Her er nøkkelkampene: Ten Hag debuterer på Old Trafford – så smeller det mot Liverpool!

Slik spilles Premier League-sesongen 2022/23!

Erik ten Hag innleder sin United-karriere på Old Trafford med hjemmekamp mot Brighton i Premier League-åpningen søndag 7. august.

I andre runde reiser nederlenderen til Brentford, før han allerede 20. august tar imot Jürgen Klopp på Drømmenes Teater for første gang. Ifølge ManUtd.com har ikke United og Liverpool møttes så tidlig i ligaen på 50 år. To uker senere er det ny hjemmekamp mot Mikel Artetas Arsenal.

– Jeg ser opp til Klopp og Guardiola, men en æra må alltid ta slutt en gang. Jeg tror de kan slås før de gir seg, sa Ten Hag på sin første pressekonferanse.

Ten Hags første møte med Pep Guardiola finner sted på Etihad i oktober. 52-åringen jobbet tett med City-manageren som trener for andrelaget til Bayern München.

Dette er sjette gang på rad Manchester United får hjemmekamp i første runde. Det har aldri skjedd tidligere i Premier League-æraen.

Den skikkelige generalprøven spilles mot Atlético Madrid på Ullevaal stadion 30. juli. Onsdag fikk united.no bekreftet av klubben at førstelaget stiller i Oslo, mens oppgjøret mot Rayo Vallecano dagen etter er tiltenkt spillerne som trenger spilletid.

Manchester United v Southampton - Premier League

Premier League-sesongen sparkes i gang på Selhurst Park fredag 5. august, der Crystal Palace tar imot Arsenal.

Topplagenes serieåpning:

 • Crystal Palace – Arsenal
 • Everton – Chelsea
 • Fulham – Liverpool
 • Tottenham – Southampton
 • Manchester United – Brighton
 • West Ham – Manchester City

16 runder før VM

Ten Hag må være forberedt på en ganske spesiell høstsesong, da det er VM-pause fra 13. november fram til 26. desember. Sesongen avsluttes én uke senere en vanlig, med hjemmekamp mot Fulham 28. mai.

Før VM i Qatar sparkes i gang, skal Manchester United gjennom 16 Premier League-kamper. I tillegg skal det spilles åtte Europa League-kamper og tredje runde i ligacupen. Den første gruppekampen i Europa League spilles 8. september. Trekningen av gruppene finner sted 26. august.

Den første kampen etter VM-pausen spilles på tradisjonsrike «Boxing Day» mot nyopprykkede Nottingham Forest. Forrige gang lagene møttes var i 1998/99-sesongen. Da vant Manchester United 8-1 på City Ground, med fire scoringer av Ole Gunnar Solskjær. På nyttårsaften er det bortekamp mot Wolverhampton, mens det første oppgjøret i 2023 spilles hjemme mot Bournemouth.

Den første hjemmekampen mot Brighton har fått bekreftet kampdato og er lagtt il søndag kl. 15.00. Det øvrige TV-programmet er ikke annonsert ennå. Den første bolken med august-kampene annonseres sannsynligvis i løpet av juni. Det blir mange søndagskamper i høst, siden det skal spilles torsdagskamper i Europa League.

Her kan du lese alt om Supporterklubbens turtilbud!

duell
DUELL: Erik ten Hag og Jürgen Klopp møtes allerede 20. august på Old Trafford.

Nøkkelkampene:

 • Serieåpningen: Brighton (h) 7. august.
 • Siste serierunde: Fulham (h) 28. mai.
 • Liverpool-oppgjørene: Old Trafford 20. august og Anfield 4. mars.
 • Manchester-derbyene: Etihad 1. oktober og Old Trafford 14. januar
 • Leeds-derbyene: Old Trafford 17. september og Elland Road 11. februar.
 • Juleprogrammet: Nottingham Forest (h) 26. desember og Wolverhampton (b) 31. desember.