 2017/18 utnyttet United duellstyrken til Romelu Lukaku mot Dejan Lovren, og farten til Marcus Rashford i rommet bak Trent Alexander-Arnold i en 2-1-seier.

James Milner ga Liverpool en straffeledelse på Old Trafford i januar 2017, men United presset på og Zlatan Ibrahimovic ga United en meget fortjent utlikning på tampen, og det ble 1-1 i returkampen i Europa League under Louis van Gaal våren 2016.

Fire kamper uten seier er mer enn det Jürgen Klopp har mot noe annet lag.

Husker du sist…

FOR LENGE, LENGE SIDEN: Så det slik ut på sidelinjen på Old Trafford. Så langt må man faktisk tilbake for å finne forrige Liverpool-seier på Old Trafford.

…vi tapte mot Liverpool på hjemmebane?

Vel, vi kan forstå det om du må tenke deg om en god stund. Det er nemlig fem og et halvt år siden det skjedde sist – selv om United altså har slitt samtidig som Liverpool i samme periode har tatt steg mot toppen.

United har spilt seks hjemmekamper på rad uten tap mot Liverpool akkurat nå. Det er de fire som er nevnt over – samt en 3-1-seier hjemme tidlig i Louis van Gaals siste sesong, da Brendan Rodgers ledet Liverpool, og en 3-0-seier sesongen før da de to samme var managere.

16. mars 2014, da David Moyes var manager, var forrige gang United tapte mot Liverpool på Old Trafford.

Forrige gang United hadde minst fem kamper på rad i ligaen uten hjemmetap mot Liverpool var fra februar 1991 til mars 2000 – da United spilte 10 deilige hjemmekamper på rad uten tap mot Liverpool.

Salah, Mané, Firmino

I LOMMA TIL: Ashley Young. La oss håpe Salah får nok en vond opplevelse mot United søndag.

Noen hevder at de er verdens farligste angrepsrekke, men United har hatt veldig god kontroll på Liverpools angrepstrio.

Fem ganger har Mohamed Salah møtt United. Fire ganger har han gått målløs av banen, mens den femte ble han sittende som ubenyttet reserve.

United er det eneste laget Salah har møtt mer enn en gang uten å være involvert i en eneste scoring.

Roberto Firmino har spilt mot United hele ti ganger, hvorav åtte i serien, men står kun med en liten målgivende mot United i Premier League – selv om det skal sies at han scoret mot United i Europa League for tre og et halvt år siden.

Sadio Mané har sju kamper mot United, men fikk først det første målet mot United i det som ble José Mourinhos siste kamp, på Anfield i desember 2018.

Totalt har de tre 21 kamper mot United og to mål, og nå har United, med skadefritt lag, egentlig en bakre femmer som er bedre enn den har vært på en god stund.

Forrige gang Liverpool toppet tabellen….

…før de skulle møte United så gikk det heldigvis skeis for dem.

I oktober 1996 reiste nemlig Liverpool til Old Trafford som ligaledere, bare for at David Beckham senket dem. United innfridde altså når det var nødvendig for å stanse Liverpool.

Og for ordens skyld – den gangen vant United også til slutt ligaen.

Ole Gunnar Solskjær

Ni ganger har Ole Gunnar Solskjær ledet United til kamp mot topp seks-rivalene Liverpool, City, Tottenham, Chelsea og Arsenal.

Sju ganger har det blitt seier eller poeng.

Omregnet til prosent blir det 78 prosent toppkamper med poeng.

Det er kun Manchester City som har tatt en grei seier mot Solskjærs United. Arsenal vant også mot United, men det i en kamp som United fortjente mer i, mens det er blitt seirer mot Chelsea (to ganger), Arsenal og Tottenham, samt poengdeling mot Liverpool og Chelsea.

United er nummer tre på den interne topp seks-tabellen etter at nordmannen kom inn i desember 2018.

Denne sesongen har United forresten spilt hjemme mot lagene som ligger på 3., 4., 5. og 6. plass. Det har gitt to seirer, én uavgjort og ett tap, og tapet var mot det som kan kalles sesongens store overraskelse – Crystal Palace.

Marcus Rashford

Han har slitt for United den siste tiden, Marcus Rashford, men han har tidligere hatt på plass det som er en grei egenskap – å levere mot de beste.

Faktisk har en tredel (10 av 30) av alle Rashfords Premier League-mål blitt scoret mot topp seks-rivalene.

La oss håpe scoringen og den gode prestasjonen for England mot Bulgaria mandag kveld gir ham litt ekstra selvtillit i avslutningsøyeblikkene søndag.

Rashford-mål mot topp seks-lag:
Chelsea: 3
Liverpool: 2
Man City: 2
Arsenal: 2
Tottenham: 1